jun 19, 2023 | Gezondheid, Voeding | 0 Reacties

Laat jij je vergiftigen?

Het valt niet te ontkennen: ons milieu is ernstig belast. Daardoor ook onze gezondheid. Denk aan de vele stoffen die gebruikt worden door de landbouw, de verwerking en bewerking van voedsel. Bestrijdingsmiddelen zijn niet meer weg te denken sinds het halleluja gezongen werd over glyfosaat: het onkruidbestrijdingsmiddel dat als een mirakel op de aarde was neergedaald. Ontsproten uit een ontbladeringsmiddel dat gebruikt werd tijdens de oorlog in Vietnam. Het heeft miljoenen mensen een of andere vorm van kanker cadeau gedaan.

Hormonen zijn boodschappers in het lichaam. Ze zijn van groot belang, maar als je de natuur verschalkt met kunstmatige producten, weet je misschien waar je aan begint, maar niet waar het eindigt.

En nog altijd zijn lobby’s danig in de weer om het te verdedigen. Ze schermen met slogans als: help de honger de wereld uit en… natuurlijk kan dat zogenaamd niet zonder gevaarlijke bestrijdingsmiddelen.

Hetzelfde met junkfood, geraffineerde suikers, drugs en alcohol. Het zijn allemaal stoffen die de gezondheid bedreigen en de jeugd in de val lokken.

Vergif in het voedsel

Er zijn zogenaamd strenge veiligheidsnormen, maar we hebben gezien tijdens het dioxineschandaal wat die veiligheid te bieden heeft en hoe de normen gerespecteerd en gecontroleerd worden: afgedraaide motorolie in de voedselketen.

Hetzelfde met microplastics, met de afvalstoffen die via de wasmachines en kleding in het drinkwater terechtkomen. 

De aarde is een gesloten cocon, veilig ontworpen en voorzien van allerlei correctie methodes en middelen. Maar door de geldhonger van bepaalde lobby’s is dat veilige cocon een gevaarlijke gevangenis geworden.

Specialisten hebben berekend wat we elke maand ongeveer het volume aan plastics van een bankkaart verorberen, laat staan zware metalen zoals kwik. Vissen zijn de ideale eiwitleveranciers, beter dan veel vleessoorten vanwege de Omega-3 vetzuren, maar ze zijn beladen met zware metalen, vooral de moddervissen en de opruimers.

Wat moet je dan nog eten?

Het gezond verstand zegt het: eet zo natuurlijk mogelijk, vermijd kunstmatige middelen ook als ze in de landbouw en de voedselproductie gebruikt worden en kies de gezondste elementen daaruit. Vergelijk onze moderne methodes en middelen met wat onze grootmoeders deden en het zal duidelijk worden.

Zelfs baby’s lopen gevaar: niet enkel vanwege de kwaliteit van de moedermelk als gevolg van de leefwijze van de jonge moeder, maar ook van de gebruikte middelen. Vroeger kreeg de baby melk uit de glazen papfles, nu is die papfles in plastic, want veiliger en onbreekbaar. Maar ze bevat wel bisphenol A. En dan zijn we verwonderd dat er zoveel zieke kinderen zijn en zelfs bij hen kanker ontstaat.

Bisphenol A

Er komen van langsom meer vervuilende stoffen in de omgeving. Een daarvan is Bisphenol A dat gebruikt wordt als plastiekverzachter en praktisch in alle plastics en blikjes aanwezig is. Daarover werd gepubliceerd in de Journal of Reproductieve Toxicology.

Hierin wordt gesteld dat Bisphenol A hetzelfde effect of functioneel dezelfde werking heeft als het al lang gebannen DES-hormoon.

De eerste experimentele dierstudie geleid door een team van Retha Newbold zegt dat er een eersteling gevonden werd met typische vrouwelijke ziekten zoals fibromen, stoornissen in de reproductieve functie en ovariumcystes. Merkwaardig is dat Bisphenol A al zo lang op de markt is terwijl er pas nu een ernstige studie over gemaakt wordt.

Daarmee eindigen de problemen niet die ons in de toekomst te wachten staan. Recent werd een nieuw alarmerend fenomeen ontdekt. Ftalaat-esters werden aangetroffen in het serum van jonge Puerto Ricaanse meisjes. Ze zijn het slachtoffer van premature borstontwikkeling.

Zo werd vastgesteld dat kinderen van vier maanden al een gelijkaardige borstontwikkeling hebben als bij meisjes van 12 jaar.

Leugens

Bioloog G.: „Eigenlijk is het verschrikkelijk gesteld met ons. De oorzaak hiervan is één grote leugen, n.l. dat synthetische moleculen hetzelfde effect hebben als natuurlijke. De waarheid is dat natuurlijke moleculen niet kunnen gepatenteerd worden en synthetische wel. En het zijn patenten die veel geld opbrengen.

Deze ervaring is trouwens al langer gebleken naar aanleiding van de fameuze CARET-studie (caroteen vitamine E-trial) die door niemand wordt bediscussieerd. Men stelde vast dat rokers sneller longkanker kregen nadat ze grote hoeveelheden bètacaroteen en vitamine E hadden gekregen. Groot alarm, maar niemand stak de vinger in de wonde dat het wel degelijk ging over synthetische vitamines en dus worden de vele honderden positieve studies met natuurlijke bètacaroteen niet meer geciteerd of zijn blijkbaar niet meer gekend.

Natuurlijke vitamines hebben wel degelijk een andere werking dan de synthetische. Alles komt neer op een toxische level, want het lichaam heeft zijn natuurlijk grens. Het komt erop aan die te helpen en te ondersteunen met natuurlijke stoffen en natuurlijke antioxidanten die compatibel zijn met of aanvaard worden door het menselijk lichaam.”

Kunnen DES-slachtoffers dan niets meer doen?

Toch wel, maar je moet wel rekening houden met enerzijds de menselijke natuur en haar wetten en beperkingen en anderzijds de structuur van die synthetische stoffen. Met DES-hormonen krijgen de patiënten een opstapeling van bepaalde oestrogenen die zeer stabiel zijn, want eigen oestrogenen zijn snel afgebroken maar een DES-hormoon is extreem stabiel.

Synthetische stoffen zijn zeer stabiel en ze worden opgestapeld, ze worden weinig afgebroken. De lever is de belangrijkste lichaamsfilter. Daarin moet alles worden afgebroken om te kunnen worden geëlimineerd. Als de lever het niet meer aankan wordt het product toxisch. Dus heb je voor oestrogenen specifieke antioxidanten nodig en voor oestrogenen is dat GLUTATHION.

Glutathion: de redder

Glutathion is een enzym dat is opgebouwd uit drie aminozuren dat door het lichaam zelf ten dele wordt aangemaakt. Glutathion maakt in ons lichaam een kettingreactie mee, de zogenaamde glutathion-redox cyclus. Glutathion levert met andere enzymen binnen de cellen een essentiële bijdrage aan de belangrijkste verdediging tegen structurele celschade, de celmembranen en het erfelijk DNA-materiaal. Fruit en groenten op het menu zetten is een eerste vereiste!

Daardoor kan het lichaam op een natuurlijke wijze deze toxische ketonen detoxificeren.

Groenten en vruchten staan er ook voor bekend dat ze zware metalen uit het lichaam kunnen verwijderen.

Het natuurlijke glutathion komt o.m. voor in alle verse groenten en in alle levend voedsel.

Een tweede punt is dat genetische afwijkingen die tot uiting kunnen komen ook kunnen afgeblokt worden. Interessant daarvoor is het innemen van Omega-3 vetzuren. Ook methylatie (methyldonoren) kunnen beschadigde genen afblokken zodanig dat ze niet tot uiting komen. Dat is bijvoorbeeld de kracht van methionine B6 en B9 en B12.

Een tip: Omega-3 vetzuren van Nutribell.

DES-hormoon als oorlogswapen

Dat DES-hormonen wel degelijk zowel lichamelijke als gedragsveranderingen kunnen veroorzaken, mag blijken uit bepaalde voorstellen van de oorlogsindustrie. Op een bepaald ogenblik werden proeven gedaan met een oestrogeen-spray. Door de toepassing ervan veroorzaakte men in een centrum van de hersenen veranderingen waardoor jonge soldaten plots sterk homoseksueel gedrag gingen vertonen en niet meer geconcentreerd waren op de strijd.

In de plaats van een gedrild en gedisciplineerd korps kreeg men een zwoel groepje verwijfde knapen die in andere dingen geïnteresseerd waren.

Op die manier kon men de vijand ongemerkt verzwakken en uitschakelen en voor volgende generaties met een probleem opzadelen.

En intussen zijn we een andere oorlog aan het verliezen: die van onze natuur tegen de vervuiling en de gevaarlijke patentmiddelen. Geld blijkt voor sommigen belangrijker te zijn dan de zorg voor het leven en de aarde!

En een tip: Omega-3 vetzuren in visolie van Nutribell.

Je vindt visolie van Nutribell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2751-485.

Je kunt Omega-3 visoliecapsules van Nutribell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde