mrt 14, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Bij droge huid: meer drinken en…Aloë Vera

Na een voorproefje van de lente, zitten we weer een stuk in de herfst of de winter, met alle gevolgen vandien: binnen zitten, zich beschermen tegen het gure weer. Het is goed nieuws voor de hooikoortspatiënten want de pollen worden uit de lucht gewassen.

Maar dat is dan weer slecht nieuws voor onze huid, want die droogt gemakkelijker uit door het lange binnenzitten: de verwarming, zie je, en… te weinig vocht opnemen. Want de huid wordt altijd eerst van binnenuit gevoed, ook met vocht.

Wie te weinig drinkt, krijgt sneller rimpels en laat zijn huid ook sneller verouderen. Drink voldoende en gebruik Aloë Vera-crème

Vooral in en kort na de winter klagen veel mensen over een droge huid. Ze beginnen dan zalfjes en crèmes te smeren om meer vocht in de huid te brengen. Dat is een illusie als er te weinig vocht in het lichaam zelf aanwezig is. Daarom is het nuttig de kwaal van binnenuit aan te pakken, want in winterse tijden en bij slecht weer blijven veel mensen binnen. De te droge lucht door centrale verwarming heeft een uitdrogend effect, maar vooral te weinig drinken en opnemen van vocht is oorzaak van droge schrale huid.

Vaak drinken de meeste mensen verkeerde drankjes: alcohol en koffie, want allebei zijn ze vocht drijvend. Wie koffie drinkt moet nadien meer water tot zich nemen om de vochtbalans weer op peil te brengen. Typisch voor een vochtarme winterhuid zijn de witte gerstekorreltjes. De crèmes die erop gesmeerd worden helpen amper, want als er niet voldoende vocht is, kunnen ze ook geen vocht binden aan de huid.

Daarom is er de goede raad zeker twee liter water per dag te drinken, of liever een kruidenthee, groentesoep of groentebouillon, maar zeker geen alcohol, daardoor droogt de huid namelijk nog meer uit. En zoals we het altijd al vermoed hebben wordt het nu ook bevestigd: gezondheid en schoonheid gaan samen en… schoonheid komt van binnenuit.

En als je voldoende gedronken hebt, kun je wel een vochtbindende crème op de huid aanbrengen, want dan heeft het wèl effect.
Ideaal is bijvoorbeeld Aloë Vera, om de huid te hydrateren en soepel, zacht en jong te houden.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat is de beste geneeskunde?

Preventie is de beste geneeskunde. Daar zal niemand aan twijfelen, maar er zijn maar weinig mensen die daar echt naar leven. “We zien wel”. Dan is het gewoonlijk al te laat. Wie verstandig is houdt daar wèl rekening mee en gaat zijn levenswijze afstemmen op zijn...

Lees meer

Is uw voeding ook uw medicijn?

“We zijn wat we eten”. En “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze legendarische uitspraak van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates, heeft nog altijd niets van zijn waarde ingeboet. De natuur verschaft ons alle dingen die we nodig...

Lees meer

Bevatten onze maaltijden nog wel voedsel?

We hebben gezien wat de pandemie met de mensen en de maatschappij heeft gedaan en nu wat de hitte en het klimaat kunnen veroorzaken. We gebruiken de natuur en onszelf alsof er geen einde aan komt. We plegen roofbouw zowel op onszelf als op de planeet, terwijl we beide...

Lees meer

Waarom slapen ouderen minder goed?

Het is bekend dat oudere mensen slechter slapen. Ze hebben veelal problemen met het in slaap vallen, het doorslapen en bij het opnieuw in slaap vallen als men 's nachts of te vroeg in de ochtend wakker is geworden. Slecht slapen, is aantoonbaar slecht voor de...

Lees meer

Helder water kan een dodelijke tijdbom zijn

Nu met deze hete dagen worden we er van allerlei kanten op gewezen dat we voldoende moeten drinken. Water, natuurlijk! Het lichaam verliest ongeveer anderhalve liter water per dag en die moet worden gecompenseerd door te drinken. Daar mag je soep bijtellen, maar geen...

Lees meer