mei 7, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe huidschimmel natuurlijk behandelen?

Veel mensen krijgen last van schimmelinfecties. Alle huidgedeelten kunnen er mee te maken krijgen, vooral ruimte in  huidplooien waar het warm en vochtig is. Ideaal terrein is bijvoorbeeld de ruimte tussen de tenen. Bovendien is het erg besmettelijk. Vandaar dat wordt aangeraden om zeker in zwembaden, gymzalen en sauna’s slippers aan de voeten te houden en telkens de voeten en de zone tussen de tenen goed droog te maken. Maar ook bij vrouwen komen schimmelinfecties gemakkelijk voor bij de geslachtsorganen. Hormonale behandelingen en kuren met antibiotica kunnen dat in de hand werken. Wat kun je er tegen doen?

De grootste boosdoener bij schimmel is evenwel suiker en alle andere zoetigheden. Vooral chocolade is zeer funest. Je kan schimmel in de mond krijgen door te veel pralines en suikersnoep te eten. Wat staat je te doen?

Schimmel kan erg hardnekkig zijn, maar er zijn wel goede natuurlijke oplossingen.

Eerst en vooral moet je suiker en alle zoetigheid vermijden. Ook alles wat gemaakt is met gist, dus voorzichtig zijn met brood, tenzij het zonder gist is gebakken. Het ontbijtbrood kan je gemakkelijk vervangen door muesli en de tweede broodmaaltijd vervangt men door koude volle rijst waar men fijngesneden rauwkost onder mengt, zoals wortels, rode paprika, witloof, peterselie enz. Ook moet men er telkens een half teentje look bij snijden. Dit alles overgieten met een lepel koud geperste olijfolie en wat citroensap.

De gekookte maaltijd kan je behouden, maar best zou je geen champignons eten. Ook kan je beter geen kaas eten, vooral geen schimmelkazen. Verder moet je tweemaal per dag een half teentje look fijn snijden en dit met een kleine kop kokend water overgieten, wat laten trekken en uitdrinken. De gesneden look mag je ook opeten. Yoghurt uit de reformwinkel met kleine beetjes opdrinken, bv. om het uur een paar soeplepels en dit zolang mogelijk in de mond houden: dit voor wie schimmel in de mond heeft. Driemaal per dag na het eten de mond spoelen met een glas lauw water met een paar druppels Aloë of citroensap. Als men een tandprothese draagt, moet men die ook goed ontsmetten en ook de tandenborstel niet vergeten te ontsmetten. Voor het slapen gaan de mond nog eens spoelen.

Voor schimmel aan de geslachtsdelen geldt hetzelfde dieet als hierboven, en eventueel spoelingen toepassen met verdunde Molkosan. Dat prikt in het begin, maar het geneest beslist. Wie een antibioticakuur moet volgen kan best tegelijk ook probiotica gebruiken of natuurlijkje yoghurt zonder suiker.

En uiteraard is persoonlijke hygiëne van zeer groot belang. Zorg ervoor dat je jezelf niet voortdurend opnieuw besmet met de handdoeken in de badkamer.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waar komen die allergieën vandaan?

De allergieën swingen de pan uit en dit jaar zijn ze er echt ongewoon vroeg aan begonnen. Dat kwam doordat in januari al mooie dagen waren en de hazelaar de winter voor bekeken hield en het stuifmeel al liet ronddwarrelen. Daarom zijn de regendagen van de laatste tijd...

Lees meer

Eén op vijf heeft last van brandend maagzuur

Eén op de vijf mensen heeft last van brandend maagzuur, ook wel indigestie of reflux genoemd. Het zure maagsap uit de maag komt dan op een verkeerde plek terecht, namelijk de slokdarm. De slokdarm is niet bekleed met beschermende slijmvliezen zoals de maag, zodat de...

Lees meer

Levenslang goed horen: waar moet je op letten?

Horen zien en zwijgen, zegt het spreekwoord, maar mensen die het lastig hebben om te horen, kunnen er haast niet over zwijgen: het is werkelijk een van de meest vervelende problemen die je met de gezondheid kan voorhebben. De helft van het leven ontgaat je als je...

Lees meer

Hoofdluizen bij je kind: hoe pak je het aan?

In de Verenigde Staten - en hier zal dat niet veel verschillen - heeft één op vier schoolkinderen last van hoofdluis. Veel ouders kunnen er niet mee overweg en beschouwen de aandoening erger dan mazelen of griep. Ze weten ook niet goed hoe ze de kwaal moeten...

Lees meer