mei 25, 2024 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Zo verwijder je moeiteloos etiket van glazen bokaal

Het is niet de tijd om veel geld te verspillen. Er is wel geen hongersnood en we hebben nog altijd het recht om voedsel, kleding, zuiver water en onderdak aan te schaffen en te voorzien. Laten we boffen want het is niet overal ter wereld hetzelfde.

Goedkoop, handig, mooi en je hebt alweer zoveel geld uitgespaard.

Maar, het is altijd leuk als je wat kunt besparen en als je met eenvoudige trucjes toch een mooi resultaat kunt bereiken.

Zo is het bijvoorbeeld aantrekkelijk als je losse goederen die in vrac aangekocht zijn, toch op dezelfde leuke wijze apart kunt bewaren, zowel in de keuken als in de voorraadkast of in de doe-het-zelf-ruimte. 

Denk aan granen, noten, suikertjes, vermicelli, gedroogde fruitjes enz.

Dus: gooi glazen bokalen niet zomaar weg. Maar als je over dezelfde mooie exemplaren beschikt, ze mooi zijn van vorm en ook een leuk deksel hebben dat past, kun je ze best als voorraadbokaal gebruiken. Het is bovendien gratis en je hoeft je niet meteen af te vragen “heb ik nog genoeg van dit of dat in voorraad”. Een leuk etiket met een handgeschreven vermelding van de inhoud kan de reeks vervolledigen.

Heel wat bokalen zijn mooi van vorm en als je voor de hele voorraad eenzelfde vorm van bokaal gebruikt, is dat een pluspunt voor de ordentelijkheid en de aantrekkelijkheid van je keuken.

Er is echter een “maar”, een grote “maar” zelfs, want de oorspronkelijke etiketten zijn vaak moeilijk en meestal niet te verwijderen, tenzij met scheuren en uren geduld. Ze komen er met kleine stukjes en gescheurd af.

Dat kan niet de bedoeling zijn en dus hebben we hier een paar trucjes die kunnen helpen om het oorspronkelijke etiket er moeiteloos en zonder scheurtjes vanaf te krijgen.

  • Ofwel gebruik je een haardroger, zodat de lijm verhit wordt en gemakkelijker loslaat. Doorgaans zal dat helpen en het is een ook truc om op die manier stickers van glas, je auto, boekentassen enzovoorts te verwijderen.
  • Maar soms lukt dat ook niet en je hebt niet overal een haardroger of een stopcontact in de buurt.
  • Dan is er een andere truc die zeker helpt. Neem een lepel keukenolie, waarmee je mayonaise maakt: olijfolie, of arachideolie, of zonnebloemolie, eigenlijk gelijk welke keukenolie is goed. Open je handpalm en giet daar een flinke scheut olie in. Nu neem je de bokaal en wrijf daarmee uitgebreid met de handpalm de olie over het etiket. Goed verdelen. Zorg ervoor dat de olie overal het etiket heeft kunnen bereiken. Laat de bokaal nu een paar uurtjes rusten en de olie zijn werk doen.
  • Als dat gebeurd is, kun je nu moeiteloos, zonder scheuren en zonder “restverschijnselen”, het etiket losmaken van de bokaal en kun je op die manier je reeks leuk aanvullen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waarom krijgen zoveel mensen een depressie?

Het woord “depressie” alleen al zou je depressief kunnen maken. Het is geen leuke term, niet voor het weerbeeld, niet voor het gemoed en de levenskwaliteit van wie er mee te maken heeft. Bovendien heeft niet enkel invloed om het presteren, het werk en het geluk, maar...

Lees meer