mrt 15, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Hoe rode wijnvlekken gemakkelijk verwijderen ?

Feestje gehad dat wat pittig uit de hand gelopen is? Of onhandige gasten op bezoek gehad? Of zelf wat te fiks met het glas gemanoeuvreerd? Het kan gebeuren, want een vlek van rode wijn is snel gemaakt maar minder snel verwijderd, tot… je deze tip hebt gelezen en toegepast.

Een vlek van rode wijn kan je voortaan gemakkelijk verwijderen uit kleding of je tapijt.


Rode wijnvlekken zijn normaal niet zo gemakkelijk van kledingstukken te verwijderen. Soms helpt de zouttruc, maar je kan ook het volgende proberen. Als je vlekken van rode wijn op kleding hebt gemaakt, moet je de vlek eerst inweken in goedkope witte wijn. Nadien wassen zoals gewoonlijk en… weg is de vlek. Op die manier spaar je geld van de dure stomerij.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Last van winterhanden en wintervoeten?

Je kunt je afvragen hoe het komt dat dieren niet doodvallen tijdens de ijzige winterkou: vriesweer en daarbovenop nog ijsregen of sneeuw en een ijzige wind. Geen weer om een hond door te jagen zegt men vaak. De vogels hebben daar blijkbaar geen last van, honden...

Lees meer

Tijm: krachtpatser tegen hoest

Ouderen herinneren zich beslist nog de smaak van zogenaamd hoestsnoepjes uit hun jeugd. Ze smaakten naar tijm en zoethout. Grootmoeders vertelden dat het een ideaal en gezond snoepje was dat je tegen winterse hoest, verkoudheid, vallingen en snotneuzen kon beschermen....

Lees meer

Waarom moet je blijven bewegen met rugpijn?

Haast niemand blijft er levenslang van gespaard: meer dan 85 percent van de volwassenen heeft vroeg of laat last van een pijnlijke rug. Vroeger gold als parool: blijf stil zitten, beweeg zo weinig mogelijk en rust veel. Tegenwoordig klinkt dat compleet andersom: blijf...

Lees meer