mrt 1, 2019 | Planten

Hoe kan je zomerkruiden tot diep in de winter gebruiken in je recepten?

De zomer en de herfst zijn ideale seizoenen voor wie houdt van lekkere groenteschotels en sausen met groentenaroma’s. Je kan die zelf maken en tot diep in de winter bewaren. Daartoe moet je gewoon de kruiden die je nu kan oogsten bewaren voor soepen en stoofschotels die in de winter zo heerlijk zijn.

Kruiden die je niet gedroogd kan bewaren of die je liever vers houdt, kan je invriezen door ijskubusjes te maken waarin je de kruiden heb gestopt. Hak de kruiden fijn, doe ze in de lege ijsvormpjes en giet er water overheen. Als je wil hebben dat het ijs heel doorzichtig en helder is, moet je het water eerst koken.

Er zijn evenwel kruiden zoals koriander, die je beter in olie bewaart en zo invriest, bijvoorbeeld in olijfolie. Je kan ze met een keukenrobot fijn haken en dan de olie eroverheen doen. Als je later de ijskubussen gaat gebruiken, moet je er wel op letten dat ze ofwel olie ofwel water bevatten. Dat kan namelijk de smaak en de consistentie van uw toekomstig recept bepalen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Brandnetel tegen reuma en spierpijn

Waar is de tijd dat mensen met rugklachten brandnetels op hun rug legden en in hun broek staken om de pijn van een hernia of gewoon een lumbago oftewel spit niet meer te voelen. Het kwam erop neer dat kwaad met kwaad bestreden werd: een nieuwe pijn voelen om de oude...

Lees meer

Solidago: wonderkruid voor de nieren

We weten allemaal dat je zonder water niet lang kan blijven leven. Dorst is een alarmsein, een noodsignaal, maar geen preventieve raadgever. Als je dorst hebt, is het lichaam al gedehydrateerd. Daarom is het zo belangrijk om voldoende te drinken: voor de huid, de...

Lees meer

Passiflora zalft de zenuwen bij stress

Ooit gelezen in het kabinet van een arts, weliswaar natuurarts: “de natuur geneest en de dokter strijkt het geld op”. Daar zit natuurlijk een grond van waarheid in, want als de genen meezitten, word je minder gemakkelijk ziek en bovendien word je ook sneller gezond...

Lees meer