mrt 15, 2019 | Alle tips, Planten | 0 Reacties

ANJER krijgt nieuw leven

Net zoals bij de namen van kinderen, komen bij bloemen de ouderwetse voorkeuren terug. Daarom is de anjer thans aan een nieuw leven begonnen. Het is jarenlang zo’n beetje een bloem geweest waarop de stempel en de gewoonten van oma kleefden. Maar dergelijke dingen zijn weer in trek.
Anjers zijn weer trendy. Ze is bovendien als snijbloem uitgeroepen tot liefdessymbool. Ze staat voor warme passie, maar tegelijk is het ook een prachtige kamerplant, hoewel weinigen haar in die kwaliteit kennen.
Door het succes van de anjer als liefdes- en modebloem komt de anjer als kamerplant een beetje in de schaduw te staan. Het lijkt hierdoor of de anjer een dubbelleven leidt. Slechts weinig mensen kennen haar daadwerkelijk ook als kamerplant en dat is eigenlijk een beetje jammer.

Anjers zijn weer „in”. Het zijn prachtige ouderwetse bloemen die weer in ere worden hersteld en schitterend staan in de woonkamer.

Tafeldecoratie

De dianthus, want dat is haar Latijnse naam, is heel geschikt als tafeldecoratie. Geplant in een glazen schaal of bowl, krijgt de anjer een nieuw gezicht. Zo komt duidelijk naar voren dat het om een plantje gaat. Door de combinatie van de donkere potaarde en de heldere lichtroze bloemen ontstaat een fris geheel. Plant voor meer contrast één donkerroze tussen voor de rest lichtroze anjers.
De hoofdkleuren van de anjer zijn weliswaar roze, maar dan wel in tientallen verschillende tinten van roze: van zeer licht, naar zalm, hard- en fuchsiaroze. Er bestaan ook rode en dubbelkleurige, waarbij de rode bloemen een wit golvend randje bezitten. Juist door al deze kleuren te combineren in verschillende glazen potjes en schalen, ontstaat een zeer trendy hoekje van vloekende kleuren die getemperd worden door licht transparante accessoires.
De verzorging van anjers is eigenlijk heel eenvoudig: een scheutje water en een lichte zonnige plaats geven. Af en toe uitgebloeide bloemen verwijderen voor maandenlange kleur.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Neen, de menopauze maakt geen eind aan alle vreugde

Elke vrouw maakt het ooit mee: bij de ene wat vroeger dan bij de andere en dat is gewoonlijk erfelijk bepaald, tenzij het vroeger komt vanwege een trauma of ziekte: de menopauze. De menopauze zelf is een compleet natuurlijke “gebeurtenis” en beslist geen ziekte. Er...

Lees meer

Het recept voor een gelukkiger leven

Wat is het belangrijkste in het leven? Dat je gelukkig bent, dat je uitzicht hebt op een mooie en zekere toekomst voor jezelf en je gezin, dat je gezond bent en dat je kinderen en je partner het goed maken. Maar bovenal die wensen torent torenhoog de ultieme wens:...

Lees meer

BERNAGIE verjongt je huid en je geest

De natuur is wondermooi gemaakt en er is niemand ter wereld die niet verfrist en beter uit een natuurbad tevoorschijn komt. De planten en de kleuren dragen daartoe bij. Maar er zijn nog meer kwaliteiten die besloten liggen in de natuur. Je moet ze leren kennen en...

Lees meer

Hoe kun je je gezondheid verbeteren?

Er zijn weinig dingen die de mensen meer beroeren dan voedsel. Het is ook het onderwerp waarover het meest boeken zijn geschreven en gedrukt. Het is ook heet belangrijkste onderwerp van gesprek als een aantal dames met elkaar converseren, naast mode, kinderen en…...

Lees meer