sep 18, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe kan je je huid weer verjongen na de zomer?

De huid, heeft in de zomer vaak erg te verduren gehad: zout water, zon, chloor van het zwembad en dan het voedsel en de drank… vaak te zoet, te vet, te geraffineerd misschien een beetje te veel alcohol. Dat vertaalt zich allemaal in de conditie van de huid. Na de zomer is die vaak rimpelig, uitgedroogd, schraal, schilferend.

Uiteraard is om te beginnen goede voeding aanbevolen: veel groenten en fruit, vooral groene bladgroenten zijn van belang vanwege de antioxidanten. Ook veel water drinken is echt noodzakelijk, om het lichaam te hydrateren en dus ook de huid. Een mooie huid wordt vooral van binnenuit gevoed.

Na de zomer heeft de huid een grondige opschoonbeurt nodig: scrubben, voeden en behandelen. Dan krijg je niet zo gauw rimpels en blijf je jong, ook dankzij de herstellende crème met Aloë Vera van Ellen Dee.

Je kan uiteraard ook een zachte natuurlijke peeling toepassen zodat de dode huidschilfers verwijderd worden. Begin daarvoor met een warm bad. Nadien scrub je de nog vochtige huid met een mengeling van zout en kokosolie. Goed mengen tot je een smeuïge massa bekomt. Wrijf daarmee de huid goed in en herhaal dit meerdere malen over de gehele huidoppervlakte. Daarna grondig afspoelen met warm water en nadien koud afdouchen.

Op die manier kan de huid aan de oppervlakte weer nieuwe cellen maken. Zorg ook voor voldoende vitamine E. Die vind je in eieren en in tarwekiemen. Eet zo weinig mogelijk suiker, gebruik zo weinig mogelijk frisdrank en vermijd alcohol. Uiteraard is tabak volledig uit den boze, want de kleine haarvaten vernauwen en de huid wordt minder goed doorbloed als je roker bent. Je merkt het trouwens: rokers hebben meer rimpels, ook in het aangezicht en rond de ogen en mondhoeken.

Vergeet ook niet voldoende water te drinken Twee liter per dag is zeker een must. Veel mensen krijgen sneller rimpels, omdat ze te weinig drinken.

En tenslotte vermijd chemicaliën op de huid. Gebruik bij voorkeur natuurlijke oliën en crèmes. Gebruik zeker geen synthetische lippenbalsem, maar liever wat kokosolie als dat nodig is en je je daar comfortabel bij voelt.

En om de huid te herstellen na de zomer kan je gebruik maken van een goede huidcrème op basis van Aloë Vera. Denk daarbij aan de Aloë Vera-crème van Ellen Dee.

Je vindt er meer over op www.ellendee.be. Je kan deze herstellende crème ook bestellen op www.almed.be of op www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer