okt 14, 2023 | Gezondheid | 0 Reacties

Antioxidanten voorkomen slagaderverkalking

Roken is het allerslechtste voor de gezondheid, vooral voor wat betreft hart- en vaatziekten en kanker.

Dat betekent ook dat je er wat kun aan doen. Niet roken is derhalve een must voor wie zijn hart en bloedvaten gezond wil houden.

Gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar het is nodig.

Rokende mannen hadden het meest baat bij antioxidanten zoals vitamine C en E om hart- en vaatziekten te voorkomen.

Tegelijk is er ook goed nieuws: want onderzoek heeft aangetoond dat het wel degelijk zin heeft om vitamines en antioxidanten te gebruiken om op die manier de kans op hart- en vaatziekten te verlagen.

Het is bekend dat antioxidanten jacht maken op vrije radicalen en ze proberen uit te schakelen.

Vrije radicalen kunnen namelijk de cellen fel beschadigen en na verloop van tijd zowel kanker als hart- en vaatziekten veroorzaken. Als er een overschot is aan vrije radicalen dan lopen je hart en bloedvaten een risico. Een van de sterkste antioxidanten is vitamine E, vitamine C en bètacaroteen. Dat wordt ruim aangeboden in gezonde voeding.

We wisten het al langer dat antioxidanten kunnen helpen bij het voorkomen van hart en vaatziekten. Maar in een recent onderzoek wordt dit nu toch nog maar eens bevestigd. Gebleken is, dat de vitamines C en E het verkalken van je slagaders met 45% kunnen vertragen.

Bij mannen althans zeker, want bij vrouwen vonden de Finse onderzoekers geen effect. Dat kan natuurlijk het gevolg zijn van het feit dat vrouwen voor de menopauze doorgaans weinig last hebben van hart- en vaatziekten. Ze zijn beschermd door hun hormonaal patroon. Bij rokende mannen was het beschermende effect het grootst, namelijk 64%.

Een tip: Ester-C van Fytobell met CNK-bestelnummer voor de apotheek: 4415-501.

Of je kunt Ester-C van Fytobell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast met vermageringsdiëten

Vermageringsdiëten zijn het populairst op internet, tenminste wat de zoekmachines als aantal vragen te verwerken krijgen. Ook veel dokters worden tegenwoordig overstelpt met de vraag naar inspuitingen die normaal voor diabetespatiënten bedoeld zijn, maar waarvan...

Lees meer

Verkeerd eten door negatief zelfbeeld

Eten doet men niet enkel omdat het moet om je te voeden, maar ook omdat het lekker is. Daardoor gaan veel mensen ook te veel eten en ze doen dat voor een deel om hun ongemakken, hun frustraties weg te werken, of liever weg te eten. Maar daardoor duiken dan weer nieuwe...

Lees meer

Steeds meer kankerziekten

Kanker neemt wereldwijd nog steeds toe. In het jaar 2000 zijn 5,3 miljoen mannen en 4,7 miljoen vrouwen het slachtoffer geworden van een kwaadaardige tumor, terwijl 6,2 miljoen mensen aan de kanker stierven. Tegenwoordig is dat aantal met nog eens vijftien percent...

Lees meer

Steeds meer depressieve mensen

We hebben inderdaad geen reden om uitbundig en vrolijk te zijn dezer dagen. Het is overal wat, zowel bij ons als over de grenzen. Hier zijn het de regeringen die problemen hebben en opleveren, of het is de stikstof die ons zorgen moet baren, of het is de dure...

Lees meer

Zeven zonden veroorzaken aderverkalking

We weten het wel allemaal een beetje, maar we zetten ze nu toch eens op een rijtje: de top zeven die leidt naar aderverkalking. Roken, gebrek aan beweging en verkeerde voeding zijn de belangrijkste oorzaak van aderverkalking. Om te beginnen hoge bloeddruk, die vooral...

Lees meer