mei 24, 2024 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe hou je je hart en bloedvaten in topconditie?

Hart- en vaatziekten zijn naast kanker, nog altijd de grootste doodsoorzaak in de geïndustrialiseerde wereld. Dat betekent ook dat er een relatie is tussen de levenswijze en de gezondheid. In agrarische gebieden en op plaatsen waar de bevolking minder weelde, minder vervuiling, minder stress heeft en minder sedentair leeft, komt hartinfarct, vaatvernauwing en ook kanker veel minder voor.

Het hart is een krachtpatser. Het pompt elke dag 7000 liter bloed in ons lichaam rond, dat betekent ongeveer 5 liter per minuut. Een hele klus. Het is daarom van het grootste belang de bloedvaten en het hart goed te verzorgen.

De moderne levensstijl is dus eigenlijk niet voor de mens gemaakt, wel voor en door de industrie. Dat neemt niet weg dat we het niet als een fatum moeten beschouwen en ervan uit gaan dat er niets aan te verhelpen is. Zoals steeds is voorkomen de beste remedie en dat kan zowel voor kanker als voor hart- en vaatziekten.

Steuntje

Het hart en de bloedsomloop kunnen naast preventieve bescherming ook wel een steuntje gebruiken, zeker vanaf de middelbare leeftijd. Men hoeft niet te wachten tot er problemen zijn.

Die cardiovasculaire risico’s kunnen bijvoorbeeld worden verminderd en het comfort van de patiënt kan gevoelig worden verhoogd door middel van Crataegus, meidoornextract dat een betere zuurstofvoorziening van de hartspier oplevert.

Co-enzym Q10 een enzym dat het lichaam zelf aanmaakt, maar waarvan de productie met de jaren ook vermindert, realiseert een betere zuurstofhuishouding en levert meer energie aan de hartspier. De pompwerking zal daardoor krachtiger zijn en zelfs het spierstelsel zal in het algemeen beter functioneren.

Het is belangrijk te weten dat co-enzym Q10 minder goed wordt aangemaakt door het lichaam als je bijvoorbeeld Curcuma gebruikt. Dan is een supplement wel aangewezen.

Drink voldoende

Omdat veel oudere mensen te weinig drinken, tegelijk een hoog zoutverbruik hebben en te weinig vezels opnemen uit fruit, groenten en volkorenproducten omdat ze ook vaak gehinderd worden door een slecht gebit, hebben ze doorgaans ook last van verhoogde bloeddruk. 

Voedingsvezels moeten daar een oplossing voor geven en ondanks alles moeten ze het zich tot een gewoonte maken minstens vijf tot zeven stukken fruit of porties groenten per dag te gebruiken. Look of beter nog daslook, eventueel onder vorm van extracten, zullen helpen de bloedsomloop tot een redelijk peil te brengen.

Ouderdomsklachten zowel als perifere doorbloedingsstoornissen, geheugenproblemen evenals claudicatio (trillingen en hinkend stappen) kunnen worden verbeterd met Ginkgo Biloba, omdat het bloed vloeibaarder wordt gemaakt, de stroperigheid verdwijnt en er ontstaat een betere doorbloeding in de lichaamsextremiteiten.

In heel wat gevallen kan vasculaire dementie (dementie veroorzaakt door aderverkalking in de hersenen, bijvoorbeeld na een beroerte) voorkomen worden door geregeld gebruik te maken van deze bijzondere eigenschappen van de natuur: Crataegus, Boldo, Ginkgo Biloba en daslook.

Wie daarbij voldoende drinkt, nergens zout aan toevoegt, maar zich beperkt tot het zout dat van nature in het voedsel aanwezig is, vis eet in de plaats van vlees, veel vruchten en groenten gebruikt, aanvullend vitamines E, C en B6 gebruikt, en, daarbij dagelijks wat beweging neemt en zuurstof tankt in de vrije natuur, kan er van verzekerd zijn dat zijn gezondheid zoveel mogelijk in goede conditie zal blijven en dat de kans heel redelijk is dat je gespaard blijft zowel van hart- en vaatziekten als kanker.

De natuur heeeft altijd een logica. Het komt erop aan die te leren kennen en ernaar te leven.

En voor wie een steuntje best kan gebruiken: een Tip.

Crataecin van Fytobell en Ginkgosan van Fytobell en Co-enzym Q10 complex van Fytobell.

Je vindt deze natuurlijke preparaten in de apotheek met volgende CNK-bestelnummers:

Crataecin met bestelnummer: 2899-896.

Ginkgosan met bestelnummer: 3002-458 .

Co-enzym Q10 complex met bestelnummer: 2595-841.

Je kunt zowel Crataecin, Ginkgosan als Co-enzym Q10 van Fytobell online bestellen via: www.fytobell.be of via www.boverte.com.

Je hart zal tevreden blijven kloppen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waarom krijgen zoveel mensen een depressie?

Het woord “depressie” alleen al zou je depressief kunnen maken. Het is geen leuke term, niet voor het weerbeeld, niet voor het gemoed en de levenskwaliteit van wie er mee te maken heeft. Bovendien heeft niet enkel invloed om het presteren, het werk en het geluk, maar...

Lees meer