Je werkt nu van thuis uit? Hoe reinig je veilig je computerscherm, laptop en iPhone?

Wie kan, werkt best van thuis uit. Heel veel kantoorwerk, boekhoudkundige werken, promotionele activiteiten en zelfs verkoop van producten kan gemakkelijk van thuis uit geregeld worden. Er is de telefoon, de smartphone, de iPhone en de computer en wie er een beetje mee om kan, weet het handig te gebruiken en zijn talenten op die manier te nutte te maken van zichzelf of van zijn bedrijf.

Strepen en vlekken op je computerscherm, laptop of iPhone zijn erg hinderlijk en onplezierig. Maar je mag ze NOOIT reinigen met papieren zakdoekjes of keukenrol en detergent. Een microvezeldoek is veiliger en veel beter.

Omdat we nu meer computer-gebonden zijn zowel voor het werk als voor de ontspanning en mogelijks ook meer gebruik maken van de iPhone is het normaal dat het scherm af en toe wat bezeurd is, vettig is, door de weerspiegeling van vingerafdrukken en vegen moeilijker leesbaar wordt en ook niet prettig meer is om er op te kijken, zijn werk van af te lezen of te hanteren.

Wat moet je doen?

Poetsen natuurlijk! De vraag is evenwel “hoe”. Want veel mensen doen dat op de foute manier, met als gevolg dat er onherroepelijk krassen komen zowel op het computerscherm als op de laptop of de iPhone.

Wat mag je absoluut NIET doen?

  • Zeker geen detergent gebruiken, een afwasmiddel of een ontvettingsmiddel. Dus zeker geen detergent van de keuken en absoluut geen thinner of aceton.
  • Gebruik ook geen ruitenpoetsmiddel, want dat bevat isopropanol en is schadelijk voor het scherm.
  • Gebruik beslist ook geen water, want het kan het scherm maar ook het toetsenbord onherroepelijk beschadigen.
  • Gebruik zeker ook geen papieren handdoekjes (van de keukenrol) of geen papieren zakdoekjes. Want veel mensen denken dat omdat die zakdoekjes zacht aanvoelen, ze dat ook zijn. Zowel keukenrol als papieren zakdoekjes bevatten houtvezels en op de keukenrol zijn die vezels nog ruwer en groter omdat ze veel water en vocht moeten kunnen opslorpen tijdens kookactiviteiten. Maar ze zijn absoluut ongeschikt om een scherm van computer of iPhone mee schoon te maken.

De keukenrol kan goed en snel van pas komen om vocht op te slorpen als je iets gemorst hebt, of om gauw wat vuil af te vegen van het keukentablet of de vloer maar is totaal ongeschikt voor je schermen. Het zou ze beslist ruïneren en onherroepelijk krassen veroorzaken. Die krijg je nooit meer weg!

Wat kan je dan WEL doen?

  • Natuurlijk mag je het scherm van computer, laptop en iPhone reinigen, maar enkel met een daartoe geschikt middel, dat je bij de opticien kan verkrijgen. Die middelen kunnen ook voor brilglazen worden gebruikt.
  • Je mag over de schermen wrijven, maar zeker zonder te veel druk uit te oefenen, want door druk kan je de kristallen in het LED scherm beschadigen. Dat geldt trouwens ook voor tv.
  • Maak gebruik van fijne microvezeldoeken. Die trekken het stof naar zich toe, maken schoon zonder krassen en zijn herbruikbaar, want je kan ze wassen.
  • Microvezeldoeken trekken ook het vet en de olie naar zich toe, zodat je daar veel minder last van hebt.
  • Je kan trouwens microvezeldoeken ook gebruiken om, als je de ruiten of spiegels in je woning hebt schoongemaakt, af te drogen zonder vegen of strepen.
  • Het is een goede truc om regelmatig met een droge microvezeldoek je computer, laptop en zelfs andere voorwerpen in je woning af te vegen. Het stof blijft er gewoon in vasthangen en je kan het onder de kraan afspoelen. Op die manier zal je schade aan je toestellen kunnen voorkomen en er veel langer en krasvrij plezier aan beleven en dat is in deze coronatijden niet enkel een mooie besparing, maar het is ook plezierig om op vet- en streepvrije schermen te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Neen, de menopauze maakt geen eind aan alle vreugde

Elke vrouw maakt het ooit mee: bij de ene wat vroeger dan bij de andere en dat is gewoonlijk erfelijk bepaald, tenzij het vroeger komt vanwege een trauma of ziekte: de menopauze. De menopauze zelf is een compleet natuurlijke “gebeurtenis” en beslist geen ziekte. Er...

Lees meer

Het recept voor een gelukkiger leven

Wat is het belangrijkste in het leven? Dat je gelukkig bent, dat je uitzicht hebt op een mooie en zekere toekomst voor jezelf en je gezin, dat je gezond bent en dat je kinderen en je partner het goed maken. Maar bovenal die wensen torent torenhoog de ultieme wens:...

Lees meer

BERNAGIE verjongt je huid en je geest

De natuur is wondermooi gemaakt en er is niemand ter wereld die niet verfrist en beter uit een natuurbad tevoorschijn komt. De planten en de kleuren dragen daartoe bij. Maar er zijn nog meer kwaliteiten die besloten liggen in de natuur. Je moet ze leren kennen en...

Lees meer