mrt 15, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Maak je oven schoon zonder gevaarlijke middelen

Natuurlijk bestaan er zeer goede ovenreinigers. Ze zijn efficiënt, knappen de klus in geen tijd op, maar ze zijn duur en vooral… zijn veel van die producten gevaarlijk. Levensgevaarlijk zelfs. Al heel wat mensen zijn met zeer ernstige brandwonden in het ziekenhuis beland na het reinigen van een oven.

Middelen om de oven te reinigen zijn vaak agressief en gevaarlijk voor de huid. Daarom hier een tip om de oven op een vriendelijke en veilige manier te reinigen.

Je kan het ook heel doeltreffend en snel doen, zonder dat je gevaar loopt op ernstige brandwonden, terwijl volgende methode ook nog eens erg vriendelijk is voor het milieu.
Maak een pasta van bakpoeder of natriumbicarbonaat en wat water en wrijf met een borsteltje of een sponsje hiermee de te reinigen oppervlakken in. Laat een nachtje inwerken. Haal het geheel er nadien weer af met wat warm water en een sponsje
.
Heb je geen natriumbicarbonaat, neem dan twee soeplepels vloeibare natuurlijke zeep en twee koffielepels borax en warm water. Doe alles in een broesspuit en sprayfles en spuit op de te reinigen oppervlakken. Laat het een tijdje inwerken en spoel nadien af.
Op die manier heb je een goedkoop, natuurlijk en milieuvriendelijk middel dat je huid en ogen niet zal bedreigen en je niet zal verbranden

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Minder kans op griep deze winter? Hoezo?

Griep is een erg besmettelijke ziekte en wordt overgebracht door een virus. Je kunt het een beetje vergelijken met Covid, dat ook afkomstig is van een virus, maar aan griep zijn we wel al wat meer gewend. Velen hebben antistoffen opgebouwd, maar zoals alle virussen...

Lees meer

Hoge bloeddruk: de geniepige doder

We zijn eigenlijk niet goed bezig. Slapeloosheid, stress, burn-out, agressie, problemen, vrees en angsten, zelfs existentiële angst, onzekerheid over de toekomst, sterfgevallen in de familie, langdurige ziekten, pandemieën, winter en winterziekten… het zijn allemaal...

Lees meer

Vertroetel je metabolisme en leef langer

Wie herinnert zich niet de fameuze uitspraken van wijlen dokter Herman Lecompte, die beweerde dat hij duizend jaar kon worden; Het geheim: de afbraak stoppen door middel van vitamines en antioxidanten, want daar lag het geheim van een lang en gezond leven. Eigenlijk...

Lees meer