okt 5, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Wat kan je doen aan acné?

Acné ontstaat meestal tijdens de puberteitsjaren, zowel bij jongens als bij meisjes en is het gevolg van hormonaal onevenwicht. Bij meisjes beginnen de eierstokken hun activiteit en komen oestrogene hormonen in het bloed. Het is bekend dat de eierstokken naast oestrogene ook mannelijke hormonen aanmaken, hoewel in geringe mate. Precies bij deze productie kan een onevenwicht ontstaan: in het begin kan het mannelijk hormoon een overwicht krijgen, zodat een verandering in de huid tot stand komt. Er kunnen rond het haarzakje kleine huidontstekingen optreden, de talgklieren reageren en er kan een zweertje en een onaangename vetafscheiding volgen.

Normaal is deze situatie van voorbijgaande aard. Op het ogenblik dat de hormonen hun evenwicht hebben gevonden en van het meisje een vrouw hebben gemaakt, verdwijnen meestal de nare gevolgen op de huid vanzelf. Voor jongens is het hetzelfde principe, maar daar spelen de hormonen een omgekeerde rol.

Heel wat jongeren, maar ook heel wat oudere dames met jonge trekjes hebben last van acné, of de zogenaamde jeugdbrand. Toch kan je er ook zelf snel iets aan doen.

Vooraleer het zover is, zijn heel wat jongeren wanhopig. Ze geven vaak heel veel geld uit aan dure cosmetische middelen, ze laten in gespecialiseerde instituten allerhande peelings toepassen, smeren dure crèmes, terwijl eigenlijk de beste middelen uit de natuur kunnen komen en lang niet duur hoeven te zijn.

Eén van de eerste bekommernissen moet zijn om de natuurlijke zuurtegraad van de huid te herstellen. Dat kan je door sterk detergerende zepen te vermijden. Gebruik voor de gezichtshuid liever enkel gewoon fris water en reinig hiermee de huid verschillende keren per dag. Eventueel kan je overschakelen op een zuur reagerende zeep, maar zeker geen gewone zeep gebruiken.

Je kan de huid ontsmetten met Molkosan op basis van melkwei. Dit heeft een ontstekingsremmende werking en bovendien herstelt het de natuurlijke zure pH van de huid. Door dit herstel van de beschermmantel kunnen bacteriën minder vat krijgen op de huid en zullen ontstekingen minder vaak voorkomen.

Ten derde is het ook bekend dat Echinacea zoals in Echinabell van Fytobell een sterke immuunstimulerende kracht heeft. Het verhoogt de natuurlijke afweer van het eigen lichaam. Terzelfder tijd heeft het een ontstekingsremmende werking.

Vermijd vetrijk voedsel, vooral dierlijke vetten, en vooral verhitte vetten zijn schadelijk evenals bereide vleeswaren. Snoep en zoetigheid en geraffineerde suikers zijn niet goed. Eet wel meer vruchten en groenten. Vermijd ook stress, want ook dat doet de huid geen goed. Zorg voor voldoende ontspanning, reinig de huid grondig, maar duw mee-eters nooit uit, anders loop je nog meer kans dat er ontstekingen komen. Hou kamilledampbaden voor de gezichtshuid en zorg voor voldoende lichaamsbeweging in de gezonde, open, vrije natuur. Let er op, weldra behoort het probleem tot het verleden.

Een tip: je vindt Echinabell van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2898-963. Je kan het ook online bestellen via www.boverte.com of via www.almed.be .

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe je snotvalling sneller genezen?

Het moment is aangebroken om dozen wegwerpzakdoekjes aan te schaffen. De rekken in de supermarkt waar deze bekende “familiedozen” uitgestald staan, worden langzamerhand leger. Eigenlijk niet zo langzaam, maar zienderogen. Dat wil wat zeggen: meer verkoudheden en...

Lees meer

Hop en zaagpalm beschermen je prostaat

Niemand ziet ze graag komen: de leeftijd. Niemand ziet het graag gebeuren: de ongemakken die ermee gepaard gaan. We willen het wel, maar we hebben hier nog het eeuwige leven niet, met alle gevolgen vandien. Vrouwen zijn bang van veroudering omwille van de menopauze,...

Lees meer

Hoe verklein je de kans op kanker?

Sommigen zijn zelfs beschroomd om de naam van de ziekte voluit te noemen en dus beschrijven ze het als de ziekte met de letter “K”. Kanker is inderdaad een probleem dat veel mensen treft. Het staat nog altijd op nummer twee van de lijst met dodelijkste ziekten in...

Lees meer

Roken maakt jongeren impotent

Het rijtje met de negatieve gevolgen van roken wordt elke dag langer. Van miskraam, tot osteoporose en slechte tanden bij de nakomelingen van rokende moeders. Desondanks worden waarschuwingen in de wind geslagen, vooral door jonge mensen, zelfs kinderen. Het slaat...

Lees meer

De wondere kracht van probiotica

Voor gezond zenuwstelsel, brein, longen, spijsvertering, slaap, bloedvaten en immuniteit Zonder bacteriën geen leven. Misschien klinkt het vreemd, maar hoe maak je anders brood, kaas, wijn, en compost voor een vruchtbare bodem? Er zijn natuurlijk bacteriën die ons...

Lees meer