mrt 28, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Maak van je badkamer een wellness

Wie houdt er niet van om eens heerlijk te relaxen in een warm bad. Als je de badkamer nog gezellig hebt ingericht, kaarsjes hebt neergezet en een lekker drankje bij de hand hebt, kan je avond niet meer stuk.

Je moet er wel voor zorgen dat het badwater ook gunstig uitvalt voor je huid, want geregeld duikt het nieuws op dat te veel water op je huid niet goed is, de huid uitdroogt, voor rimpels zorgt en de huidbacteriën die er noodzakelijkerwijs opzitten, verwijdert.

Een lekker warm bad is altijd heerlijk, maar je moet er wel op letten dat de huid geen nadelen ervan ondervindt.

Dat is allemaal wel waar, maar je kan ook niet ongewassen blijven rondlopen en je voelt je niet schoon als je niet regelmatig doucht of een bad kunt nemen.

Wat je wel kan doen is het badwater zodanig op punt stellen dat het wèl goed bekomt voor de huid. Wat kan je doen?

We hebben geen schubben zoals de vissen die ons beveiligen tegen de agressie van water, maar we hebben wel gezond verstand en ervaring. Om te beginnen is het ideaal als je over zacht water beschikt die uit de kraan stroomt. Een waterverzachter kan daar bij helpen, maar er zijn veel gezinnen die over een boorput beschikken oftewel een artesische waterput en dat is natuurlijk erg leuk, omdat er geen bijtende stoffen zoals chloor aan het water is toegevoegd.

Daarnaast kan je aan het badwater drie interessante producten toevoegen die gezond zijn voor de huid: citroensap, zout en natriumbicarbonaat. Voeg het sap van twee geperste citroenen bij twee koffielepels natriumbicarbonaat en een soeplepel zout en laat dat allemaal oplossen in het badwater. Wil je een heerlijk geurtje, dan is daar niets op tegen om een paar druppels etherische olie van je geliefkoosde geur (rozen, lavendel enz) toe te voegen.

Als je daarin een bad neemt, is de wereld veranderd in een roze wolk, voel je je kiplekker en zal de huid geen nadelen ondervinden omdat de zure beschermmantel gerespecteerd wordt. Zo wordt baden niet enkel lekker en plezierig, maar ook gezond.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat is de beste geneeskunde?

Preventie is de beste geneeskunde. Daar zal niemand aan twijfelen, maar er zijn maar weinig mensen die daar echt naar leven. “We zien wel”. Dan is het gewoonlijk al te laat. Wie verstandig is houdt daar wèl rekening mee en gaat zijn levenswijze afstemmen op zijn...

Lees meer

Is uw voeding ook uw medicijn?

“We zijn wat we eten”. En “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze legendarische uitspraak van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates, heeft nog altijd niets van zijn waarde ingeboet. De natuur verschaft ons alle dingen die we nodig...

Lees meer

Bevatten onze maaltijden nog wel voedsel?

We hebben gezien wat de pandemie met de mensen en de maatschappij heeft gedaan en nu wat de hitte en het klimaat kunnen veroorzaken. We gebruiken de natuur en onszelf alsof er geen einde aan komt. We plegen roofbouw zowel op onszelf als op de planeet, terwijl we beide...

Lees meer

Waarom slapen ouderen minder goed?

Het is bekend dat oudere mensen slechter slapen. Ze hebben veelal problemen met het in slaap vallen, het doorslapen en bij het opnieuw in slaap vallen als men 's nachts of te vroeg in de ochtend wakker is geworden. Slecht slapen, is aantoonbaar slecht voor de...

Lees meer

Helder water kan een dodelijke tijdbom zijn

Nu met deze hete dagen worden we er van allerlei kanten op gewezen dat we voldoende moeten drinken. Water, natuurlijk! Het lichaam verliest ongeveer anderhalve liter water per dag en die moet worden gecompenseerd door te drinken. Daar mag je soep bijtellen, maar geen...

Lees meer