sep 16, 2022 | Actueel, Toerisme | 0 Reacties

Westtoer presenteert nieuwe West-Vlaamse biergids

Nu het toerisme in eigen land na de coronapandemie en ook als gevolg van de energiecrisis weer volop aandacht krijgt, wordt daar creatief mee omgegaan door Westtoer. Een nieuwe biergids heeft het licht gezien. Het West-Vlaams provinciebedrijf Westtoer presenteert dus een nieuwe West-Vlaamse biergids als inspiratiebron voor toeristen uit binnen- en buitenland. De West-Vlaamse bieren en brouwerijen vertellen authentieke verhalen. Tal van unieke adressen hebben internationale faam. De West-Vlaamse bieren en brouwerijen zetten ook de toeristische regio’s meer dan ooit op de kaart als gastronomische reisbestemming bij een internationaal publiek. De nieuwe biergids maakt deel uit van ‘Het Lekkere Westen’ en het themajaar over gastronomie bij Westtoer.

West-Vlaanderen telt 58 brouwerijen en meerdere West-Vlaamse bieren behoren tot de wereldtop. Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer: “Onze bieren en brouwerijen maken deel uit van de culinaire rijkdom in West-Vlaanderen en hebben internationale allure. Lokale troeven zijn een sterke meerwaarde voor het hedendaags toeristisch aanbod. De vele unieke adressen en verhalen in de nieuwe biergids inspireren om de regio’s en Brugge te bezoeken”.

Topbestemming

Met ‘Het Lekkere Westen’ en het themajaar over gastronomie plaatst Westtoer de culinaire troeven van de provincie in de kijker. Niet alleen de topchefs zorgen voor een internationale uitstraling. Ook de landbouwsector, de visserij, de streekproducenten en de hotelscholen maken deel uit van het eigentijds en positief imago. Met dit alles positioneert West-Vlaanderen zich meer dan ooit als een topbestemming voor een daguitstap of meerdaagse trip.

Biergids met verhalen

De nieuwe biergids van Westtoer besteedt niet alleen aandacht aan de vele West-Vlaamse bieren. Vooral de verhalen van kleine en grotere brouwerijen nodigen uit om de vele plekken te bezoeken. Met passie vertellen de bierliefhebbers over hun verbondenheid met de streek.

In elke regio

De vier West-Vlaamse toeristische regio’s en Brugge onderscheiden zich meer dan ooit met initiatieven waar de beleving rond bier centraal staat.

• Tot eind oktober 2022 zetten het Brugse Ommeland en Brugge de 14 bierbrouwers (en wijnbouwers) in de kijker met onder andere opendeurdagen en proeverijen.

• De Kust telt sinds enkele jaren een hele reeks brouwerijen die typische kustbieren brouwen.

• Tijdens de weekends van 14 oktober tot en met 27 november 2022 staan de ‘Leiestreek brouwerijdagen’ op de agenda. 21 brouwerijen organiseren rondleidingen, workshops en proeverijen. Bierliefhebbers kunnen de Leiestreek ook ontdekken per fiets langs de vele bierfietsroutes.

• De Westhoek presenteert met ‘Tournée Locale’ een hele reeks thema’s om de bierbeleving in de kijker te plaatsen. Ook bierfietsroutes en bierevenementen maken deel uit van ‘Tournée Locale’.

“Culinaire schatkamer”

Voor Dominique Persoone, de ambassadeur van Het Lekkere Westen, is West-Vlaanderen één grote culinaire schatkamer: “Ik ben fier om ambassadeur te zijn van Het Lekkere Westen. West-Vlaanderen heeft zich door de jaren heen sterk op de kaart geprofileerd als lekkerste provincie. De chefs hebben een passie voor hun streek.

Onze hedendaagse gastronomische troeven hebben internationale allure. Ik reis de wereld rond en telkens opnieuw stel ik vast dat West-Vlaanderen een uniek verhaal vertelt”.

De nieuwe biergids is gratis verkrijgbaar bij de diensten van toerisme (vanaf eind september) en kan via de website gratis aangevraagd worden: www.westtoer.be/biergids.

Online versie van de biergids : https://bit.ly/biergids

Alle info: www.hetlekkerewesten.be

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Stress even schadelijk als tabak

Roken, veroorzaakt kanker en hart- en vaatziekten, daaromtrent bestaat overduidelijk bewijs. Maar ook stress heeft zware negatieve gevolgen voor het lichaam. Niet enkel functionele storingen kunnen eruit voortkomen, ook echte organische problemen en niet van de...

Lees meer

Meerderheid schooljeugd heeft slechte rug

Hoe komt het toch dat zoveel mensen, zelfs jonge mensen of van middelbare leeftijd, al last krijgen met de rug. Doorgaans is het gewoon spierpijn door houdingsfouten die al een aanvang hebben genomen in de schooltijd, maar het kan ook ernstiger worden met bijvoorbeeld...

Lees meer

Vet vergif: Je lever viert geen feest

Hopelijk hebben we de feesttijd zonder al te veel last aan maag en lever doorgemaakt. Jammer genoeg is dat niet bij iedereen het geval. We zijn weinig kieskeurig met wat op tafel komt en wat we in de mond stoppen en wat dat betreft houden we meer van tradities dan van...

Lees meer