mrt 28, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Maak van je badkamer een wellness

Wie houdt er niet van om eens heerlijk te relaxen in een warm bad. Als je de badkamer nog gezellig hebt ingericht, kaarsjes hebt neergezet en een lekker drankje bij de hand hebt, kan je avond niet meer stuk.

Je moet er wel voor zorgen dat het badwater ook gunstig uitvalt voor je huid, want geregeld duikt het nieuws op dat te veel water op je huid niet goed is, de huid uitdroogt, voor rimpels zorgt en de huidbacteriën die er noodzakelijkerwijs opzitten, verwijdert.

Een lekker warm bad is altijd heerlijk, maar je moet er wel op letten dat de huid geen nadelen ervan ondervindt.

Dat is allemaal wel waar, maar je kan ook niet ongewassen blijven rondlopen en je voelt je niet schoon als je niet regelmatig doucht of een bad kunt nemen.

Wat je wel kan doen is het badwater zodanig op punt stellen dat het wèl goed bekomt voor de huid. Wat kan je doen?

We hebben geen schubben zoals de vissen die ons beveiligen tegen de agressie van water, maar we hebben wel gezond verstand en ervaring. Om te beginnen is het ideaal als je over zacht water beschikt die uit de kraan stroomt. Een waterverzachter kan daar bij helpen, maar er zijn veel gezinnen die over een boorput beschikken oftewel een artesische waterput en dat is natuurlijk erg leuk, omdat er geen bijtende stoffen zoals chloor aan het water is toegevoegd.

Daarnaast kan je aan het badwater drie interessante producten toevoegen die gezond zijn voor de huid: citroensap, zout en natriumbicarbonaat. Voeg het sap van twee geperste citroenen bij twee koffielepels natriumbicarbonaat en een soeplepel zout en laat dat allemaal oplossen in het badwater. Wil je een heerlijk geurtje, dan is daar niets op tegen om een paar druppels etherische olie van je geliefkoosde geur (rozen, lavendel enz) toe te voegen.

Als je daarin een bad neemt, is de wereld veranderd in een roze wolk, voel je je kiplekker en zal de huid geen nadelen ondervinden omdat de zure beschermmantel gerespecteerd wordt. Zo wordt baden niet enkel lekker en plezierig, maar ook gezond.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Zo kun je scoliose voorkomen en rugpijn verminderen

Scoliose is een veel voorkomend probleem. Het kan op elke leeftijd beginnen of waargenomen worden en betreft een scheefstand van de ruggengraat. In de plaats van dat de ruggengraat kaarsrecht zou zijn, heeft die een zigzag of S-vorm. Dat kan beginnen van in de jeugd...

Lees meer

De tien geboden voor een gezonde zwangerschap

Een gezonde baby krijgen is de droom van elke jonge moeder. Er worden over zwangerschap en kinderen krijgen veel praatjes verkocht, vooral bakerpraatjes, maar hoe kan een aanstaande moeder zich best gedragen om met de meeste kans een gezonde, welgeschapen baby ter...

Lees meer

DARMKWALEN: vaak is de ziel ziek

Darmklachten komen bijzonder veel voor. Als je bedorven voedsel hebt gegeten, overdadig hebt getafeld, te koud hebt gegeten of ijsgekoelde dranken zomaar naar binnen hebt gegoten, diepvrieskost zonder ontdooien op uw bord kreeg of besmet ijs hebt gegeten, zelfs gewoon...

Lees meer