mrt 15, 2019 | Alle tips, Planten | 0 Reacties

ANJER krijgt nieuw leven

Net zoals bij de namen van kinderen, komen bij bloemen de ouderwetse voorkeuren terug. Daarom is de anjer thans aan een nieuw leven begonnen. Het is jarenlang zo’n beetje een bloem geweest waarop de stempel en de gewoonten van oma kleefden. Maar dergelijke dingen zijn weer in trek.
Anjers zijn weer trendy. Ze is bovendien als snijbloem uitgeroepen tot liefdessymbool. Ze staat voor warme passie, maar tegelijk is het ook een prachtige kamerplant, hoewel weinigen haar in die kwaliteit kennen.
Door het succes van de anjer als liefdes- en modebloem komt de anjer als kamerplant een beetje in de schaduw te staan. Het lijkt hierdoor of de anjer een dubbelleven leidt. Slechts weinig mensen kennen haar daadwerkelijk ook als kamerplant en dat is eigenlijk een beetje jammer.

Anjers zijn weer „in”. Het zijn prachtige ouderwetse bloemen die weer in ere worden hersteld en schitterend staan in de woonkamer.

Tafeldecoratie

De dianthus, want dat is haar Latijnse naam, is heel geschikt als tafeldecoratie. Geplant in een glazen schaal of bowl, krijgt de anjer een nieuw gezicht. Zo komt duidelijk naar voren dat het om een plantje gaat. Door de combinatie van de donkere potaarde en de heldere lichtroze bloemen ontstaat een fris geheel. Plant voor meer contrast één donkerroze tussen voor de rest lichtroze anjers.
De hoofdkleuren van de anjer zijn weliswaar roze, maar dan wel in tientallen verschillende tinten van roze: van zeer licht, naar zalm, hard- en fuchsiaroze. Er bestaan ook rode en dubbelkleurige, waarbij de rode bloemen een wit golvend randje bezitten. Juist door al deze kleuren te combineren in verschillende glazen potjes en schalen, ontstaat een zeer trendy hoekje van vloekende kleuren die getemperd worden door licht transparante accessoires.
De verzorging van anjers is eigenlijk heel eenvoudig: een scheutje water en een lichte zonnige plaats geven. Af en toe uitgebloeide bloemen verwijderen voor maandenlange kleur.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer

Wie zijn bioklok respecteert, leeft langer

De helft van de volwassen bevolking slaapt door middel van slaappillen. Dat is geen goede evolutie, want normaal moet na een dagje werken, de slaap als een welgekomen geschenk bezit van ons nemen. Slaap is nodig, dat hebben we al heel wat keren onderstreept. Het is...

Lees meer

Mooier, jonger en gezonder dankzij honing

De bijen zijn tegenwoordig dagelijks in het nieuws. Niet zozeer omdat het een gezond natuurproduct is, maar vooral omdat de Aziatische hoornaars zich tegoed doet aan onze bijen. En als we die zijn gang laten gaan, kan dat uitdraaien op een ramp. En de bijen zorgen...

Lees meer