apr 24, 2019 | Alle tips, Dieren | 0 Reacties

Hoe hou je muggen en vliegen buiten?

De zomer komt eraan en we hebben een heel mooi paasweekend achter de rug. De insecten zijn het daar helemaal mee eens en ze willen daarom binnen in je huis op bezoek komen. Dergelijke gasten ben je liever kwijt dan rijk, maar het probleem is, hoe hou je deze zoemende en nerveuze insecten uit het huis zonder dat je schadelijke en sterke chemische middeltjes moet gebruiken.

Om te beginnen moet je vermijden om ’s avonds bij duisternis binnen licht te maken terwijl ramen of deuren open staan. Dat is een regelrechte invitatie voor muggen en vliegen.

Vliegen en muggen kun je op afstand houden met sterke geuren: azijn, citroensap en lavendel worden door deze insecten niet op prijs gesteld.

Daarnaast  kun je gemakkelijk gebruik maken van sterke geuren waar muggen en vliegen een hekel aan hebben: azijn bijvoorbeeeld. Zet hier en daar een schoteltje met wat azijn en de muggen zullen dat vermijden.

Waar ze ook een hekel aan hebben is de geur van lavendel. Neem een koffielepeltje lavendelbloemen ofwel etherische olie van lavendel, dat is nog sterker. Meng dat met een kwart liter water en doe dat in een geurverspreider. De muggen zullen zich ook verspreiden!

Ook aan citroensap hebben muggen een hekel en vliegen stellen het niet op prijs dat je in de woning een ventilator laat draaien, ze houden niet zo van winderige toestanden. Op die manier heb je een milieuvriendelijke manier de vliegen en muggen op de zenuwen gewerkt en zullen ze liever bij de buren neerstrijken.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer