mrt 1, 2019 | Planten

Hoe kan je zomerkruiden tot diep in de winter gebruiken in je recepten?

De zomer en de herfst zijn ideale seizoenen voor wie houdt van lekkere groenteschotels en sausen met groentenaroma’s. Je kan die zelf maken en tot diep in de winter bewaren. Daartoe moet je gewoon de kruiden die je nu kan oogsten bewaren voor soepen en stoofschotels die in de winter zo heerlijk zijn.

Kruiden die je niet gedroogd kan bewaren of die je liever vers houdt, kan je invriezen door ijskubusjes te maken waarin je de kruiden heb gestopt. Hak de kruiden fijn, doe ze in de lege ijsvormpjes en giet er water overheen. Als je wil hebben dat het ijs heel doorzichtig en helder is, moet je het water eerst koken.

Er zijn evenwel kruiden zoals koriander, die je beter in olie bewaart en zo invriest, bijvoorbeeld in olijfolie. Je kan ze met een keukenrobot fijn haken en dan de olie eroverheen doen. Als je later de ijskubussen gaat gebruiken, moet je er wel op letten dat ze ofwel olie ofwel water bevatten. Dat kan namelijk de smaak en de consistentie van uw toekomstig recept bepalen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Brandnetel vult tekorten in de lente aan

Het wordt lente, of tenminste het IS al lente, maar daar hebben we nog niet al te veel van gemerkt. Behalve in de natuur, daar begint het volop te leven en herkennen we kruiden en planten die vanzelf de kop opsteken en typisch zijn voor het voorjaar. We kunnen er...

Lees meer

Maagdenpalm verbetert je geheugen

De natuur hoeft zich niet te bewijzen, dat is al lang duidelijk dat er ongekende geneeskracht schuilt in heel wat bekende en nog onbekende moleculen afkomstig van de natuur. Eén daarvan is bijvoorbeeld maagdenpalm. Maagdenpalm is een oud geneesmiddel dat al in oude...

Lees meer