mrt 15, 2019 | Alle tips, Gezondheid, Planten | 0 Reacties

Op zoek naar een natuurlijk oogbad? Korenbloem helpt!

De meeste van ons gebruiken hun ogen niet meer op een natuurlijke wijze. Ze zitten hele dagen op een korte afstand te turen: het scherm van een computer of een tablet. Gevolg: je krijgt vermoeide en pijnlijke of prikkende ogen.

Vermoeide en pijnlijke ogen? Dan kan een simpel, maar mooi bloempje uitkomst brengen.

Wat kan je er tegen doen?
Geen mooier blauw dan die van korenbloemen. Wil je ook zo’n mooie blauwe ogen, dan moet je oogbaden nemen met korenbloem. Natuurlijk is dit wel een gek verhaaltje, maar er zit toch iets van waarheid in, want korenbloemen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, ze zijn ook ideaal als oogbad. Neem hiervoor 5 bloempjes, overgiet ze met kokend water en laat gedurende vijf minuten trekken. Het kalmeert inderdaad overspannen ogen, maakt ze zeker helderder en mooier. Bovendien is korenbloem ook bekend vanwege zijn kalmerende eigenschappen. En uiteraard is er ook nog ogentroost dat pijnlijke en vermoeide ogen kan “troosten”.

Omdat ogen een van de kostbaarste organen van ons lichaam zijn, moeten we er beslist zorg voor dragen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde