dec 13, 2022 | Gezondheid, Sport | 0 Reacties

Wat is best: Wel of geen sportbeha?

Tegenwoordig onderzoekt men alles en komen nieuwe theorieën aan het licht die botsen op de vroegere opvattingen. Zo wordt door bepaalde artsen het dragen van een beha afgeraden. Vrouwen die geen beha dragen zouden sterkere borsten ontwikkelen en het zou verkeerd zijn te denken dat ze daardoor meer zouden gaan “hangen”, wel integendeel.

Door een sportbeha krijgen je borsten voldoende ondersteuning en worden ze beter beschermd tegen schokken.

Maar bij het sporten is dat wel noodzakelijk, omdat door de zwaartekracht en de krachtige op- en neergaande bewegingen het borstweefsel dermate wordt opgerekt, dat het gaat verslappen. Bovendien kunnen borsten flink pijn gaan doen bij het sporten, vooral als ze niet voldoende ondersteund worden.

In Australië is daar onderzoek naar gedaan en wat blijkt: een goede sportbeha kan de schokken met 80 percent verminderen. Belangrijk is wel dat een goede pasvorm wordt gekozen voor de sportbeha, anders krijg je te weinig steun. Het is daarom aan te raden de sportbeha in een gespecialiseerde zaak te kopen, liever dan via internet, omdat je in een winkel best goede raad kunt krijgen en ook verschillende modellen kunt passen.

Eigenlijk moet je op volgende punten letten:

  • Hoe klein je borsten ook zijn, toch is het dragen van een speciale sportbeha altijd een noodzaak. Je gewone beha zorgt immers niet voor voldoende steun.
  • Tachtig procent van alle vrouwen dragen de verkeerde sportbeha. Kies met zorg een beha uit die je perfect past. Vraag daarbij om professioneel advies.
  • Het is verkeerd de voorkeur te geven aan een te kleine maat omdat je ervan uitgaat dat een kleinere maat voor betere steun zal zorgen. Dat is niet het geval. Als je tijdens het sporten een te kleine sportbeha draagt, zal je je heel gauw benauwd en ongemakkelijk beginnen voelen.
  • Geef de voorkeur aan katoenen sportlingerie of andere natuurlijke vezels. Omdat daardoor je huid de kans krijgt goed te ademen en omdat deze stoffen best zweet absorberen.
  • Je sportbeha moet naadvrij zijn onder de borsten met een voldoende brede band zijn afgewerkt (om te voorkomen dat hij tijdens het sporten op hinderlijke wijze omhoog kruipt) en de schouderbandjes moeten eveneens breed genoeg zijn zodat ze niet in je huid gaan snijden.
  • Uiteraard moet je bij het kiezen van je sportbeha’s rekening houden met de sporttak die je beoefent.
  • Zowel tijdens het joggen, het huppelen en springen, maar ook tijdens het skiën is het dragen van een sportbeha aan te raden.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe je snotvalling sneller genezen?

Het moment is aangebroken om dozen wegwerpzakdoekjes aan te schaffen. De rekken in de supermarkt waar deze bekende “familiedozen” uitgestald staan, worden langzamerhand leger. Eigenlijk niet zo langzaam, maar zienderogen. Dat wil wat zeggen: meer verkoudheden en...

Lees meer

Hop en zaagpalm beschermen je prostaat

Niemand ziet ze graag komen: de leeftijd. Niemand ziet het graag gebeuren: de ongemakken die ermee gepaard gaan. We willen het wel, maar we hebben hier nog het eeuwige leven niet, met alle gevolgen vandien. Vrouwen zijn bang van veroudering omwille van de menopauze,...

Lees meer

Hoe verklein je de kans op kanker?

Sommigen zijn zelfs beschroomd om de naam van de ziekte voluit te noemen en dus beschrijven ze het als de ziekte met de letter “K”. Kanker is inderdaad een probleem dat veel mensen treft. Het staat nog altijd op nummer twee van de lijst met dodelijkste ziekten in...

Lees meer

Roken maakt jongeren impotent

Het rijtje met de negatieve gevolgen van roken wordt elke dag langer. Van miskraam, tot osteoporose en slechte tanden bij de nakomelingen van rokende moeders. Desondanks worden waarschuwingen in de wind geslagen, vooral door jonge mensen, zelfs kinderen. Het slaat...

Lees meer

De wondere kracht van probiotica

Voor gezond zenuwstelsel, brein, longen, spijsvertering, slaap, bloedvaten en immuniteit Zonder bacteriën geen leven. Misschien klinkt het vreemd, maar hoe maak je anders brood, kaas, wijn, en compost voor een vruchtbare bodem? Er zijn natuurlijk bacteriën die ons...

Lees meer