mei 29, 2020 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe kun je gezond verouderen en langer leven met een sterke immuniteit?

We worden allemaal ouder, seconde per seconde, jaar per jaar. Als je jong bent heb je het gevoel dat je de eeuwigheid voor je hebt, maar die eeuwigheid duurt maar een zucht. Vraag maar aan je ouders, je grootouders, oudere familieleden hoe snel het gaat: een zucht. We hebben het gevoel dat we voor de eeuwigheid leven, maar daar komen veroudering, ziekte, ongemakken snel een stokje voor steken.

Dat stokje kun je niet wegcijferen, want we moeten allemaal gaan, maar je kunt wel verhinderen dat het stokje snel opduikt, of je voortdurend straft. Dat betekent: we hebben er wel de hand in of we langer kunnen leven en langer gezond kunnen blijven. Met andere woorden, we hebben invloed op onze leeftijd en onze gezondheid.

Natuurlijk kunnen we onze genen, ons DNA niet veranderen: de cadeau die we van onze ouders gekregen hebben, n.l. de erfelijkheid bepaalt ook in belangrijke mate hoe snel we verouderen en of we goede genen hebben en een sterke weerstand. Maar dat wil niet zeggen dat we ze zelf ook niet in hoge mate kunnen beïnvloeden. Wie rookt bijvoorbeeld verhoogt in belangrijke mate de kans op hart- en vaatziekten en kanker. We kennen wel allemaal de pocherige voorbeelden van mensen die hun rookgedrag willen vergoelijken door te refereren naar oudere familieleden die heel hun leven rookten en toch een hoge leeftijd bereikten, maar statistisch is het duidelijk: roken is erg slecht.

Je kan langer leven dankzij een gezonde levenswijze met gezond natuurlijk voedsel, voldoende beweging en een sterke immuniteit.

Daarentegen zijn er heel wat dingen die wel gezond zijn en het leven kunnen verlengen en een garantie geven op een gezondere toekomst, hoewel veroudering onvermijdelijk is maar…  je kan het wel gemakkelijk uitstellen.

Er zijn namelijk voedingsmiddelen die oxidatieprocessen in het lichaam tegen gaan, de zogenaamde antioxidanten.

Die zijn gratis ter beschikking in fruit en groenten. Ze houden niet enkel de hersenen en het zenuwstelsel gezond en fit, ook de lichaamscellen en de immuniteit profiteren ervan en dat is in deze coronaperiode mooi meegenomen.

Wat kan je best meer op je menu zetten: fruit, groenten, volkorenproducten. Dat zijn allemaal natuurlijke producten met voedingsvezels. Ze helpen constipatie voorkomen, een veel voorkomend probleem bij veroudering. Bovendien helpen ze het cholesterolgehalte op een gezond peil te houden en voorkomen ze dat zich oxy-cholesterol vormt, de geoxideerde vorm van cholesterol, want dat is de gevaarlijke versie. Dankzij voedingsvezels uit fruit en groenten wordt ook de bloedsuikerspiegel beter op een gezond niveau gehouden en zal ook je gewicht beter zijn.

Ook lycopeen is belangrijk tegen veroudering. Het houdt ook de bloedvaten soepel. Die vind je in watermeloen, aardbeien, rode bessen, bosbessen en blauwe bessen, tomaten, paprika’s (de rode en de oranje). Lycopeen en zeastaxantine evenals astaxantine en terpenen beschermen tegen veroudering van de ogen, tegen kanker, tegen beroerte en hartproblemen. Je moet er dagelijks gebruik van maken. Bosbessen zijn een prima bescherming van de hersenen en geven je bescherming tegen beroerte.

En noten mogen in een gezond anti-verouderingsdieet niet ontbreken. Ze bevatten Omega-3 vetzuren, selenium, en magnesium. Bovendien is Selenium erg belangrijk bij de versterking van het immuunsysteem tegen het coronavirus. De Omega-3 vetzuren zorgen voor soepele bloedvaten, een goed geheugen en een sterke weerstand. Denk ook aan vis in de plaats van vlees.

Wat moet je dan wel vermijden? Roken, geraffineerde en bewerkte voedingsmiddelen, suiker en vooral ook toegevoegde suikers (lees de etiketten), alcohol, stress, een sedentair leven.

Daarom nogmaals: beweeg, eet en leef gezond, denk positief en je kan best een gezonde hoge leeftijd bereiken.

En zoek je een steuntje voor je immuniteit? Dat is mooi meegenomen in deze riskante tijd: Immunibell van Fytobell bevat alles om je een ijzersterke immuniteit te bezorgen.

Je vindt Immunibell van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 4197-968.

Of je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe je snotvalling sneller genezen?

Het moment is aangebroken om dozen wegwerpzakdoekjes aan te schaffen. De rekken in de supermarkt waar deze bekende “familiedozen” uitgestald staan, worden langzamerhand leger. Eigenlijk niet zo langzaam, maar zienderogen. Dat wil wat zeggen: meer verkoudheden en...

Lees meer

Hop en zaagpalm beschermen je prostaat

Niemand ziet ze graag komen: de leeftijd. Niemand ziet het graag gebeuren: de ongemakken die ermee gepaard gaan. We willen het wel, maar we hebben hier nog het eeuwige leven niet, met alle gevolgen vandien. Vrouwen zijn bang van veroudering omwille van de menopauze,...

Lees meer

Hoe verklein je de kans op kanker?

Sommigen zijn zelfs beschroomd om de naam van de ziekte voluit te noemen en dus beschrijven ze het als de ziekte met de letter “K”. Kanker is inderdaad een probleem dat veel mensen treft. Het staat nog altijd op nummer twee van de lijst met dodelijkste ziekten in...

Lees meer

Roken maakt jongeren impotent

Het rijtje met de negatieve gevolgen van roken wordt elke dag langer. Van miskraam, tot osteoporose en slechte tanden bij de nakomelingen van rokende moeders. Desondanks worden waarschuwingen in de wind geslagen, vooral door jonge mensen, zelfs kinderen. Het slaat...

Lees meer

De wondere kracht van probiotica

Voor gezond zenuwstelsel, brein, longen, spijsvertering, slaap, bloedvaten en immuniteit Zonder bacteriën geen leven. Misschien klinkt het vreemd, maar hoe maak je anders brood, kaas, wijn, en compost voor een vruchtbare bodem? Er zijn natuurlijk bacteriën die ons...

Lees meer