aug 16, 2021 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

De beste manier om geen kanker te krijgen

Iedereen is er bang voor, iedereen kent tragische toestanden van mensen in de omgeving of familie, of collega’s die het meemaakten, maar wie doet er ook wat aan als er nog de tijd voor is: kanker. Want kanker ontstaat niet van de ene op de andere dag. Het is een ziekte die de cellen treft en dat is afhankelijk van de voorgeschiedenis, je erfelijke informatie, je gedrag en de omstandigheden en plaats waar je werkt en woont, maar vooral van je eet- en leefgewoonten, want een kankercel heeft de ideale conditie nodig en daar heb je wel degelijk invloed op.

Toch krijgen in ons land elk jaar nog 70.000 mensen te horen dat ze kanker hebben. Dat is een schrikbarend hoog aantal. Een groot deel van deze kankers had kunnen worden voorkomen, want er zijn duidelijk elementen in ons gedrag die kanker in de hand werken of zelfs rechtstreeks veroorzaken. Zo is het bekend dat tienmaal meer longkanker voorkomt bij rokers dan bij niet-rokers. Vooral vrouwen zijn daar ook gevoelig voor en zij zijn het die er het minst aandacht aan schenken of hun gedrag willen veranderen. Hetzelfde met de voeding: het is een saaie wereld als je niet enkel rekening mag houden met je smaak.

Kanker, jammer genoeg nog altijd de grootste killer in de geïndustrialiseerde wereld. Vijf porties fruit of groenten per dag kan het grootste deel van de kankers helpen voorkomen. Roken is uiteraard taboe voor wie long- blaas- en maagdarmkanker wil voorkomen.

Het is dus van enorm belang om vooral de preventieve rol van de patiënt zelf onder de aandacht te brengen. Want heel wat vormen van kanker zouden kunnen worden vermeden als we maar wat verstandiger en gezonder gaan leven. Zo hebben vijf stukken fruit per dag al de mogelijkheid om vijfenzeventig percent van de darmkankers te voorkomen, terwijl door niet te roken ruim vijfennegentig percent van de longkankers niet zouden optreden. Het ligt er natuurlijk maar aan wat je wil kiezen en waaraan je de voorkeur geeft. Zo zullen verstokte rokers toch blijven schermen met twijfels over de exactheid van de rookrapporten, terwijl veelvraten en suiker-eters toch ironische humor blijven aanhangen om hun eetgewoonten te verdedigen in weerwil van de echte bewijzen.

Fruit en groenten

Zo is aan de Gentse universiteit jarenlang onderzoek gedaan over de rol en de invloed van fruit en groenten op het voorkomen van kanker. Wat jaren geleden al in de natuurgeneeskunde gold wordt nu door de reguliere geneeskunde geponeerd: het maakt wel uit wat je eet en drinkt op het ontstaan van kanker. Er zijn natuurlijk talrijke soorten kanker, de ontsporing van de cel kan op vele manieren gestimuleerd worden. Het is dus ook van belang op zoveel mogelijk manieren gezond te leven, want we weten niet altijd hoe onze erfelijkheid helemaal in elkaar zit en gemakkelijk zou kunnen ontsporen. De levenswijze van onze voorouders speelt daarin ook een grote rol. Zo blijken bepaalde medicijnen tot vijf generaties ver, hun invloed te laten gelden. Door gezond te eten trek je alvast een veilige kaart.

Roken uiteraard taboe

Iedereen die het wil weten beseft wel dat roken echt gevaarlijk is. Niet enkel vanwege het kankergevaar, maar ook voor hart- en bloedvaten. Rokers proberen hun slechte gewoonten te vergoelijken door te refereren naar ouderen die heel hun leven hebben gerookt en er blijkbaar geen nadeel hebben van ondervonden. Dat is misplaatste troost, want uiteindelijk volgt de gezondheid de wetten van de natuur en niet die van de smaak, de goesting en de emotie. De natuur laat zich nooit misleiden, nooit in de luren leggen, dat zijn ijzeren wetten, die in de schepping zijn gelegd en dat is maar goed ook, want anders zou je heel wat structuren en wetten zien aanpassen aan de zin en de smaak van individuen.

Sommigen leven erop los alsof het leven eeuwig gaat duren, er geen vergaan is aan het menselijk lichaam en er geen grenzen zijn aan de spankracht en de tolerantie van de cel. Ze putten hun energie uit in schadelijke dingen.

Roken en drugs zijn daarom ruïnerend voor de gezondheid. Sommigen – zelfs artsen – beweren dat softdrugs niet zo gevaarlijk zijn. Van één sigaretje ga je ook niet dood, maar ze hebben beide een ruïnerend effect op de gezondheid.

Als je het lastig hebt om te stoppen met roken, moet je proberen diezelfde week geen alcohol noch koffie of zwarte thee te gebruiken, en ook wat minder copieus te eten. Probeer heel lichte maaltijden, vooral met fruit en ook maaltijden op basis van groenten. En… drink veel water om het lichaam te helpen de toxische stoffen weg te spoelen. En je kan de rookhonger intomen met een uitstekend natuurlijk middel zoals Xantipex.

Ook passief roken is erg nadelig en zeker voor kinderen. tweederangs rook is even gevaarlijk als directe rook en zelfs derdehandsrook is al gevaarlijk en die gaat doorheen beton en muren van appartementen. Als iemand buiten gerookt heeft en nadien naar binnen komt, kun je ook al nadeel ondervinden van zijn uitgeademde tabakslucht. Zo ver gaat dat! Gelukkig verbiedt de wet tegenwoordig te roken in het bijzijn van kinderen, ook in de auto en is het compleet verboden op scholen, zelfs op de speelplaats en in de leraarskamer te roken.

Vermager en pas op met suiker

Een kankercel is een zuurstofarme cel. Ze heeft wel suiker nodig om voort te leven en zich voort te planten. Wees dus voorzichtig met geraffineerde suiker. Best van al kan je een suikerblok invoeren als je in de gevarenzone zit. Ook suiker in dessertjes, ijs, koffie en thee, zoete drankjes, junkfood, kant- en klaar maaltijden zijn taboe.

Eet gezond, meer vezels, meer groeten, volkoren en organisch en fruit, dat zal de kanker afschrikken. En vooral: een gezonde lever en gezonde darmflora zijn de beste bondgenoot in de strijd tegen kanker.

Ook: let op je gewicht, want door overgewicht kan gemakkelijker darmkanker ontstaan. Daarom gezond eten en voldoende bewegen en gezonde lucht ademen. Verlucht daarom dagelijks meerdere keren je huis en kantoor.

Drink water om te detoxen

Drink veel, vooral water of kruidenthee, op die manier help je het lichaam zijn toxines te verwijderen. Maar door te stoppen met roken bewijs je jezelf en je gezondheid de grootste dienst, want niet enkel longkanker, maar ook blaaskanker is rechtstreeks het gevolg van roken. Ook alcohol is nadelig, zelfs in kleine hoeveelheden!

Niet zo moeilijk

Gezond leven is eigenlijk zeer eenvoudig. Een kwestie van wat kennis, van het wijzigen van zijn voedingsgewoonten met meer fruit, meer groenten, meer volkoren, minder rood vlees en vleesvet, wat eventueel kan vervangen worden door kip of vis en… je hebt een gezonde gewoonte aangeleerd die je zal belonen met jarenlang een goede gezondheid tot op zeer hoge leeftijd.

En een goede hulp om te stoppen met roken: Xantipex van Fytobell dat de rookhonger stilt. (Vroegere benaming Fumexit).

Je vindt Xantipex in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2186-708.

Of je vindt Xantipex ook online via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde