Ken je iets lekkerder dan aardbeien? Wij niet. Ze zijn een heerlijke zoete vrucht en je kan ze op allerlei manieren consumeren, zeg maar genieten. Je kan ze als ontbijt gebruiken, in sausen binden, er ijs van maken, op gebak toepassen. Kortom, het is het seizoen van de aardbeien en daar moet je van profiteren. Gelukkig zijn de mensen die ze thuis in de tuin hebben staan. Ze hoeven slechts naar buiten te stappen, een kommetje mee te nemen en ze hebben kilo’s van de heerlijkste vruchten tot hun beschikking. Niet iedereen is zo gelukkig over een tuin te beschikken en verse aardbeien te kunnen plukken en dus worden ze bij de groenteboer of in de supermarkt gekocht.
Uiteraard bewaar je die in de koelkast, om ze er dan uit te halen als je ze wil consumeren. Eerst reinigen natuurlijk, zodat aarde, vuil en eventuele resten van sproeimiddelen (tenzij je biologische hebt, wat zeker te verkiezen is) kunnen worden verwijderd. Niet onder stromend water, want daardoor wordt de vrucht gekneusd, verliest sap en ook zijn heerlijke aroma’s. Je kan de vrucht beter in een kommetje water leggen, ze een vijftal minuten laten rusten in het water, dan lichtjes met de vingers bewegen en ze tenslotte uitnemen. Ook nooit opeten recht uit de koelkast. Je moet de vrucht eerst een klein half uurtje laten “chambreren” of aan kamertemperatuur laten gewennen. Want de zoete aroma’s komen maar vrij als de vrucht minstens 18 graden heeft. Als ze koeler is, of zelfs koud, mis je de helft van de smaak.