mrt 15, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Maak je oven schoon zonder gevaarlijke middelen

Natuurlijk bestaan er zeer goede ovenreinigers. Ze zijn efficiënt, knappen de klus in geen tijd op, maar ze zijn duur en vooral… zijn veel van die producten gevaarlijk. Levensgevaarlijk zelfs. Al heel wat mensen zijn met zeer ernstige brandwonden in het ziekenhuis beland na het reinigen van een oven.

Middelen om de oven te reinigen zijn vaak agressief en gevaarlijk voor de huid. Daarom hier een tip om de oven op een vriendelijke en veilige manier te reinigen.

Je kan het ook heel doeltreffend en snel doen, zonder dat je gevaar loopt op ernstige brandwonden, terwijl volgende methode ook nog eens erg vriendelijk is voor het milieu.
Maak een pasta van bakpoeder of natriumbicarbonaat en wat water en wrijf met een borsteltje of een sponsje hiermee de te reinigen oppervlakken in. Laat een nachtje inwerken. Haal het geheel er nadien weer af met wat warm water en een sponsje
.
Heb je geen natriumbicarbonaat, neem dan twee soeplepels vloeibare natuurlijke zeep en twee koffielepels borax en warm water. Doe alles in een broesspuit en sprayfles en spuit op de te reinigen oppervlakken. Laat het een tijdje inwerken en spoel nadien af.
Op die manier heb je een goedkoop, natuurlijk en milieuvriendelijk middel dat je huid en ogen niet zal bedreigen en je niet zal verbranden

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Vlees verzuurt het organisme

Geen spieren zonder eiwitten. Vandaar dat eiwitten heel belangrijk zijn voor ons organisme en dat er dagelijks in de voeding eiwit ter beschikking moet zijn. Maar teveel eiwit is schadelijk, want eiwitrijke voeding vormt een behoorlijke bedreiging voor onze...

Lees meer