jan 31, 2020 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Maak oudbakken brood weer geurig ovenvers

Heb je ook de gewoonte om elke dag vers brood te gaan halen bij de “warme” bakker? Dat is natuurlijk het lekkerst. En op zondag vers gebakken kleine broodjes, ook wel sandwiches en “pistolets” genoemd? Ook lekker natuurlijk. Maar dat betekent ook dat af en toe, of misschien regelmatig, brood van daags tevoren, of van meerdere dagen voordien overblijft. Wat doe je ermee? Weggooien, een extra portie aan de vogels geven, verloren brood van maken, of in andere bereidingen mengen? Dat laatste is misschien nog het handigst en verstandigst, omdat het geld bespaart. Maar je hoeft het niet zover te laten komen, want eigenlijk kan je overschot van brood weer knapperend vers maken.

Niet dat je meteen de toaster er moet bijhalen, want dat is natuurlijk ook een oplossing: een heerlijk krakend toastje voor bij de soep of bij de koffie ’s morgens met wat marmelade erop. Je waant je helemaal op vakantie in je eigen keuken.

Maar je kan natuurlijk nog meer besparen door onze maak-van-je-oudbakken-brood-weer-vers-brood-truc toe te passen.

Oudbakken brood hoef je niet weg te gooien, je kan met een eenvoudig trucje het weer ovenvers maken.

Want vroeger of jaren geleden was het wellicht ook bij jou thuis de gewoonte dat een stuk brood dat hard geworden was meteen werd weggeworpen. Gelukkig zijn veel mensen redelijker geworden en op besparingsmodus overgeschakeld. Want de tijden zijn er niet meer naar en iedereen spaart graag en is wat zuiniger geworden.

Als je voortaan nog oudbakken brood hebt, mag je het beslist niet meer wegwerpen, want er is een heel eenvoudig trucje om het weer vers te maken. Je moet het oudbakken brood een tiental minuutjes in een vochtige doek wikkelen, een schone vochtige keukenhanddoek bijvoorbeeld. Nadien moet je het brood kort in een warme oven nabakken. Op die manier geurt heel je huis weer heerlijk naar vers brood en is het even mals als kwam het pas uit de bakkerij. Je kan van deze truc een gewoonte maken en brood dat je een paar dagen van tevoren hebt gekocht, zelf weer vers afbakken.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waarom klagen vrouwen zo vaak over hoofdpijn?

Iedereen kan al eens last krijgen van hoofdpijn, maar vooral vrouwen zijn er gevoelig voor en gebruiken het dan ook als excuus. Neen, we hebben het hier niet over de gekende kolder “vanavond niet schat, ik heb hoofdpijn”, maar wel over het feit dat meer vrouwen dan...

Lees meer

Hoe je evenwicht beter bewaren?

Een goed evenwicht is het beste signaal dat je gezond bent. Dat geldt zowel op fysiek als emotioneel en geestelijk gebied. Het een sluit ook nauw aan bij het andere. Een van de proeven als je bij voorbeeld solliciteert voor een baan als piloot, brandweerman, of een...

Lees meer

Is het erg dat ik zoveel zweet?

We hebben al een aantal hoogzomerse dagen gehad. Je kunt ze misschien op één hand tellen, maar toch... Jammer genoeg zijn er geen zekerheden meer en dus haken we over een aantal dagen weer af: het wordt weer kouder, natter, winderiger en onstabieler. Dat is nochtans...

Lees meer