mrt 15, 2019 | Alle tips, Planten | 0 Reacties

ANJER krijgt nieuw leven

Net zoals bij de namen van kinderen, komen bij bloemen de ouderwetse voorkeuren terug. Daarom is de anjer thans aan een nieuw leven begonnen. Het is jarenlang zo’n beetje een bloem geweest waarop de stempel en de gewoonten van oma kleefden. Maar dergelijke dingen zijn weer in trek.
Anjers zijn weer trendy. Ze is bovendien als snijbloem uitgeroepen tot liefdessymbool. Ze staat voor warme passie, maar tegelijk is het ook een prachtige kamerplant, hoewel weinigen haar in die kwaliteit kennen.
Door het succes van de anjer als liefdes- en modebloem komt de anjer als kamerplant een beetje in de schaduw te staan. Het lijkt hierdoor of de anjer een dubbelleven leidt. Slechts weinig mensen kennen haar daadwerkelijk ook als kamerplant en dat is eigenlijk een beetje jammer.

Anjers zijn weer „in”. Het zijn prachtige ouderwetse bloemen die weer in ere worden hersteld en schitterend staan in de woonkamer.

Tafeldecoratie

De dianthus, want dat is haar Latijnse naam, is heel geschikt als tafeldecoratie. Geplant in een glazen schaal of bowl, krijgt de anjer een nieuw gezicht. Zo komt duidelijk naar voren dat het om een plantje gaat. Door de combinatie van de donkere potaarde en de heldere lichtroze bloemen ontstaat een fris geheel. Plant voor meer contrast één donkerroze tussen voor de rest lichtroze anjers.
De hoofdkleuren van de anjer zijn weliswaar roze, maar dan wel in tientallen verschillende tinten van roze: van zeer licht, naar zalm, hard- en fuchsiaroze. Er bestaan ook rode en dubbelkleurige, waarbij de rode bloemen een wit golvend randje bezitten. Juist door al deze kleuren te combineren in verschillende glazen potjes en schalen, ontstaat een zeer trendy hoekje van vloekende kleuren die getemperd worden door licht transparante accessoires.
De verzorging van anjers is eigenlijk heel eenvoudig: een scheutje water en een lichte zonnige plaats geven. Af en toe uitgebloeide bloemen verwijderen voor maandenlange kleur.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Minder kans op griep deze winter? Hoezo?

Griep is een erg besmettelijke ziekte en wordt overgebracht door een virus. Je kunt het een beetje vergelijken met Covid, dat ook afkomstig is van een virus, maar aan griep zijn we wel al wat meer gewend. Velen hebben antistoffen opgebouwd, maar zoals alle virussen...

Lees meer

Hoge bloeddruk: de geniepige doder

We zijn eigenlijk niet goed bezig. Slapeloosheid, stress, burn-out, agressie, problemen, vrees en angsten, zelfs existentiële angst, onzekerheid over de toekomst, sterfgevallen in de familie, langdurige ziekten, pandemieën, winter en winterziekten… het zijn allemaal...

Lees meer

Vertroetel je metabolisme en leef langer

Wie herinnert zich niet de fameuze uitspraken van wijlen dokter Herman Lecompte, die beweerde dat hij duizend jaar kon worden; Het geheim: de afbraak stoppen door middel van vitamines en antioxidanten, want daar lag het geheim van een lang en gezond leven. Eigenlijk...

Lees meer