jun 8, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Wat doe je als je werk te stresserend is?

Passibell helpt je!

Veel mensen hebben last van burn-out of depressie als gevolg van stress omdat het werk dat ze doen, of de omgeving, of de bazen, stressend is of zijn. Maar hoe ga je daar mee om?

De eerste en gemakkelijkste conclusie zou kunnen zijn: is je werk echt stresserend, probeer er dan ander te vinden of als je een zelfstandige zaak hebt, werf medewerkers aan of investeer in data om het werk beter aan te kunnen. Dat is wel gemakkelijker gezegd dan gedaan, want het werk vind je niet langs de straten en goede medewerkers zijn haast even zeldzaam als klavertjes vier. Dus moet je het anders aan boord leggen.

Stress is een zevenkoppige draak. Het maakt het leven onmogelijk en kan je ten gronde richten. Daar moet je afstand van nemen. Een goed natuurlijk middel op basis van Passiflora kan wonderen doen.

– Probeer je daarom op andere terreinen nuttig te maken en een doel in het leven te hebben, zowel als het werk waarmee je je brood verdient je te veel stress geeft, of omgekeerd als je te weinig omhanden hebt.

– Zoek een liefdadigheidsinstelling op waar je je nuttig kan maken. Vergeet niet dat in het leven niets zin heeft, tenzij je het in functie kan stellen van iemand anders, zelfs al is dat slechts één persoon.

– Bekijk je situatie tenslotte in een breder perspectief, neem afstand van de moeilijkheden en leer het leven en de dingen, maar ook je moeilijkheden relativeren. Met jouw probleem valt de wereld niet in.

– Leer tenslotte meer aandacht te schenken aan je gezondheid, leef en denk gezonder, ontspan je meer, leef meer voor de vreugde, denk positief, onderneem iets, maak plannen, laat je geest bruisen, maar zit om de liefde Gods niet te kniezen en te zeuren, daar blijf je ziek van en maak je alleen maar anderen ook ziek mee.

– Vlucht tenslotte niet in de pillen, de drank of de tabak, dat maakt alles alleen maar erger.

– Zoek de omgeving en het gezelschap op van jonge mensen die je opbeuren, die positief denken en die nog niet loodzwaar tegen het leven aankijken.

– Sluit tenslotte aan bij een hobby- of sportclub. Doe iets, je kan er alleen maar gezonder van worden.

– En wil je wat rust hebben in je geest en je hart: probeer dan liever een goed natuurlijk middel. Denk daarbij aan Passiflora in Passibell van Fytobell: gemaakt om rustig te worden zonder bijwerkingen.

Je vindt Passibell van Fytobell in apotheken met CNK-bestelnummer: 2899-953. Of je kan het ook online bestellen via www.boverte.com of via www.almed.be

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe je snotvalling sneller genezen?

Het moment is aangebroken om dozen wegwerpzakdoekjes aan te schaffen. De rekken in de supermarkt waar deze bekende “familiedozen” uitgestald staan, worden langzamerhand leger. Eigenlijk niet zo langzaam, maar zienderogen. Dat wil wat zeggen: meer verkoudheden en...

Lees meer

Hop en zaagpalm beschermen je prostaat

Niemand ziet ze graag komen: de leeftijd. Niemand ziet het graag gebeuren: de ongemakken die ermee gepaard gaan. We willen het wel, maar we hebben hier nog het eeuwige leven niet, met alle gevolgen vandien. Vrouwen zijn bang van veroudering omwille van de menopauze,...

Lees meer

Hoe verklein je de kans op kanker?

Sommigen zijn zelfs beschroomd om de naam van de ziekte voluit te noemen en dus beschrijven ze het als de ziekte met de letter “K”. Kanker is inderdaad een probleem dat veel mensen treft. Het staat nog altijd op nummer twee van de lijst met dodelijkste ziekten in...

Lees meer

Roken maakt jongeren impotent

Het rijtje met de negatieve gevolgen van roken wordt elke dag langer. Van miskraam, tot osteoporose en slechte tanden bij de nakomelingen van rokende moeders. Desondanks worden waarschuwingen in de wind geslagen, vooral door jonge mensen, zelfs kinderen. Het slaat...

Lees meer