mrt 15, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Maak je oven schoon zonder gevaarlijke middelen

Natuurlijk bestaan er zeer goede ovenreinigers. Ze zijn efficiënt, knappen de klus in geen tijd op, maar ze zijn duur en vooral… zijn veel van die producten gevaarlijk. Levensgevaarlijk zelfs. Al heel wat mensen zijn met zeer ernstige brandwonden in het ziekenhuis beland na het reinigen van een oven.

Middelen om de oven te reinigen zijn vaak agressief en gevaarlijk voor de huid. Daarom hier een tip om de oven op een vriendelijke en veilige manier te reinigen.

Je kan het ook heel doeltreffend en snel doen, zonder dat je gevaar loopt op ernstige brandwonden, terwijl volgende methode ook nog eens erg vriendelijk is voor het milieu.
Maak een pasta van bakpoeder of natriumbicarbonaat en wat water en wrijf met een borsteltje of een sponsje hiermee de te reinigen oppervlakken in. Laat een nachtje inwerken. Haal het geheel er nadien weer af met wat warm water en een sponsje
.
Heb je geen natriumbicarbonaat, neem dan twee soeplepels vloeibare natuurlijke zeep en twee koffielepels borax en warm water. Doe alles in een broesspuit en sprayfles en spuit op de te reinigen oppervlakken. Laat het een tijdje inwerken en spoel nadien af.
Op die manier heb je een goedkoop, natuurlijk en milieuvriendelijk middel dat je huid en ogen niet zal bedreigen en je niet zal verbranden

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer

We worden langzaam vergiftigd

We weten allemaal dat de kwaliteit van de voeding ook de kwaliteit van onze gezondheid beïnvloedt en zelfs in belangrijke mate meebepaalt. Denk maar aan roken, de kwaliteit van de lucht, het fabrieksvoedsel, de bewerking van de basiselementen van de voeding. We eten...

Lees meer