jan 31, 2020 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Maak oudbakken brood weer geurig ovenvers

Heb je ook de gewoonte om elke dag vers brood te gaan halen bij de “warme” bakker? Dat is natuurlijk het lekkerst. En op zondag vers gebakken kleine broodjes, ook wel sandwiches en “pistolets” genoemd? Ook lekker natuurlijk. Maar dat betekent ook dat af en toe, of misschien regelmatig, brood van daags tevoren, of van meerdere dagen voordien overblijft. Wat doe je ermee? Weggooien, een extra portie aan de vogels geven, verloren brood van maken, of in andere bereidingen mengen? Dat laatste is misschien nog het handigst en verstandigst, omdat het geld bespaart. Maar je hoeft het niet zover te laten komen, want eigenlijk kan je overschot van brood weer knapperend vers maken.

Niet dat je meteen de toaster er moet bijhalen, want dat is natuurlijk ook een oplossing: een heerlijk krakend toastje voor bij de soep of bij de koffie ’s morgens met wat marmelade erop. Je waant je helemaal op vakantie in je eigen keuken.

Maar je kan natuurlijk nog meer besparen door onze maak-van-je-oudbakken-brood-weer-vers-brood-truc toe te passen.

Oudbakken brood hoef je niet weg te gooien, je kan met een eenvoudig trucje het weer ovenvers maken.

Want vroeger of jaren geleden was het wellicht ook bij jou thuis de gewoonte dat een stuk brood dat hard geworden was meteen werd weggeworpen. Gelukkig zijn veel mensen redelijker geworden en op besparingsmodus overgeschakeld. Want de tijden zijn er niet meer naar en iedereen spaart graag en is wat zuiniger geworden.

Als je voortaan nog oudbakken brood hebt, mag je het beslist niet meer wegwerpen, want er is een heel eenvoudig trucje om het weer vers te maken. Je moet het oudbakken brood een tiental minuutjes in een vochtige doek wikkelen, een schone vochtige keukenhanddoek bijvoorbeeld. Nadien moet je het brood kort in een warme oven nabakken. Op die manier geurt heel je huis weer heerlijk naar vers brood en is het even mals als kwam het pas uit de bakkerij. Je kan van deze truc een gewoonte maken en brood dat je een paar dagen van tevoren hebt gekocht, zelf weer vers afbakken.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe groot zijn je kansen op herfstgriep?

Verkoudheid en griep kunnen eigenlijk in elk seizoen voorkomen, maar de vatbaarheid vergroot naarmate we meer in het koude seizoen terecht komen. Bacteriën en virussen circuleren voortdurend, zelfs in ons eigen lichaam, maar ze krijgen niet altijd de gelegenheid tot...

Lees meer

Vlier helpt je van verkoudheid af

Twee generaties geleden maakten veel mensen hun eigen medicijnen. Eén daarvan was vliersiroop en dat hielp steevast tegen verkoudheid, snotvallingen, hoest, griepachtige toestanden. Wie maakt er nu nog vliersiroop? De meeste huisvrouwen zouden niet eens weten hoe je...

Lees meer

De tien geboden tegen hartinfarct

Een op vier patiënten wordt vroeg of laat getroffen door een hartinfarct. Daarbij hebben we nog niet de problemen met de bloedsomloop gerekend. Het is een van de voornaamste oorzaken van sterfgevallen in de geïndustrialiseerde wereld. Dat betekent dat onze levensstijl...

Lees meer

Slank worden met de natuurmethode

Wie zou geen half fortuin geven om het gewicht van zijn mooiste jeugdjaren terug te krijgen? Geen gemakkelijk onderwerp, want daar verdienen kwakzalvers fortuinen aan, krijgen dokters grijs haar van en patiënten depressies. De vraag die eerst moet beantwoord worden...

Lees meer