mrt 15, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Maak je oven schoon zonder gevaarlijke middelen

Natuurlijk bestaan er zeer goede ovenreinigers. Ze zijn efficiënt, knappen de klus in geen tijd op, maar ze zijn duur en vooral… zijn veel van die producten gevaarlijk. Levensgevaarlijk zelfs. Al heel wat mensen zijn met zeer ernstige brandwonden in het ziekenhuis beland na het reinigen van een oven.

Middelen om de oven te reinigen zijn vaak agressief en gevaarlijk voor de huid. Daarom hier een tip om de oven op een vriendelijke en veilige manier te reinigen.

Je kan het ook heel doeltreffend en snel doen, zonder dat je gevaar loopt op ernstige brandwonden, terwijl volgende methode ook nog eens erg vriendelijk is voor het milieu.
Maak een pasta van bakpoeder of natriumbicarbonaat en wat water en wrijf met een borsteltje of een sponsje hiermee de te reinigen oppervlakken in. Laat een nachtje inwerken. Haal het geheel er nadien weer af met wat warm water en een sponsje
.
Heb je geen natriumbicarbonaat, neem dan twee soeplepels vloeibare natuurlijke zeep en twee koffielepels borax en warm water. Doe alles in een broesspuit en sprayfles en spuit op de te reinigen oppervlakken. Laat het een tijdje inwerken en spoel nadien af.
Op die manier heb je een goedkoop, natuurlijk en milieuvriendelijk middel dat je huid en ogen niet zal bedreigen en je niet zal verbranden

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat is de beste geneeskunde?

Preventie is de beste geneeskunde. Daar zal niemand aan twijfelen, maar er zijn maar weinig mensen die daar echt naar leven. “We zien wel”. Dan is het gewoonlijk al te laat. Wie verstandig is houdt daar wèl rekening mee en gaat zijn levenswijze afstemmen op zijn...

Lees meer

Bevatten onze maaltijden nog wel voedsel?

We hebben gezien wat de pandemie met de mensen en de maatschappij heeft gedaan en nu wat de hitte en het klimaat kunnen veroorzaken. We gebruiken de natuur en onszelf alsof er geen einde aan komt. We plegen roofbouw zowel op onszelf als op de planeet, terwijl we beide...

Lees meer

Waarom slapen ouderen minder goed?

Het is bekend dat oudere mensen slechter slapen. Ze hebben veelal problemen met het in slaap vallen, het doorslapen en bij het opnieuw in slaap vallen als men 's nachts of te vroeg in de ochtend wakker is geworden. Slecht slapen, is aantoonbaar slecht voor de...

Lees meer

Helder water kan een dodelijke tijdbom zijn

Nu met deze hete dagen worden we er van allerlei kanten op gewezen dat we voldoende moeten drinken. Water, natuurlijk! Het lichaam verliest ongeveer anderhalve liter water per dag en die moet worden gecompenseerd door te drinken. Daar mag je soep bijtellen, maar geen...

Lees meer

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer