mei 20, 2022 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Lenteschoonmaak: doe een reset in je organisme met een grondige detox

Sommige mensen zijn in staat gebakken lucht te verkopen en zijn daar ook erg goed in. Het komt erop aan de anderen te overtuigen dat het belangrijk, zelfs noodzakelijk is om gebakken lucht aan te schaffen om succes te hebben. Weer anderen weerleggen dat en beweren dat gebakken lucht schadelijk is. Het ligt er dus duidelijk aan waar iemand belang bij heeft en daar inspanningen voor levert om de andere te overtuigen.

Zo werden we ooit bezocht door een vertegenwoordiger van een niet nader te noemen bedrijf die voorzichtig informeerde naar onze levensgewoonten. Ja, we aten gezond, veel fruit, veel groenten en meestal vis. Dus dat zat wel goed. Maar de man wou weten of we nog geld aan voedsel zouden geven als die voeding gewoon vervangen zou of kon worden door een pilletje. Geen gedoe meer in de keuken, geen afwas en geen boodschappen meer, gewoon dat ene pilletje. Groot was de verbazing dat die man moest noteren dat we totaal geen belangstelling hadden, want dat we meer vertrouwen hadden in de natuur en iets dat al duizenden jaren zijn nut had bewezen, dan dat pilletje dat nu op de markt zou worden gebracht.

Af en toe is het belangrijk om het lichaam te ontgiften, zeker in de lente is dat van belang. Dan kan het organisme met nieuwe kracht voort.

Zou jij daar vertrouwen in hebben?

Bovendien schrap je op dat moment een element van gezelligheid en van smaak. Het is natuurlijk vermetel te denken dat alle goede eigenschappen van een gezond en natuurlijk maal in een pilletje kunnen gedropt worden. Dat neemt uiteraard niet weg dat de natuur belangrijk is, blijft en kan helpen om gezond te blijven of het te worden.

Zo zit dat in elkaar

Zo zijn er nu ook artsen, die tegelijk in de politiek zitten en dus met argwaan moeten worden bekeken en beluisterd die beweren dat natuurlijke producten en voedingssupplementen larie zijn. Het is maar de vraag door wie ze betaald worden. Diens brood men eet… Vorige week stond nog in de krant hoeveel miljard de lobby elk jaar cadeau doet aan artsen en universiteiten, labo’s en woordvoerders.

Nochtans zijn er ettelijke studies die aantonen dat een natuurlijke levenswijze en de nodige vitamines die eventueel als supplement worden gegeven wel degelijk invloed hebben op de gezondheid. Zo werd destijds het nut van volkorenbrood compleet in twijfel getrokken door de “officiële school” tot er mogelijks nieuws kwam dat volkorenbrood voortaan in de apotheek zou worden verkocht, omdat er een gezondheidsclaim vanuit ging en dus niet meer in handen van de “leek” mocht worden gegeven.

We hebben gezien wat het effect is van dogma’s tijdens de pandemie. Als het nieuws niet afkomstig was van de happy few, was het onjuist en schadelijk.

Zo is het ook met informatie over detoxen, het lichaam zuiveren en gebruik maken van natuurlijke middelen.

Detoxen is belangrijk

Mocht de lobby een wandeling kunnen patenteren, ze zouden het doen, want het maakt gezond en dus is de vraag hoe je er geld zou kunnen mee verdienen. Maar de natuur kun je niet patenteren, dus ook geen geld aan verdienen en daarom is het nutteloos of zelfs schadelijk.

Het gezond verstand is er gelukkig ook nog en de goede ervaringen van mensen kun je toch onmogelijk uit hun hoofd praten, gelukkig maar.

Je moet zelf maar eens ervaren wat het nut is van een eenvoudig kopje muntthee als je wat te zwaar hebt getafeld of een overlaste maag hebt, of wat problemen hebt met de vertering van vetten door een luie lever. Drink wat muntthee en je zal gauw het verschil merken. Gewoon munt is niet alleen lekker, het helpt de galafscheiding vermeerderen met de factor tien. Als iets moeilijk verteert, drink wat muntthee en je hebt geen uitleg meer nodig, want je hebt ervaring!

De natuur werkt en is betrouwbaar en daarom is een zuiveringskuur op natuurlijke basis zinvol en werkzaam en interessant.

Grote schoonmaak

Af en toe grote schoonmaak houden in het lichaam is belangrijk, niet alleen om de organen weer in topconditie te brengen, maar ook om jong en gezond te blijven. Het verbetert er niet op. Door de pandemie zaten we meer thuis, aten meer “troostvoedsel”, gebruikten we minder de auto, maar namen we ook minder ontspanning. Sommigen ontdekten het wandelen, maar bij de meeste mensen bleef het beperkt tot de bureaustoel die thuis stond en de zetel om te ontspannen. De sportclub, het zwembad, de sauna, de fietstochten, het kwam allemaal veel minder aan bod. Voeg daarbij nog de stress en je hebt een heel plaatje om het lichaam langzaam naar problemen te leiden. Bovendien aten we zeker niet gezond en nu nog minder dan vroeger want de voedselprijzen swingen de pan uit.

Dan maar een glas alcohol, een lekker wijntje als troost. Maar alle drank die alcohol bevat, is eigenlijk toxisch, dus giftig. Het vernietigt zenuwcellen, tast het DNA aan, beschadigt de eicellen en kan de procreatie problematisch maken.

En dan is er het stedelijk gebied, met de hectische toestanden, maar vooral ook met de giftige uitlaatgassen van verbanding, verwarming, autoverkeer en industrie. Het lichaam moet het toch allemaal verwerken. Dan hebben we het nog niet over de additieven in de voeding, de toxische stoffen in verpakkingsmateriaal, babyflessen, kleding, schoonheidsmiddelen.

Het lichaam moet daardoor een enorme klus klaren, kan gelukkig veel aan, maar als de bak vol is, loopt die over, zo ook met het lichaam. Vandaar het belang van detoxen, ontgiften, tot rust komen en ook emotioneel en psychisch herbronnen.

Hoe doe je dat?

Gelukkig beschikt het lichaam over perfecte filters. Je moet ze evenwel in goede staat houden, niet overbelasten en geen stoffen toevoegen die ze niet meer aankunnen. De lever, de nieren, de huid, de longen zijn ideale schoonmaakfilters met elk hun eigen opdracht.

  • De longen geven zuurstof aan het bloed af dat op die manier de cellen kan bereiken, maar je moet er zo weinig mogelijk giftige stoffen in toelaten: stop met roken, ga wandelen in de natuur in de plaats van in de stad. Adem diep en ontspan.
  • Ook via de huid worden afvalstoffen verwijderd. Voeg er dus geen nieuwe giftige producten bij zoals in sommige zonnebrandmiddelen, parfums, cosmetica, en zepen. Gebruik zuiver water om de huid te reinigen en wisseldouches kunnen helpen om de bloedsomloop ter plekke te activeren.
  • Activeer de nieren door voldoende te drinken. Water is de beste dorstlesser. Frisdrank is dat niet en bevat bovendien te veel suiker. Ook kruidenthee kan helpen om de nieren een steuntje te geven: moerasspirea, lindebloesem, Solidago, paardenbloem.
  • Voor de lever kan je best een tijdje spaarzaam zijn met vetten, zeker transvetten mijden. Friet moet tijdens een detoxkuur niet op het menu worden gezet, evenmin snoep, chips, koekjes, gebak, pralines. Het belast allemaal de lever en past helemaal niet tijdens een periode van ontgifting als je de lever wil sparen. Daarentegen kan zelf geperst wortelsap, artisjok, Boldo, Carduus Marianus, paardenbloem erg nuttig zijn om de lever te ontzien en te helpen bij de ontgiftingskuur.
  • De darmflora kan best een reset gebruiken, want toxische stoffen hopen zich gemakkelijk op in de darm. Dat komt de immuniteit niet ten goede. Daarom is grote schoonmaak in de darmen van essentieel belang. Laat je hierbij helpen door een leger van goede bacteriën en Frangula.

Het ideale moment

Het begin van de lente is al een tijdje voorbij, maar toch is het nu het ideale moment om aan een detoxkuur te beginnen. Zeker als je last hebt van hoofdpijn, vermoeidheid, depressieve gevoelens, zwaarlijvigheid, stemmingswisselingen, slapeloosheid, huidproblemen, zwakke weerstand, en een opgeblazen gevoel. Dat betekent dat het lichaam overbelast is. Dan is een detoxkuur zeker zinvol. Begin eraan!

En de natuur kan je hierbij beslist helpen.

Een paar tips met natuurlijke preparaten van Fytobell:

Cardubell voor de lever met CNK-bestelnummer: 2899-870.

Orthoren voor de nieren met CNK-bestelnummer: 2899-946.

Frangulabiose voor een vlotte stoelgang met CNK-bestelnummer: 1744-317. Op die manier worden je lichaam en geest weer herboren en krijgen nieuwe levenskracht.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waarom krijgen zoveel mensen een depressie?

Het woord “depressie” alleen al zou je depressief kunnen maken. Het is geen leuke term, niet voor het weerbeeld, niet voor het gemoed en de levenskwaliteit van wie er mee te maken heeft. Bovendien heeft niet enkel invloed om het presteren, het werk en het geluk, maar...

Lees meer