jul 10, 2024 | Alle tips, Toerisme | 0 Reacties

Nieuwe en gezonde manier van genieten met het hele gezin: Stadswandelroute TIELT

Als je een aantal nuttige en leuke dingen kunt combineren en bovendien er met het hele gezin kunt op uit trekken en vooral ook op een gezonde en voordelige manier kunt profiteren, zijn dat niets dan voordelen. Stressvrij en gezond genieten dankzij een mooi bewegwijzerde route, niet te lang, niet te kort in eigen land, langs prachtige gebouwen en UNESCO erfgoed, ook vertoeven in de natuur, is op een geweldige manier vakantie genieten.

Daarom presenteerden in Tielt Westtoer, de Provincie West-Vlaanderen en de Stad Tielt de nieuwe Stadswandelroute Tielt Centrum. De route van 5,7 km is bewegwijzerd met 97 metalen klinknagels en voert wandelaars langs historische bezienswaardigheden, imposante herenhuizen, UNESCO werelderfgoed en gezellige pleintjes met bruisende horeca.

Unesco werelderfgoed in Tielt, een leuke, aangename, ontspannende wandelroute. Een nieuwe en gezonde manier van vakantie vieren.

De nieuwe stadswandelroute begint bij het historische stadhuis van Tielt en neemt wandelaars mee naar bezienswaardigheden zoals Huis Mulle de Terschueren, een Shermantank uit WOII en de eeuwenoude stedelijke begraafplaats. Een van de hoogtepunten langs het parcours is het 16de-eeuwse belfort waarvan de zeldzame Méry-beiaard nog steeds regelmatig klinkt. Deze toren werd door UNESCO erkend als werelderfgoed. Naast erfgoed biedt de route ook de kans om te genieten van gezellige pleintjes, terrassen en groene plekken zoals het stadspark, die bijdragen aan de bruisende sfeer van Tielt als Europastad.

Erfgoed box

De Stadswandelroute Tielt Centrum is de elfde stadswandelroute in West-Vlaanderen. Deze route behoort tot een reeks van 24 stads- en erfgoedwandelroutes in de hele provincie. Alle routes zijn gebundeld in de handige Erfgoed box.

“Na de succesvolle lancering van de Stadswandelroute Torhout, zijn we verheugd om vandaag de Stadswandelroute Tielt Centrum te introduceren,” aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde voor Toerisme en voorzitter van Westtoer. “Deze route is een aanwinst voor ons diverse aanbod aan stads- en erfgoedwandelroutes, die samen een waardevolle ontdekkingstocht bieden doorheen West-Vlaanderen.”

Klinknagels als wegwijzer

De stadswandelroute is gemarkeerd met 97 metalen klinknagels en aan het startpunt staat een nieuw infobord. Daarnaast is er een viertalige brochure beschikbaar met een gedetailleerde kaart, informatieve tekst en foto’s. Deze brochure is verkrijgbaar bij Visit Tielt en via shop.visitwestvlaanderen.be. Wandelaars kunnen alle info en de gpx-coördinaten van route ook terugvinden op de website van Visit West-Vlaanderen: www.visitwestvlaanderen.be 

Op die manier heb je een dubbel voordeel: ontspanning, gezonde inspanning en culturele verrijking en dan nog in eigen land.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe kun je spataders voorkomen?

Voor alles is een oplossing, of liever wordt een oplossing voorgesteld. Maar of dat dit de goede oplossing is, laten we in het midden. Zo kun je tegen spataders een operatie verkiezen, terwijl dat eigenlijk een symptomatische behandeling is. De benen worden wel weer...

Lees meer

Waarom klagen vrouwen zo vaak over hoofdpijn?

Iedereen kan al eens last krijgen van hoofdpijn, maar vooral vrouwen zijn er gevoelig voor en gebruiken het dan ook als excuus. Neen, we hebben het hier niet over de gekende kolder “vanavond niet schat, ik heb hoofdpijn”, maar wel over het feit dat meer vrouwen dan...

Lees meer