sep 20, 2023 | Gezondheid, Voeding | 0 Reacties

Prostaatkanker voorkomen: meer tomaten eten!

Wat borstkanker voor vrouwen betekent, geldt voor mannen: prostaatkanker. Vroegtijdige opsporing is daarbij van belang, maar je kunt ook invloed uitoefenen op de kans dat je prostaatkanker krijgt. Met andere woorden, door je leefstijl aan te passen, verkleint je risico op prostaatkanker aanzienlijk.

Heel veel mannen krijgen last met de prostaat. Dat kunnen ze voorkomen door het seleniumgehalte en het gehalte aan lycopeen in de voeding op te voeren.

Vooral tabak, alcohol en junkfood hebben een nadelige invloed op het ontstaat ervan. Ook een zittend leven is een risicofactor voor prostaatkanker. 

Een aantal maatregelen is heel eenvoudig toe te passen:

  • Beweeg meer. Maak dagelijks minstens 5000 stappen.
  • Gebruik absoluut geen alcohol.
  • Schrap resoluut tabak.
  • Kijk uit met transvet en mijd dus junkfood.
  • Gebruik gezonde vetten zoals visolie.
  • Streef een gezond seksleven na, want mannen die weinig seks hebben lopen meer gevaar.
  • Drink koffie, want dat is een sterke antioxidant.
  • Eet meer tomaat, maar vooral de gekookte of verhitte versie is interessant;

Want tomaten helpen tegen prostaatkanker. Dat is bekendgemaakt op een medisch congres in Chicago. Proefpersonen moesten drie weken lang elke dag een glas tomatensap of -saus drinken. Dit zorgde voor een aanzienlijke verbetering van de prostaatcellen en de witte bloedlichaampjes.

Ook zorgde het lycopeen uit de tomaten dat de antistof PSA (Prostatic Specific Antigen), die door de prostaat wordt geproduceerd, in het bloed afneemt. Als PSA in hoge gehaltes in het bloed aanwezig is, kan dit duiden op prostaatkanker. Ook waterkers is vanwege het seleniumgehalte uitstekend ter voorkoming van kwaadaardige gezwellen van de prostaat.

En een tip: Proflabell van Fytobell met natuurlijke antioxidanten.

Je vindt Proflabell van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2223-196.

Of je kunt Proflabell van Fytobell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer