mrt 28, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Maak van je badkamer een wellness

Wie houdt er niet van om eens heerlijk te relaxen in een warm bad. Als je de badkamer nog gezellig hebt ingericht, kaarsjes hebt neergezet en een lekker drankje bij de hand hebt, kan je avond niet meer stuk.

Je moet er wel voor zorgen dat het badwater ook gunstig uitvalt voor je huid, want geregeld duikt het nieuws op dat te veel water op je huid niet goed is, de huid uitdroogt, voor rimpels zorgt en de huidbacteriën die er noodzakelijkerwijs opzitten, verwijdert.

Een lekker warm bad is altijd heerlijk, maar je moet er wel op letten dat de huid geen nadelen ervan ondervindt.

Dat is allemaal wel waar, maar je kan ook niet ongewassen blijven rondlopen en je voelt je niet schoon als je niet regelmatig doucht of een bad kunt nemen.

Wat je wel kan doen is het badwater zodanig op punt stellen dat het wèl goed bekomt voor de huid. Wat kan je doen?

We hebben geen schubben zoals de vissen die ons beveiligen tegen de agressie van water, maar we hebben wel gezond verstand en ervaring. Om te beginnen is het ideaal als je over zacht water beschikt die uit de kraan stroomt. Een waterverzachter kan daar bij helpen, maar er zijn veel gezinnen die over een boorput beschikken oftewel een artesische waterput en dat is natuurlijk erg leuk, omdat er geen bijtende stoffen zoals chloor aan het water is toegevoegd.

Daarnaast kan je aan het badwater drie interessante producten toevoegen die gezond zijn voor de huid: citroensap, zout en natriumbicarbonaat. Voeg het sap van twee geperste citroenen bij twee koffielepels natriumbicarbonaat en een soeplepel zout en laat dat allemaal oplossen in het badwater. Wil je een heerlijk geurtje, dan is daar niets op tegen om een paar druppels etherische olie van je geliefkoosde geur (rozen, lavendel enz) toe te voegen.

Als je daarin een bad neemt, is de wereld veranderd in een roze wolk, voel je je kiplekker en zal de huid geen nadelen ondervinden omdat de zure beschermmantel gerespecteerd wordt. Zo wordt baden niet enkel lekker en plezierig, maar ook gezond.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Minder kans op griep deze winter? Hoezo?

Griep is een erg besmettelijke ziekte en wordt overgebracht door een virus. Je kunt het een beetje vergelijken met Covid, dat ook afkomstig is van een virus, maar aan griep zijn we wel al wat meer gewend. Velen hebben antistoffen opgebouwd, maar zoals alle virussen...

Lees meer

Hoge bloeddruk: de geniepige doder

We zijn eigenlijk niet goed bezig. Slapeloosheid, stress, burn-out, agressie, problemen, vrees en angsten, zelfs existentiële angst, onzekerheid over de toekomst, sterfgevallen in de familie, langdurige ziekten, pandemieën, winter en winterziekten… het zijn allemaal...

Lees meer