mrt 15, 2019 | Alle tips, Gezondheid, Planten | 0 Reacties

Op zoek naar een natuurlijk oogbad? Korenbloem helpt!

De meeste van ons gebruiken hun ogen niet meer op een natuurlijke wijze. Ze zitten hele dagen op een korte afstand te turen: het scherm van een computer of een tablet. Gevolg: je krijgt vermoeide en pijnlijke of prikkende ogen.

Vermoeide en pijnlijke ogen? Dan kan een simpel, maar mooi bloempje uitkomst brengen.

Wat kan je er tegen doen?
Geen mooier blauw dan die van korenbloemen. Wil je ook zo’n mooie blauwe ogen, dan moet je oogbaden nemen met korenbloem. Natuurlijk is dit wel een gek verhaaltje, maar er zit toch iets van waarheid in, want korenbloemen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, ze zijn ook ideaal als oogbad. Neem hiervoor 5 bloempjes, overgiet ze met kokend water en laat gedurende vijf minuten trekken. Het kalmeert inderdaad overspannen ogen, maakt ze zeker helderder en mooier. Bovendien is korenbloem ook bekend vanwege zijn kalmerende eigenschappen. En uiteraard is er ook nog ogentroost dat pijnlijke en vermoeide ogen kan “troosten”.

Omdat ogen een van de kostbaarste organen van ons lichaam zijn, moeten we er beslist zorg voor dragen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De hitte kan dodelijk zijn

We hebben er lang naar uitgekeken, die mooie zomer. Maar voor sommigen wordt het van het goede teveel. Begrijpelijk, want we zijn eigenlijk niet voorbereid op zo’n lange hete periode. Als je je verstand niet gebruikt, kan dat zelfs fataal aflopen. Zo is het absoluut...

Lees meer

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer

Wie zijn bioklok respecteert, leeft langer

De helft van de volwassen bevolking slaapt door middel van slaappillen. Dat is geen goede evolutie, want normaal moet na een dagje werken, de slaap als een welgekomen geschenk bezit van ons nemen. Slaap is nodig, dat hebben we al heel wat keren onderstreept. Het is...

Lees meer

Mooier, jonger en gezonder dankzij honing

De bijen zijn tegenwoordig dagelijks in het nieuws. Niet zozeer omdat het een gezond natuurproduct is, maar vooral omdat de Aziatische hoornaars zich tegoed doet aan onze bijen. En als we die zijn gang laten gaan, kan dat uitdraaien op een ramp. En de bijen zorgen...

Lees meer