okt 14, 2023 | Gezondheid | 0 Reacties

Antioxidanten voorkomen slagaderverkalking

Roken is het allerslechtste voor de gezondheid, vooral voor wat betreft hart- en vaatziekten en kanker.

Dat betekent ook dat je er wat kun aan doen. Niet roken is derhalve een must voor wie zijn hart en bloedvaten gezond wil houden.

Gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar het is nodig.

Rokende mannen hadden het meest baat bij antioxidanten zoals vitamine C en E om hart- en vaatziekten te voorkomen.

Tegelijk is er ook goed nieuws: want onderzoek heeft aangetoond dat het wel degelijk zin heeft om vitamines en antioxidanten te gebruiken om op die manier de kans op hart- en vaatziekten te verlagen.

Het is bekend dat antioxidanten jacht maken op vrije radicalen en ze proberen uit te schakelen.

Vrije radicalen kunnen namelijk de cellen fel beschadigen en na verloop van tijd zowel kanker als hart- en vaatziekten veroorzaken. Als er een overschot is aan vrije radicalen dan lopen je hart en bloedvaten een risico. Een van de sterkste antioxidanten is vitamine E, vitamine C en bètacaroteen. Dat wordt ruim aangeboden in gezonde voeding.

We wisten het al langer dat antioxidanten kunnen helpen bij het voorkomen van hart en vaatziekten. Maar in een recent onderzoek wordt dit nu toch nog maar eens bevestigd. Gebleken is, dat de vitamines C en E het verkalken van je slagaders met 45% kunnen vertragen.

Bij mannen althans zeker, want bij vrouwen vonden de Finse onderzoekers geen effect. Dat kan natuurlijk het gevolg zijn van het feit dat vrouwen voor de menopauze doorgaans weinig last hebben van hart- en vaatziekten. Ze zijn beschermd door hun hormonaal patroon. Bij rokende mannen was het beschermende effect het grootst, namelijk 64%.

Een tip: Ester-C van Fytobell met CNK-bestelnummer voor de apotheek: 4415-501.

Of je kunt Ester-C van Fytobell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer