apr 7, 2020 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Piekeren is nu begrijpelijk, maar niet goed. Goed slapen is essentieel om besmettingen en depressie te voorkomen

Het is geen tijd om echt vrolijk van te worden. Toch moeten we dat proberen te doen, om ziekte te voorkomen, depressies te vermijden, ook burn-out uit de weg te gaan en vooral ook gezond te blijven en niet het slachtoffer te worden van besmettingen, ook zo in verband met het coronavirus. Het is bekend dat een gezond immuunsysteem maar optimaal functioneert als ook de psychè goed werkt, dat wil zeggen dat we positief denken, een gezonde geest hebben.

Je kan meer problemen aan als je een goede psychische weerbaarheid hebt en daar is in de eerste plaats goede informatie, een goede verwerking van die informatie en een kijk op de mogelijkheden voor nodig.

Onderschat de kracht van positief denken niet, ook in deze moeilijke tijden. Daarvoor kan je een programma opmaken en… in de eerste plaats ook voor een goede slaap zorgen.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen tegenwoordig problemen krijgen, met zichzelf, met hun omgeving, buren, maar ook met hun huisgenoten en kinderen. Elke discussie kan een uitbraak van frustraties opleveren omdat iedereen een beetje op de toppen van zijn tenen loopt, een kort lontje krijgt en elk probleem dat erbij komt tot een ontploffing kan leiden.

Wat kan je daar aan doen?

  • In de eerste plaats problemen uitpraten en niet laten escaleren.
  • Stel voor elke dag een goed programma op: niet te veel, maar ook niet te weinig.
  • Doe dat in overleg met je partner, met de kinderen.
  • Probeer elke dag een probleem op te lossen: een kraan die al maanden lekte, een deur die klemde, de brievenbus die niet meer op slot kon, de tuin die verwilderd was, het trottoir dat moest worden schoongemaakt enz…
  • Probeer ook plannen te maken voor na de coronatijd: een reis, een opknapbeurt voor het huis, een nieuwe keuken, een trip met het hele gezin naar de kust of de Ardennen, de aankoop van iets waar jullie al lang naar uitkeken.
  • Bouw ook voor elke dag een vast schema in: dat betekent op een vast uur opstaan, op een vast tijdstip naar bed, samen ontbijten en middagmalen of avondeten. Dat is nu belangrijker dan ooit.
  • Herstart een positief familiaal leven, dat is goed voor je mentale gezondheid.
  • Bel elke dag met je ouders, grootouders, familie of vrienden die je al lang tijd niet hebt gehoord.
  • Vergeet de vrienden of familie in het buitenland niet.
  • Zorg dat je elke dag beweging hebt. Niet op een bank gaan zitten zoals sommige politici suggereren, want ze vergeten dat die bank kan besmet zijn, maar actief bewegen, stappen, fietsen.
  • Denk positief, want het is veel gevaarlijker zich te laten meeslepen in negatief denken dan optimistisch te zijn.
  • Ga op tijd slapen, want een goede slaap is essentieel, zeker nu.

Veel mensen slapen nu slecht. Ze piekeren voortdurend. Kleine zelfstandigen zijn daar bijzonder kwetsbaar in. Velen zien het niet meer zitten omdat al hun kapitaal in de zaak zit en ze vrezen dat ze hun mode gebonden producten niet meer verkocht te krijgen. Als je kan, steun hen daarin en koop niet online bij de grote spelers, of in het buitenland, maar denk aan de kleine zelfstandige in jouw buurt.

Zo kan die ook wat geruster slapen.

En zorg ervoor dat je zelf ook voldoende rust hebt, goed beweegt, positief denkt, maar ook goed slaapt.

Heb je daar problemen mee? Denk dan liever aan een natuurlijke oplossing, dan aan verslavende pillen. Bijvoorbeeld Escholtzia en Passiflora zijn uitstekende rustbrengers uit de natuur: ze verslaven niet, maar helpen wel.

Een tip: Escholcin van Fytobell en zelfs in deze moeilijke tijden kan je weer gemakkelijker de slaap vatten, de basis van positief denken.

Je vindt Escholcin van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2899-912.

Of je kan het ook online bestellen via www.boverte.com of via www.almed.be.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe je snotvalling sneller genezen?

Het moment is aangebroken om dozen wegwerpzakdoekjes aan te schaffen. De rekken in de supermarkt waar deze bekende “familiedozen” uitgestald staan, worden langzamerhand leger. Eigenlijk niet zo langzaam, maar zienderogen. Dat wil wat zeggen: meer verkoudheden en...

Lees meer

Hop en zaagpalm beschermen je prostaat

Niemand ziet ze graag komen: de leeftijd. Niemand ziet het graag gebeuren: de ongemakken die ermee gepaard gaan. We willen het wel, maar we hebben hier nog het eeuwige leven niet, met alle gevolgen vandien. Vrouwen zijn bang van veroudering omwille van de menopauze,...

Lees meer

Hoe verklein je de kans op kanker?

Sommigen zijn zelfs beschroomd om de naam van de ziekte voluit te noemen en dus beschrijven ze het als de ziekte met de letter “K”. Kanker is inderdaad een probleem dat veel mensen treft. Het staat nog altijd op nummer twee van de lijst met dodelijkste ziekten in...

Lees meer

Roken maakt jongeren impotent

Het rijtje met de negatieve gevolgen van roken wordt elke dag langer. Van miskraam, tot osteoporose en slechte tanden bij de nakomelingen van rokende moeders. Desondanks worden waarschuwingen in de wind geslagen, vooral door jonge mensen, zelfs kinderen. Het slaat...

Lees meer

De wondere kracht van probiotica

Voor gezond zenuwstelsel, brein, longen, spijsvertering, slaap, bloedvaten en immuniteit Zonder bacteriën geen leven. Misschien klinkt het vreemd, maar hoe maak je anders brood, kaas, wijn, en compost voor een vruchtbare bodem? Er zijn natuurlijk bacteriën die ons...

Lees meer