mei 7, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe huidschimmel natuurlijk behandelen?

Veel mensen krijgen last van schimmelinfecties. Alle huidgedeelten kunnen er mee te maken krijgen, vooral ruimte in  huidplooien waar het warm en vochtig is. Ideaal terrein is bijvoorbeeld de ruimte tussen de tenen. Bovendien is het erg besmettelijk. Vandaar dat wordt aangeraden om zeker in zwembaden, gymzalen en sauna’s slippers aan de voeten te houden en telkens de voeten en de zone tussen de tenen goed droog te maken. Maar ook bij vrouwen komen schimmelinfecties gemakkelijk voor bij de geslachtsorganen. Hormonale behandelingen en kuren met antibiotica kunnen dat in de hand werken. Wat kun je er tegen doen?

De grootste boosdoener bij schimmel is evenwel suiker en alle andere zoetigheden. Vooral chocolade is zeer funest. Je kan schimmel in de mond krijgen door te veel pralines en suikersnoep te eten. Wat staat je te doen?

Schimmel kan erg hardnekkig zijn, maar er zijn wel goede natuurlijke oplossingen.

Eerst en vooral moet je suiker en alle zoetigheid vermijden. Ook alles wat gemaakt is met gist, dus voorzichtig zijn met brood, tenzij het zonder gist is gebakken. Het ontbijtbrood kan je gemakkelijk vervangen door muesli en de tweede broodmaaltijd vervangt men door koude volle rijst waar men fijngesneden rauwkost onder mengt, zoals wortels, rode paprika, witloof, peterselie enz. Ook moet men er telkens een half teentje look bij snijden. Dit alles overgieten met een lepel koud geperste olijfolie en wat citroensap.

De gekookte maaltijd kan je behouden, maar best zou je geen champignons eten. Ook kan je beter geen kaas eten, vooral geen schimmelkazen. Verder moet je tweemaal per dag een half teentje look fijn snijden en dit met een kleine kop kokend water overgieten, wat laten trekken en uitdrinken. De gesneden look mag je ook opeten. Yoghurt uit de reformwinkel met kleine beetjes opdrinken, bv. om het uur een paar soeplepels en dit zolang mogelijk in de mond houden: dit voor wie schimmel in de mond heeft. Driemaal per dag na het eten de mond spoelen met een glas lauw water met een paar druppels Aloë of citroensap. Als men een tandprothese draagt, moet men die ook goed ontsmetten en ook de tandenborstel niet vergeten te ontsmetten. Voor het slapen gaan de mond nog eens spoelen.

Voor schimmel aan de geslachtsdelen geldt hetzelfde dieet als hierboven, en eventueel spoelingen toepassen met verdunde Molkosan. Dat prikt in het begin, maar het geneest beslist. Wie een antibioticakuur moet volgen kan best tegelijk ook probiotica gebruiken of natuurlijkje yoghurt zonder suiker.

En uiteraard is persoonlijke hygiëne van zeer groot belang. Zorg ervoor dat je jezelf niet voortdurend opnieuw besmet met de handdoeken in de badkamer.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat is de beste geneeskunde?

Preventie is de beste geneeskunde. Daar zal niemand aan twijfelen, maar er zijn maar weinig mensen die daar echt naar leven. “We zien wel”. Dan is het gewoonlijk al te laat. Wie verstandig is houdt daar wèl rekening mee en gaat zijn levenswijze afstemmen op zijn...

Lees meer

Is uw voeding ook uw medicijn?

“We zijn wat we eten”. En “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze legendarische uitspraak van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates, heeft nog altijd niets van zijn waarde ingeboet. De natuur verschaft ons alle dingen die we nodig...

Lees meer

Bevatten onze maaltijden nog wel voedsel?

We hebben gezien wat de pandemie met de mensen en de maatschappij heeft gedaan en nu wat de hitte en het klimaat kunnen veroorzaken. We gebruiken de natuur en onszelf alsof er geen einde aan komt. We plegen roofbouw zowel op onszelf als op de planeet, terwijl we beide...

Lees meer

Waarom slapen ouderen minder goed?

Het is bekend dat oudere mensen slechter slapen. Ze hebben veelal problemen met het in slaap vallen, het doorslapen en bij het opnieuw in slaap vallen als men 's nachts of te vroeg in de ochtend wakker is geworden. Slecht slapen, is aantoonbaar slecht voor de...

Lees meer

Helder water kan een dodelijke tijdbom zijn

Nu met deze hete dagen worden we er van allerlei kanten op gewezen dat we voldoende moeten drinken. Water, natuurlijk! Het lichaam verliest ongeveer anderhalve liter water per dag en die moet worden gecompenseerd door te drinken. Daar mag je soep bijtellen, maar geen...

Lees meer