mrt 15, 2019 | Alle tips, Gezondheid, Planten | 0 Reacties

Op zoek naar een natuurlijk oogbad? Korenbloem helpt!

De meeste van ons gebruiken hun ogen niet meer op een natuurlijke wijze. Ze zitten hele dagen op een korte afstand te turen: het scherm van een computer of een tablet. Gevolg: je krijgt vermoeide en pijnlijke of prikkende ogen.

Vermoeide en pijnlijke ogen? Dan kan een simpel, maar mooi bloempje uitkomst brengen.

Wat kan je er tegen doen?
Geen mooier blauw dan die van korenbloemen. Wil je ook zo’n mooie blauwe ogen, dan moet je oogbaden nemen met korenbloem. Natuurlijk is dit wel een gek verhaaltje, maar er zit toch iets van waarheid in, want korenbloemen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, ze zijn ook ideaal als oogbad. Neem hiervoor 5 bloempjes, overgiet ze met kokend water en laat gedurende vijf minuten trekken. Het kalmeert inderdaad overspannen ogen, maakt ze zeker helderder en mooier. Bovendien is korenbloem ook bekend vanwege zijn kalmerende eigenschappen. En uiteraard is er ook nog ogentroost dat pijnlijke en vermoeide ogen kan “troosten”.

Omdat ogen een van de kostbaarste organen van ons lichaam zijn, moeten we er beslist zorg voor dragen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waar komen die allergieën vandaan?

De allergieën swingen de pan uit en dit jaar zijn ze er echt ongewoon vroeg aan begonnen. Dat kwam doordat in januari al mooie dagen waren en de hazelaar de winter voor bekeken hield en het stuifmeel al liet ronddwarrelen. Daarom zijn de regendagen van de laatste tijd...

Lees meer

Eén op vijf heeft last van brandend maagzuur

Eén op de vijf mensen heeft last van brandend maagzuur, ook wel indigestie of reflux genoemd. Het zure maagsap uit de maag komt dan op een verkeerde plek terecht, namelijk de slokdarm. De slokdarm is niet bekleed met beschermende slijmvliezen zoals de maag, zodat de...

Lees meer

Levenslang goed horen: waar moet je op letten?

Horen zien en zwijgen, zegt het spreekwoord, maar mensen die het lastig hebben om te horen, kunnen er haast niet over zwijgen: het is werkelijk een van de meest vervelende problemen die je met de gezondheid kan voorhebben. De helft van het leven ontgaat je als je...

Lees meer

Hoofdluizen bij je kind: hoe pak je het aan?

In de Verenigde Staten - en hier zal dat niet veel verschillen - heeft één op vier schoolkinderen last van hoofdluis. Veel ouders kunnen er niet mee overweg en beschouwen de aandoening erger dan mazelen of griep. Ze weten ook niet goed hoe ze de kwaal moeten...

Lees meer