jun 5, 2023 | Gezondheid, Voeding | 0 Reacties

Hoofdpijn door te weinig drinken

Veel drinken is essentieel voor de afvoer van afvalstoffen en het voorkomt uitdroging. Een tekort aan vocht kan hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken. Daarnaast kan een vochttekort leiden tot verstopping.

Drink daarom minimaal 2 liter per dag. Wát je drinkt is wel van belang. De voorkeur gaat uit naar water, bronwater, of thee.

De meeste mensen drinken te weinig. Daardoor krijgen ze vroeger rimpels, maar ook de energie in de lichaamscellen wordt minder goed beheerd.

Koffie is licht dehydraterend en zorgt ervoor dat er nog minder water in de cellen aanwezig is. Wie koffie drinkt, moet eigenlijk nog meer water drinken. Koffie is lekker, bevat belangrijke antioxidanten, is ideaal om hart- en vaatziekten en diabetes te voorkomen, maakt alert en verhoogt de concentratie, maar gebruik koffie zoals in Frankrijk: een lekker koffietje en daarna een glas water. Op die manier verkrijg je het beste van twee werelden.

Alcohol

Alcohol kan je beter niet drinken. Onderzoek heeft aangetoond dat zelfs minimale hoeveelheden schadelijk zijn. Op de ranglijst met schadelijke stoffen prijkt alcohol op de eerste plaats. Het wordt schadelijker geacht dan cocaïne en heroïne en dat wil toch wat zeggen. Het is een sociaal aanvaarde drank, maar het is echt schadelijk. Eén glas per dag zoals vroeger werd aangeraden, is te veel.

Zeker voor jonge ouders die een kinderwens hebben, moet alcohol compleet worden afgeraden. Het kan het DNA van de toekomstige baby schaden.

Er zitten natuurlijk belangrijke economische belangen aan vast en dus wordt wetenschappelijk onderzoek vaak misbruikt en ingegeven door commerciële belangen.

Alcohol is nadelig voor de lever. Bovendien is het ook dehydraterend. Bij warm weer of als je veel zweet, moet je uiteraard nog meer water drinken.

Maar wie te weinig drinkt, berokkent de bloedsomloop nadeel, de bloeddruk kan stijgen en uiteindelijk ook hoofdpijn veroorzaken. Je moet er rekening mee houden dat een gemiddelde van twee liter water per dag wordt gedronken en bij grote warmte en inspanningen nog meer.

Èn een tip om de lever gezond te houden: Cardubell van Fytobell.

Je vindt Cardubell van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2899-870.

Je kunt Cardubell van Fytobell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Veranderende moraal wakkert gonorroe weer aan

Terwijl de aandacht op het levensgevaarlijke aids wordt toegespitst, ontgaat het velen dat er nog andere geslachtsziekten zijn die eveneens toenemen. Gonorroe is één van de „klassieke” geslachtsziekten die alleen via geslachtsverkeer kunnen worden overgedragen. De...

Lees meer

Opgepast met vermageringsdiëten

Vermageringsdiëten zijn het populairst op internet, tenminste wat de zoekmachines als aantal vragen te verwerken krijgen. Ook veel dokters worden tegenwoordig overstelpt met de vraag naar inspuitingen die normaal voor diabetespatiënten bedoeld zijn, maar waarvan...

Lees meer

Verkeerd eten door negatief zelfbeeld

Eten doet men niet enkel omdat het moet om je te voeden, maar ook omdat het lekker is. Daardoor gaan veel mensen ook te veel eten en ze doen dat voor een deel om hun ongemakken, hun frustraties weg te werken, of liever weg te eten. Maar daardoor duiken dan weer nieuwe...

Lees meer

Steeds meer kankerziekten

Kanker neemt wereldwijd nog steeds toe. In het jaar 2000 zijn 5,3 miljoen mannen en 4,7 miljoen vrouwen het slachtoffer geworden van een kwaadaardige tumor, terwijl 6,2 miljoen mensen aan de kanker stierven. Tegenwoordig is dat aantal met nog eens vijftien percent...

Lees meer

Steeds meer depressieve mensen

We hebben inderdaad geen reden om uitbundig en vrolijk te zijn dezer dagen. Het is overal wat, zowel bij ons als over de grenzen. Hier zijn het de regeringen die problemen hebben en opleveren, of het is de stikstof die ons zorgen moet baren, of het is de dure...

Lees meer