mrt 15, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Hoe maak je speelgoed hygiënisch schoon

Kinderen moeten spelen. Daarvoor hebben ze speelgoed nodig en dat bestaat tegenwoordig in alle maten en prijsklassen. Eigenlijk hebben ze geen dure dingen nodig, maar wel zaken waarmee ze hun fantasie kunnen ontwikkelen en leuke dingen bedenken. Het houten speelgoed van vroeger is daarvoor nog het beste.

Denk eens aan een boerderij met allerlei dieren. Het hoeft geen elektronica te zijn. Het probleem is wel dat na verloop van tijd het speelgoed vuil wordt en gaat krioelen van de bacteriën. Bovendien krijgen je kinderen vaak vriendjes op bezoek en die wisselen gemakkelijk spelletjes en speelgoed uit. Je weet niet altijd wat er tevoren mee gebeurd is.

Speelgoed van je kinderen reinigen is niet altijd een eenvoudige klus, vooral niet als het speelgoed zeer klein is. Dankzij onze tip is dat voortaan kinderspel.

Kinderen stoppen ook gemakkelijk iets in de mond, vooral de heel kleine kinderen. Dus moet je het speelgoed geregeld schoonmaken en dat is niet altijd een eenvoudige klus.

Hoe ga je tewerk? Stop het kleine speelgoed in een overtrek van een hoofdkussen en laat dit nu meedraaien in de wasmachine. Je moet er wel op letten dat het speelgoed bestand is tegen water. Kartonnen voorwerpen horen er dus niet in thuis. Laat alles goed drogen na de wasbeurt. Maar het zal er echt als nieuw uitzien en bovendien is het nu vrij van bacteriën en kan je je kinderen er weer naar hartenlust laten mee spelen, zonder kans op besmettingen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Kun je kanker krijgen door kip te eten?

Kippenvlees is normalerwijze gezonder dan rood vlees. Van rood en bewerkt vlees is het bekend dat het kanker in de hand kan werken en dus eet je dat beter niet. Bovendien bevat kippenvlees ook Omega-3 vetzuren en daarvan is het bekend dat het gezonde vetzuren zijn. Ze...

Lees meer

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer