jul 6, 2024 | Alle tips, Toerisme | 0 Reacties

Stadswandelroute Torhout: ideaal verpozen en gezond vakantie vieren in eigen land

Wandelen en fietsen zij n met stip op één de gezondste sporten. Niet enkel vanwege de inspanningen en dus goed voor hart- en bloedvaten, maar ook omwille van het ontspannend effect. En nog een niet te versmaden voordeel: het is goedkoop, je hoeft je geen duizenden mijlen te verplaatsen, je kan je moment goed kiezen en je hoeft niet op voorhand te investeren en te plannen en… je doet er de lokale middenstand een groot plezier mee. Vakantie en uitstappen in eigen land dus. Want ook hier zijn heel mooie dingen te zien, te ontdekken en te waarderen. Waarom eens niet naar Torhout?

In Torhout presenteerden Westtoer, de Provincie West-Vlaanderen en de Stad Torhout daarom de nieuwe “Stadswandelroute Torhout”. De route van 3,6 km is bewegwijzerd met 80 metalen klinknagels en gidst wandelaars langs erfgoedsites, groene plekken en Street-art.

De “Stadswandelroute Torhout” start aan het kasteel Ravenhof. Absoluut een aanrader voor wandelaars en toeristen die in eigen land willen genieten.

Kasteel Ravenhof

De stadswandelroute start bij Kasteel Ravenhof, waar het Museum Torhouts Aardewerk gevestigd is. Dit museum toont wereldberoemde keramiek in art nouveau-stijl. Ook andere erfgoedsites uit de rijke geschiedenis van Torhout liggen langs het parcours, zoals het imposante 18de-eeuwse stadhuis, de historische site ‘Oud Hospitaal’ en Villa ’s Gravenwinkel.

De nieuwe stadswandelroute doet ook groene plekken aan zoals Park de Brouckère, het Stadspark en het Ravenhofpark. Wandelaars kunnen ook genieten van verrassende Street-art op verschillende gevels.

Nog meer wandelroutes

“De Stadswandelroute Torhout is het tweede recreatieve product van Westtoer dat dit jaar wordt ingehuldigd na de opening van het wandelnetwerk Ieperboog Oost in Zonnebeke. Later deze maand volgen de Stadswandelroute Tielt Centrum en De Groene Ronde Roeselare fietsroute.

Achter de schermen wordt gewerkt aan nieuwe wandelnetwerken en de vernieuwing van het fietsnetwerk dat in 2026 wordt gelanceerd,” aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer.

De nieuwe Stadswandelroute Torhout past perfect binnen de verhaallijnen van het Brugse Ommeland ‘Rijk aan verhalen’ en ‘Verrassend gezellig’. De regio is groen van nature en nodigt uit om te vertragen en te pauzeren.

Praktische info

De Stadswandelroute Torhout is gemarkeerd met 80 metalen klinknagels en aan het startpunt staat een nieuw infobord. Daarnaast is er een viertalige brochure beschikbaar, met een gedetailleerde kaart, informatieve tekst en foto’s.

Deze brochure is te verkrijgen bij het vrijetijdshuis Torhout en via shop.visitwestvlaanderen.be. Wandelaars kunnen alle info en de gpx-coördinaten van de route ook terugvinden op de website van Visit West-Vlaanderen: www.visitwestvlaanderen.be

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe kun je spataders voorkomen?

Voor alles is een oplossing, of liever wordt een oplossing voorgesteld. Maar of dat dit de goede oplossing is, laten we in het midden. Zo kun je tegen spataders een operatie verkiezen, terwijl dat eigenlijk een symptomatische behandeling is. De benen worden wel weer...

Lees meer

Waarom klagen vrouwen zo vaak over hoofdpijn?

Iedereen kan al eens last krijgen van hoofdpijn, maar vooral vrouwen zijn er gevoelig voor en gebruiken het dan ook als excuus. Neen, we hebben het hier niet over de gekende kolder “vanavond niet schat, ik heb hoofdpijn”, maar wel over het feit dat meer vrouwen dan...

Lees meer