mei 4, 2024 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Tegen gezwollen ogen helpt de after-fuif-tip

Je hebt een nachtje gestapt, gefuifd, een feestje gehad en je wil niet dat je collega’s op het werk, buren, familieleden, de gevolgen van je vreugde in „ogenschouw” kunnen nemen? Letterlijk dan, want vermoeidheid, nachtbraken, te weinig slaap kun je in de eerste plaats aflezen van de ogen, en de zone onder en rond de ogen.

Een nachtje gevierd en gefuifd, het overkomt iedereen wel eens, zolang het geen gewoonte wordt. Maar je merkt het ook aan de ogen en oogleden. Daar kun je snel iets aan doen.

Dan moet je iets doen aan wallen onder de ogen, uitgezakte oogleden, onfrisse tint rond de ogen.

Er zijn verschillende trucjes die je kunt toepassen.

Meer en beter slapen

De eerste is: meer slapen en minder nachtjes doorzakken. Het is duidelijk dat gebrek aan slaap en vermoeidheid niet enkel wegen op het prestatievermogen, de zin om “erin” te vliegen, maar ook op de huid af te lezen zijn. Als dit veelvuldig gebeurt, dan zul je dat uiteindelijk ook merken aan vroegtijdige veroudering van de huid, rimpelvorming en een vale kleur.

Je hebt er dus alle belang bij om gezond te leven, voldoende te slapen, te ontspannen en vooral ook voldoende water te drinken. We leggen absoluut het accent op gezonde dranken, en beslist geen alcohol. Dat doet niet enkel verdikken, maar het tast ook je natuurlijke schoonheid aan en de strakheid en de gezondheid van de huid. Alcohol heeft een nadelige invloed op het zenuwstelsel, de hersenen, maar ook op de lever. Als er wat hapert aan de lever, dan merk je dat ook in eerste instantie aan de huid.

Gezwollen oogleden

Vermoeidheid, te weinig slaap en een nachtje doorfuiven merk je ook aan de oogleden. Tegen gezwollen oogleden is de aardappel het middel bij uitstek: goedkoop en doeltreffend! 

Kies een gave aardappel en snij er dunne plakjes van, uiteraard nadat je hem geschild hebt. Ga rustig op bed liggen of in een luie zetel en leg de schijfjes gedurende een kwartier op de gesloten oogleden. Herhaal desnoods de bewerking, met de andere schijfjes van de aardappel. Na een poosje zie je er stukken beter uit en… kan je je opmaken voor de volgende fuif. Of liever niet, dan blijf je jonger en gezonder!

Geen aardappelen bij de hand, de nachtwinkels zijn dicht of je aardappelmesje is per ongeluk in de vuilniszak terecht gekomen: neem dan aardappelmeel waar je een papje van maakt met lauw water. Verse rauwe aardappelen genieten evenwel de voorkeur! Een goedkope truc om de frisheid van een hoentje voor te wenden!

Truc met de thee

En natuurlijk kun je ook de eeuwenoude truc met het theezakje toepassen. Thee bevat looizuur en dat is samentrekkend. Op die manier kan een “kompres” met het theezakje, de huid rond de ogen weer strakker maken zodat zwellingen en opgezwollen oogleden meteen aangepakt worden. Binnen het kwartier merk je het verschil.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer