jan 31, 2020 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Maak oudbakken brood weer geurig ovenvers

Heb je ook de gewoonte om elke dag vers brood te gaan halen bij de “warme” bakker? Dat is natuurlijk het lekkerst. En op zondag vers gebakken kleine broodjes, ook wel sandwiches en “pistolets” genoemd? Ook lekker natuurlijk. Maar dat betekent ook dat af en toe, of misschien regelmatig, brood van daags tevoren, of van meerdere dagen voordien overblijft. Wat doe je ermee? Weggooien, een extra portie aan de vogels geven, verloren brood van maken, of in andere bereidingen mengen? Dat laatste is misschien nog het handigst en verstandigst, omdat het geld bespaart. Maar je hoeft het niet zover te laten komen, want eigenlijk kan je overschot van brood weer knapperend vers maken.

Niet dat je meteen de toaster er moet bijhalen, want dat is natuurlijk ook een oplossing: een heerlijk krakend toastje voor bij de soep of bij de koffie ’s morgens met wat marmelade erop. Je waant je helemaal op vakantie in je eigen keuken.

Maar je kan natuurlijk nog meer besparen door onze maak-van-je-oudbakken-brood-weer-vers-brood-truc toe te passen.

Oudbakken brood hoef je niet weg te gooien, je kan met een eenvoudig trucje het weer ovenvers maken.

Want vroeger of jaren geleden was het wellicht ook bij jou thuis de gewoonte dat een stuk brood dat hard geworden was meteen werd weggeworpen. Gelukkig zijn veel mensen redelijker geworden en op besparingsmodus overgeschakeld. Want de tijden zijn er niet meer naar en iedereen spaart graag en is wat zuiniger geworden.

Als je voortaan nog oudbakken brood hebt, mag je het beslist niet meer wegwerpen, want er is een heel eenvoudig trucje om het weer vers te maken. Je moet het oudbakken brood een tiental minuutjes in een vochtige doek wikkelen, een schone vochtige keukenhanddoek bijvoorbeeld. Nadien moet je het brood kort in een warme oven nabakken. Op die manier geurt heel je huis weer heerlijk naar vers brood en is het even mals als kwam het pas uit de bakkerij. Je kan van deze truc een gewoonte maken en brood dat je een paar dagen van tevoren hebt gekocht, zelf weer vers afbakken.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waarom is gevarieerd eten van belang?

Elk onderzoek wijst het uit: gevarieerd en gezond eten is van essentieel belang voor ons welbevinden en voor het goed functioneren van alle organen, zodat we tot op hoge leeftijd perfect kunnen doorgaan en ons goed voelen. Sinds de ontdekking van “vitamines” is...

Lees meer

Zwanger: dan is één glas wijn al te veel!

De zwangerschap is een bijzondere tijd. We vertellen niets nieuws als we stellen dat alles wat de aanstaande moeder eet en drinkt van invloed is op de ontwikkeling, de gezondheid en het latere gedrag van de toekomstige baby, het kind. Zo is het bekend dat roken...

Lees meer

Waarom is alcohol geen goed slaapmutsje?

Men kan niet langer dan een paar dagen zonder drank. Dehydratatie kan levensgevaarlijk zijn vooral bij jonge kinderen en patiënten met zware brandwonden. Het menselijk lichaam bestaat voor ongeveer 70 percent percent uit vocht. Hiervan is 44 percent intracellulair en...

Lees meer

Is SEKS na een hartinfarct gevaarlijk?

Het is een vraag die elke infarctpatiënt zich stelt, maar niet altijd durft formuleren tegenover de arts: mag ik weer seksuele betrekkingen hebben? Want groot is de vrees van de hartpatiënt dat zich een herhaling van het probleem zou voordoen als gevolg van de...

Lees meer