dec 3, 2020 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Antioxidanten om kwaadaardige ziekten te vermijden, dankzij gezonde lever

We zitten vernuftig in elkaar. Tot die conclusie moeten we jammer genoeg ook komen naar aanleiding van de coronapandemie, want talrijke “geleerden” spreken elkaar voortdurend tegen. Men heeft er niet zo’n goed zicht op: hoe zit het virus in elkaar, is eraan geknutseld, is het van dier op mens overgegaan, hoe komt het dat sommige mensen ernstige verschijnselen krijgen terwijl anderen totaal onwetend zijn over het feit dat ze het gehad hebben. Kortom: alle wijsheid van de wereld is niet opgewassen tegen een gigantisch klein virusje. Om van de rest van het organisme nog maar te zwijgen, want elke fractie van een seconde voltrekt zich een wonder in ons lichaam op scheikundig en energetisch vlak. We hebben er ook amper kennis over, maar één ding is zeker: we bestaan en we functioneren.

Vroeger dacht men dat het belangrijkste orgaan voor het organisme, het hart was. Maar het hart is slechts een pomp. De lever daarentegen is een compleet hightech laboratorium, een meesterwerk van concept. De lever is een van de belangrijkste organen van het lichaam. Nog altijd heeft de wetenschap zijn totale functie niet kunnen omschrijven, hoewel er al een paar honderd van bekend zijn. Voor het gezond houden van de cel zelf is de lever wel van levensbelang. Men kan gemakkelijker een kunsthart bedenken dan een kunstlever, omdat de lever de eindfilter is. Voldoende redenen om de lever levenslang gezond te houden.

Gezonde kruiden kunnen de lever ondersteunen. Maak van uw voeding uw medicijn. Dat kan met Cardubell van Fytobell ondersteund worden.

Dat de lever een belangrijk orgaan is, valt al af te leiden uit het feit dat hij zijn eigen bloedsomloop heeft: via het poortaderstelsel komt bloed in de lever terecht waar het ontgift wordt, terwijl de toxische stoffen worden afgevoerd of verwerkt. Men mag gerust stellen dat de lever nog veel belangrijker is dan tot nog toe algemeen werd aangenomen. En toch wordt op dit orgaan de grootste roofbouw gepleegd. We eten maar, vreten eigenlijk, vooral junkfood, zoete en geraffineerde spijzen, soms geoxideerde en half verkoolde producten van de barbecue, die eigenlijk kankerverwekkend zijn. En dan gaan we er van uit dat de lever alles wel zal klaren.

Kanker vermijden

Wie zijn gezondheid zoveel mogelijk wil sparen en zo lang mogelijk in goede conditie wil leven, terwijl het risico op kanker zoveel mogelijk uit de weg wordt gegaan, doet er goed aan zijn lever te ontzien. Dat kan op vele manieren gebeuren, daarbij moet uitgegaan worden van de stelling dat de moderne levenswijze meestal slecht is voor de lever en dus ook voor de lichaamscel.

Om te beginnen, moeten we zoveel mogelijk vermijden om synthetische medicijnen te slikken. Slechts in uiterste nood mogen scheikundig gemaakte medicijnen worden genomen. Al te gemakkelijk grijpt men naar synthetische pijnstillers, hoofdpijnmiddelen, slaapmiddelen, kalmeermiddelen, pepmiddelen. De jeugd kan niet meer zonder amfetamines, XTC, cocaïne om de fysieke inspanningen die nodig zijn om vanaf vrijdagavond tot maandagmorgen te kunnen hoppen in de housetempels, aan te kunnen. De lever en de nieren moeten het toch allemaal verwerken. De scheikundige cocktail van alle additieven, kleur- en bewaarmiddelen in de voeding, naast de medicijnen die we slikken, leggen een enorme belasting op de lever. Het is dus goed de lever wat te ontzien, niet meteen naar een middel te grijpen, maar de natuur zichzelf te laten behelpen, wat in de meeste gevallen ook gebeurt. Slechts in uitzonderlijke gevallen zijn sterkwerkende medicijnen nodig en vaak zijn ze er ook nodig omdat tevoren het lichaam geteisterd werd door misbruik van andere medicijnen. Wie gezond en natuurlijk leeft, zal er minder last van krijgen.

Spaar je lever

Af en toe moet de lever een steuntje krijgen om zich te herstellen van de mishandelingen. Alle bittere planten en theesoorten zijn in regel goed voor de lever: paardenbloem, artisjokbladeren, duivelsklauw, Boldo. Natuurlijk moet je uitkijken geen giftige planten te gebruiken, maar de geciteerde kruiden werken voortreffelijk.

Ook sommige fruitsoorten zijn een stimulans voor de ontgifting van de lever: grapefruit, papaja, kersen, avocado. Daarnaast zijn wortelen heel goed, omdat ze provitamine A bevatten die in de lever worden omgezet tot vitamine A, wat de lichaamscel extra beschermt tegen kwaadaardige tumoren.

Een weekje gezonder eten en gebruik maken van deze vermelde kruiden en vruchten, naast het vermijden van alcohol, is een weldaad voor de lever. Vergeet niet dat alcohol toxisch is voor de lever. Vooral geconcentreerde alcohol zoals in de vorm van jenever is schadelijk. Je kan het beter vermijden. Uit onderzoek is gebleken dat wie een gezonde lever heeft, geen kanker krijgt. Bij alle kankerpatiënten werd een gestoorde leverfunctie waargenomen.

Antioxidanten zijn dus voor de lever van essentieel belang: vitamine A, vitamine C en vitamine E. De vitamine A kan beter als bètacarotenoïden worden genomen, aangezien bij overdosering de vitamine A toxisch is. Worteltjes, broccoli, rode biet, tomaat, koolsoorten zijn uitstekende leveranciers van carotenoïden, die in de lever op ongevaarlijke wijze worden omgezet tot vitamine A en dus een extra bescherming geven tegen kanker.

Functioneert de lever onvoldoende, dan worden de lichaamscellen overspoeld met toxische stoffen, waardoor de lichaamscellen degenereren. Miljoenen mensen hadden geen kanker gekregen, hadden ze wat beter voor hun lever gezorgd. Daarom is volwaardig voedsel van groot belang, terwijl pillen en drugs ver weg moeten worden gehouden. Als de filter niet meer functioneert, vervuilt heel het systeem en dat is het, wat gebeurt met een zieke lever en kanker. Hou je lever gezond en je hebt alle redenen om deze ernstige ziekten uit de weg te gaan.

En wil je een uitstekend natuurlijk middel om de lever te plezieren en te versterken? Dat kan met Cardubell van Fytobell. Een preparaat met planten die de lever zuiveren en stimuleren.

Je vindt Cardubell van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2899-870.

Of je kan Cardubell ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Op die manier heb je het beste gedaan om je lever gezond te houden of weer gezond te maken.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe kun je spataders voorkomen?

Voor alles is een oplossing, of liever wordt een oplossing voorgesteld. Maar of dat dit de goede oplossing is, laten we in het midden. Zo kun je tegen spataders een operatie verkiezen, terwijl dat eigenlijk een symptomatische behandeling is. De benen worden wel weer...

Lees meer

Waarom klagen vrouwen zo vaak over hoofdpijn?

Iedereen kan al eens last krijgen van hoofdpijn, maar vooral vrouwen zijn er gevoelig voor en gebruiken het dan ook als excuus. Neen, we hebben het hier niet over de gekende kolder “vanavond niet schat, ik heb hoofdpijn”, maar wel over het feit dat meer vrouwen dan...

Lees meer