mrt 14, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Bij droge huid: meer drinken en…Aloë Vera

Na een voorproefje van de lente, zitten we weer een stuk in de herfst of de winter, met alle gevolgen vandien: binnen zitten, zich beschermen tegen het gure weer. Het is goed nieuws voor de hooikoortspatiënten want de pollen worden uit de lucht gewassen.

Maar dat is dan weer slecht nieuws voor onze huid, want die droogt gemakkelijker uit door het lange binnenzitten: de verwarming, zie je, en… te weinig vocht opnemen. Want de huid wordt altijd eerst van binnenuit gevoed, ook met vocht.

Wie te weinig drinkt, krijgt sneller rimpels en laat zijn huid ook sneller verouderen. Drink voldoende en gebruik Aloë Vera-crème

Vooral in en kort na de winter klagen veel mensen over een droge huid. Ze beginnen dan zalfjes en crèmes te smeren om meer vocht in de huid te brengen. Dat is een illusie als er te weinig vocht in het lichaam zelf aanwezig is. Daarom is het nuttig de kwaal van binnenuit aan te pakken, want in winterse tijden en bij slecht weer blijven veel mensen binnen. De te droge lucht door centrale verwarming heeft een uitdrogend effect, maar vooral te weinig drinken en opnemen van vocht is oorzaak van droge schrale huid.

Vaak drinken de meeste mensen verkeerde drankjes: alcohol en koffie, want allebei zijn ze vocht drijvend. Wie koffie drinkt moet nadien meer water tot zich nemen om de vochtbalans weer op peil te brengen. Typisch voor een vochtarme winterhuid zijn de witte gerstekorreltjes. De crèmes die erop gesmeerd worden helpen amper, want als er niet voldoende vocht is, kunnen ze ook geen vocht binden aan de huid.

Daarom is er de goede raad zeker twee liter water per dag te drinken, of liever een kruidenthee, groentesoep of groentebouillon, maar zeker geen alcohol, daardoor droogt de huid namelijk nog meer uit. En zoals we het altijd al vermoed hebben wordt het nu ook bevestigd: gezondheid en schoonheid gaan samen en… schoonheid komt van binnenuit.

En als je voldoende gedronken hebt, kun je wel een vochtbindende crème op de huid aanbrengen, want dan heeft het wèl effect.
Ideaal is bijvoorbeeld Aloë Vera, om de huid te hydrateren en soepel, zacht en jong te houden.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer