mrt 15, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Maak je oven schoon zonder gevaarlijke middelen

Natuurlijk bestaan er zeer goede ovenreinigers. Ze zijn efficiënt, knappen de klus in geen tijd op, maar ze zijn duur en vooral… zijn veel van die producten gevaarlijk. Levensgevaarlijk zelfs. Al heel wat mensen zijn met zeer ernstige brandwonden in het ziekenhuis beland na het reinigen van een oven.

Middelen om de oven te reinigen zijn vaak agressief en gevaarlijk voor de huid. Daarom hier een tip om de oven op een vriendelijke en veilige manier te reinigen.

Je kan het ook heel doeltreffend en snel doen, zonder dat je gevaar loopt op ernstige brandwonden, terwijl volgende methode ook nog eens erg vriendelijk is voor het milieu.
Maak een pasta van bakpoeder of natriumbicarbonaat en wat water en wrijf met een borsteltje of een sponsje hiermee de te reinigen oppervlakken in. Laat een nachtje inwerken. Haal het geheel er nadien weer af met wat warm water en een sponsje
.
Heb je geen natriumbicarbonaat, neem dan twee soeplepels vloeibare natuurlijke zeep en twee koffielepels borax en warm water. Doe alles in een broesspuit en sprayfles en spuit op de te reinigen oppervlakken. Laat het een tijdje inwerken en spoel nadien af.
Op die manier heb je een goedkoop, natuurlijk en milieuvriendelijk middel dat je huid en ogen niet zal bedreigen en je niet zal verbranden

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe kun je je gezondheid verbeteren?

Er zijn weinig dingen die de mensen meer beroeren dan voedsel. Het is ook het onderwerp waarover het meest boeken zijn geschreven en gedrukt. Het is ook heet belangrijkste onderwerp van gesprek als een aantal dames met elkaar converseren, naast mode, kinderen en…...

Lees meer

Passiebloem brengt weer rust in je hoofd

We beleven stressvolle tijden. Veel mensen hebben problemen met de omstandigheden waarin we gedwongen worden om te leven, en voor sommigen is dat “overleven”. De zenuwen staan gespannen, de onzekerheid is koning en dat maakt dat er heel wat meer burn-out en vooral...

Lees meer

Last van winterhanden en wintervoeten?

Je kunt je afvragen hoe het komt dat dieren niet doodvallen tijdens de ijzige winterkou: vriesweer en daarbovenop nog ijsregen of sneeuw en een ijzige wind. Geen weer om een hond door te jagen zegt men vaak. De vogels hebben daar blijkbaar geen last van, honden...

Lees meer