mrt 13, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Maak je tapijten en stoffen zetels in een wip weer als nieuw

Misschien is de tijd van kamerbreed tapijt een beetje voorbij en hetzelfde voor beklede stoffen zetels. Maar dat neemt niet weg dat ze mooi kunnen zijn, of liever mooi geweest zijn.
In elk geval is het niet verstandig en ook niet nodig om ze weg te doen omdat de trend nu meer naar natuurstenen vloeren of parket en laminaat gaat.

Misschien zijn de zetels wel een erfstuk, of zijn er sentimenten aan verbonden en misschien is het budget om de vloer te veranderen of het tapijt te ruilen voor een parketvloer niet aanwezig. Maar dat is geen probleem want we kennen een prima middeltje om je tapijten en stoffen zetels weer in een oogwenk als nieuw om te toveren.

Je tapijt en stoffen zetels vernieuwen is kinderspel en ook nog spotgoedkoop.

Natuurlijk kan je een gespecialiseerde firma laten komen, je kan ook met een stoomreiniger aan de slag gaan, maar daar is wel wat knowhow voor nodig en ook een duur toestel. Dus doen we het liever op “grootmoeders wijze”.

Wat heb je nodig? Een grote bus natriumbicarbonaat en een stofzuiger.

Om te beginnen bestrooi je het tapijt of de stoffen zetels flink met het poeder natriumbicarbonaat. Laat een tiental minuutjes zitten. Eventueel kan je het er flink inwrijven met een droge spons of een zachte borstel.
Laat goed inwerken en na een tiental minuutjes haal je de stofzuiger boven en kan je alle natriumbicarbonaat eruit zuigen.
Je zal versteld staan van het resultaat. Het tapijt oogt weer nieuw en het zal ook een frisse geur hebben. Bovendien is het ook flink ontsmet en kunnen ziektekiemen niet meer aanvallen.

Dat is ook een goede tip voor het geval je een huurhuis betrekt waarvan je de vorige eigenaars niet kent of niet op de hoogte bent van hun gebruiken. Natriumbicarbonaat en… het is als nieuw en ook veilig.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer