jul 9, 2024 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Beweeg om gezonder en gelukkiger te worden: driemaal efficiënter dan antidepressiva

De mens heeft twee benen en loopt rechtop. Tenminste als hij niet neerzit. Dat is nu precies het punt, want veel mensen leiden een zittend bestaan. Bewegen is een must, niet enkel om zich te verplaatsen, maar vooral voor de gezondheid. Alle elementen in het lichaam kunnen maar goed functioneren en samenwerken als je ook voldoende beweegt.

De natuur heeft haar wetten, we kunnen er niet omheen. Daarom: meer bewegen om de immuniteit te versterken en langer en gezonder te leven.

Dat het niet eenvoudig is wordt weerspiegeld door allerlei zegswijzen en spreuken: rust roest, maak het je gemakkelijk, zetelen in één of andere raad, een zittend beroep, zitten blijven, hij moet gaan zitten. Bewegen, stappen, lopen heeft daarentegen een meer pejoratieve bijklank gekregen: het op een lopen zetten, gaan lopen, een stapje in de wereld zetten, alles is in beweging, loop naar de duivel eventueel naar de maan, de wekker “loopt af” er een loopje mee nemen, … enzoverder, allemaal negatieve bijklanken. Je zou bijna geneigd zijn om minder te bewegen en dus een positievere uitstraling te krijgen. Niets is minder waar.

Toch is het voor je gezondheid beter om te bewegen. Dagelijks zelfs. Wie elke dag minstens een half uurtje beweegt leeft twee jaar langer in goede gezondheid. Er is ook een veel kleiner risico op hart- en vaatziekten, obesitas, jicht, reumatoïde artritis, kanker, en depressie. Het is ook beter voor de seksuele gezondheid.

Driemaal efficiënter

Bewegen kun je best dagelijks en als die mogelijkheid ontbreekt minstens driemaal in de week op vaste tijdstippen. Als het minder gemakkelijk lukt, kun je dat best in groepsverband, met vrienden of vriendinnen of de partner uitproberen. Het Amerikaanse Institute for Health heeft onderzoek gedaan bij ongeveer 15.000 patiënten en hun toestand voor en na de oefeningen of wandelingen in kaart gebracht.

Daaruit bleek verrassend genoeg dat intensief bewegen driemaal efficiënter is tegen depressie dan antidepressiva. Dat is heel goed nieuws nu een farmaceutisch bedrijf de export van antidepressiva naar België wil stopzetten omdat ze er niet genoeg aan kunnen verdienen. Als je dan weet dat wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat een gratis middel zoals wandelen in de natuur driemaal efficiënter is, kan dat tellen en vooral ook geld besparen. De depressie zal dubbel zo snel genezen.

Maak het je gemakkelijk…

Desondanks heeft de mens het zich in de loop der jaren, de jongste decennia veel gemakkelijker gemaakt. Het zware werk van vroeger wordt opgeknapt door machines en grote afstanden worden afgelegd met de wagen of het vliegtuig, of de trein, als die komt tenminste. Dat wordt een moderne uitstekende evolutie genoemd, maar eigenlijk is dat niet zo. Er is één gemeenschap ter wereld die daarom zelfstandig gekozen heeft om niet mee te doen met die moderne evolutie: de Amish in Pennsylvania. Ze weigeren moderne technieken en machines te gebruiken, en enkel hun karren worden verlicht door een batterij omdat de overheid hen daartoe verplicht heeft. Ze telen zelf hun groenten, bouwen zelf hun huizen, helpen elkaar daar ook bij met als gevolg dat lichaamsbeweging en gezond voedsel tot hun levenspatroon behoren. Heel wat moderne ziekten komen bij hen dan ook veel minder of zelfs helemaal niet voor.

We worden steeds kwetsbaarder op die manier. Voelen we ons ziek, we nemen antibiotica, precies een middel dat tegenaangewezen is bij virale aandoeningen. Maar ook de goede bacteriën gaan eraan zodat we nadien nog meer kwetsbaar zijn geworden.

We denken dat het heil uit een pilletje komt, maar eigenlijk is het de natuur die geneest. Onze immuniteit wordt opgebouwd in de darmen en er is een rechtstreekse brug tussen de kwaliteit van de darmflora, het brein, de longen en de immuniteit. 

We kunnen de natuur niet verschalken, ook niet verbeteren, enkel respecteren en toepassen wat in die perfecte wet geschreven staat. Dan worden we beloond met een goede gezondheid en een sterke immuniteit. Bewegen, dagelijks een wandeling maken of fietsen verbetert  niet enkel de psychè, maar ook de immuniteit.

En daarom:

  • Gezonde voeding en geen fabriekskost.
  • Zo natuurlijk mogelijk eten.
  • Voldoende en rustig slapen.
  • Dagelijks bewegen.

Dat is het recept om lang en gezond te leven. En daar zullen we ook voor beloond worden

En heb je toch nood aan een natuurlijk hulpmiddel dat de immuniteit versterkt?

Een tip: Immunibell van Fytobell.

Je vindt Immunibell van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 4197-968.

Of je kunt Immunibell van Fytobell ook online bestellen via www.fytobell.be of via www.boverte.com.

Je wordt er beslist gelukkiger van.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe kun je spataders voorkomen?

Voor alles is een oplossing, of liever wordt een oplossing voorgesteld. Maar of dat dit de goede oplossing is, laten we in het midden. Zo kun je tegen spataders een operatie verkiezen, terwijl dat eigenlijk een symptomatische behandeling is. De benen worden wel weer...

Lees meer

Waarom klagen vrouwen zo vaak over hoofdpijn?

Iedereen kan al eens last krijgen van hoofdpijn, maar vooral vrouwen zijn er gevoelig voor en gebruiken het dan ook als excuus. Neen, we hebben het hier niet over de gekende kolder “vanavond niet schat, ik heb hoofdpijn”, maar wel over het feit dat meer vrouwen dan...

Lees meer