nov 25, 2023 | Alle tips, Gezondheid, Voeding | 0 Reacties

Suikerziekte vermijden: ook op het vet letten

Mensen met suikerziekte zijn doorgaans te zwaar. Maar juist als je diabetes hebt, is het belangrijk om af te vallen. Want daardoor verminderen de klachten, en hebben sommigen zelfs geen medicijnen meer nodig! Bij diabetes type 2 kun je zelf heel wat doen om het onder controle te houden.

Zwaarlijvigheid bij diabetespatiënten kan verholpen worden door het dieet te veranderen.

In een diabetesdieet werden de koolhydraten – en dan vooral de suikers – zoveel mogelijk geschrapt. Want om koolhydraten in bloedsuiker om te kunnen zetten is insuline nodig. Het gevolg daarvan was dat mensen vaak veel vetten en proteïnen in hun voeding gebruikten. Ook in suikervrije producten wordt de suiker vaak vervangen door vetten om het toch lekker te maken. Zo’n voedingspatroon is natuurlijk niet te best voor het gewicht, en vergroot bovendien de kans op hart- en vaatziekten, zeker als er verkeerde vetten worden gebruikt.

Ook mensen met diabetes hebben fruit nodig en brood, ook al zitten daar koolhydraten in. Het is wel belangrijk dat je elke dag dezelfde hoeveelheid koolhydraten eet en de hoeveelheid regelmatig over de dag verdeelt. Daarnaast moet je vaak je bloedsuikerspiegel controleren om te zien hoe je lichaam reageert op voeding en medicijnen.

Het is belangrijk om ook op het vet in je voeding te letten. Neem zo weinig mogelijk transvet, en kies liefst voor onverzadigde soorten zoals olijfolie en vis. Ben je te zwaar, drink dan zo weinig mogelijk, of liever helemaal geen alcohol.

Naast een goed dieet is ook beweging een must als je diabetes hebt! Sportief bezig zijn heeft een goede invloed op de werking van insuline en de bloeddruk. Als je je aan al deze leefregels houdt, is de kans groot dat je de bloedsuikerspiegel onder controle houdt en afvalt!

En een tip: voor een zoete smaak zonder risico kun je best steviolglycosiden gebruiken.

Uitstekend is Stevabell van Fytobell met CNK-bestelnummer: 2950-988.

Stevabell kun je ook bestellen online via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer