mrt 14, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Bij droge huid: meer drinken en…Aloë Vera

Na een voorproefje van de lente, zitten we weer een stuk in de herfst of de winter, met alle gevolgen vandien: binnen zitten, zich beschermen tegen het gure weer. Het is goed nieuws voor de hooikoortspatiënten want de pollen worden uit de lucht gewassen.

Maar dat is dan weer slecht nieuws voor onze huid, want die droogt gemakkelijker uit door het lange binnenzitten: de verwarming, zie je, en… te weinig vocht opnemen. Want de huid wordt altijd eerst van binnenuit gevoed, ook met vocht.

Wie te weinig drinkt, krijgt sneller rimpels en laat zijn huid ook sneller verouderen. Drink voldoende en gebruik Aloë Vera-crème

Vooral in en kort na de winter klagen veel mensen over een droge huid. Ze beginnen dan zalfjes en crèmes te smeren om meer vocht in de huid te brengen. Dat is een illusie als er te weinig vocht in het lichaam zelf aanwezig is. Daarom is het nuttig de kwaal van binnenuit aan te pakken, want in winterse tijden en bij slecht weer blijven veel mensen binnen. De te droge lucht door centrale verwarming heeft een uitdrogend effect, maar vooral te weinig drinken en opnemen van vocht is oorzaak van droge schrale huid.

Vaak drinken de meeste mensen verkeerde drankjes: alcohol en koffie, want allebei zijn ze vocht drijvend. Wie koffie drinkt moet nadien meer water tot zich nemen om de vochtbalans weer op peil te brengen. Typisch voor een vochtarme winterhuid zijn de witte gerstekorreltjes. De crèmes die erop gesmeerd worden helpen amper, want als er niet voldoende vocht is, kunnen ze ook geen vocht binden aan de huid.

Daarom is er de goede raad zeker twee liter water per dag te drinken, of liever een kruidenthee, groentesoep of groentebouillon, maar zeker geen alcohol, daardoor droogt de huid namelijk nog meer uit. En zoals we het altijd al vermoed hebben wordt het nu ook bevestigd: gezondheid en schoonheid gaan samen en… schoonheid komt van binnenuit.

En als je voldoende gedronken hebt, kun je wel een vochtbindende crème op de huid aanbrengen, want dan heeft het wèl effect.
Ideaal is bijvoorbeeld Aloë Vera, om de huid te hydrateren en soepel, zacht en jong te houden.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoofdpijn door te weinig drinken

Veel drinken is essentieel voor de afvoer van afvalstoffen en het voorkomt uitdroging. Een tekort aan vocht kan hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken. Daarnaast kan een vochttekort leiden tot verstopping. Drink daarom minimaal 2 liter per dag. Wát je drinkt is wel...

Lees meer

Waar komen die allergieën vandaan?

De allergieën swingen de pan uit en dit jaar zijn ze er echt ongewoon vroeg aan begonnen. Dat kwam doordat in januari al mooie dagen waren en de hazelaar de winter voor bekeken hield en het stuifmeel al liet ronddwarrelen. Daarom zijn de regendagen van de laatste tijd...

Lees meer

Eén op vijf heeft last van brandend maagzuur

Eén op de vijf mensen heeft last van brandend maagzuur, ook wel indigestie of reflux genoemd. Het zure maagsap uit de maag komt dan op een verkeerde plek terecht, namelijk de slokdarm. De slokdarm is niet bekleed met beschermende slijmvliezen zoals de maag, zodat de...

Lees meer

Levenslang goed horen: waar moet je op letten?

Horen zien en zwijgen, zegt het spreekwoord, maar mensen die het lastig hebben om te horen, kunnen er haast niet over zwijgen: het is werkelijk een van de meest vervelende problemen die je met de gezondheid kan voorhebben. De helft van het leven ontgaat je als je...

Lees meer