mrt 13, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Maak je tapijten en stoffen zetels in een wip weer als nieuw

Misschien is de tijd van kamerbreed tapijt een beetje voorbij en hetzelfde voor beklede stoffen zetels. Maar dat neemt niet weg dat ze mooi kunnen zijn, of liever mooi geweest zijn.
In elk geval is het niet verstandig en ook niet nodig om ze weg te doen omdat de trend nu meer naar natuurstenen vloeren of parket en laminaat gaat.

Misschien zijn de zetels wel een erfstuk, of zijn er sentimenten aan verbonden en misschien is het budget om de vloer te veranderen of het tapijt te ruilen voor een parketvloer niet aanwezig. Maar dat is geen probleem want we kennen een prima middeltje om je tapijten en stoffen zetels weer in een oogwenk als nieuw om te toveren.

Je tapijt en stoffen zetels vernieuwen is kinderspel en ook nog spotgoedkoop.

Natuurlijk kan je een gespecialiseerde firma laten komen, je kan ook met een stoomreiniger aan de slag gaan, maar daar is wel wat knowhow voor nodig en ook een duur toestel. Dus doen we het liever op “grootmoeders wijze”.

Wat heb je nodig? Een grote bus natriumbicarbonaat en een stofzuiger.

Om te beginnen bestrooi je het tapijt of de stoffen zetels flink met het poeder natriumbicarbonaat. Laat een tiental minuutjes zitten. Eventueel kan je het er flink inwrijven met een droge spons of een zachte borstel.
Laat goed inwerken en na een tiental minuutjes haal je de stofzuiger boven en kan je alle natriumbicarbonaat eruit zuigen.
Je zal versteld staan van het resultaat. Het tapijt oogt weer nieuw en het zal ook een frisse geur hebben. Bovendien is het ook flink ontsmet en kunnen ziektekiemen niet meer aanvallen.

Dat is ook een goede tip voor het geval je een huurhuis betrekt waarvan je de vorige eigenaars niet kent of niet op de hoogte bent van hun gebruiken. Natriumbicarbonaat en… het is als nieuw en ook veilig.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat is de beste geneeskunde?

Preventie is de beste geneeskunde. Daar zal niemand aan twijfelen, maar er zijn maar weinig mensen die daar echt naar leven. “We zien wel”. Dan is het gewoonlijk al te laat. Wie verstandig is houdt daar wèl rekening mee en gaat zijn levenswijze afstemmen op zijn...

Lees meer

Bevatten onze maaltijden nog wel voedsel?

We hebben gezien wat de pandemie met de mensen en de maatschappij heeft gedaan en nu wat de hitte en het klimaat kunnen veroorzaken. We gebruiken de natuur en onszelf alsof er geen einde aan komt. We plegen roofbouw zowel op onszelf als op de planeet, terwijl we beide...

Lees meer

Waarom slapen ouderen minder goed?

Het is bekend dat oudere mensen slechter slapen. Ze hebben veelal problemen met het in slaap vallen, het doorslapen en bij het opnieuw in slaap vallen als men 's nachts of te vroeg in de ochtend wakker is geworden. Slecht slapen, is aantoonbaar slecht voor de...

Lees meer

Helder water kan een dodelijke tijdbom zijn

Nu met deze hete dagen worden we er van allerlei kanten op gewezen dat we voldoende moeten drinken. Water, natuurlijk! Het lichaam verliest ongeveer anderhalve liter water per dag en die moet worden gecompenseerd door te drinken. Daar mag je soep bijtellen, maar geen...

Lees meer

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer