mrt 15, 2019 | Alle tips, Planten | 0 Reacties

Roseum maakt van je tuin een lusthof

Geurende struiken en bloemen kunnen van je tuin in het voorjaar een echte lusthof maken. Niet enkel mooi voor het oog, maar de neus wil ook wat. Talrijke heesters verspreiden in de zon een aangename geur. Als je dat in de buurt van de zithoek doet, heb je er maximaal profijt van. Daarvoor is de Viburnum opulus „Roseum” uitermate geschikt. De plant is redelijk winterhard en bloeit van mei tot juli. Vanwege de bloemtrossen is de Roseum vooral bekend onder de naam „Sneeuwbal”.

De Viburnum Roseum is een prachtige aanwinst voor elke tuin: door de heerlijke geur waan je je in het paradijs.


Er bestaan heel wat variëten. De meeste hebben roze bloemknoppen. De bloemen verkleuren naar wit als ze zich openen en verspreiden een heerlijke zoetige geur. De Viburnum-familie is verwant aan de kamperfoelie, vandaar… De struik kan drie tot vier meter hoog worden. De plant groeit goed in elke bemeste tuingrond. Hij verdraagt zowel volle zon als halfschaduw, maar hij mag geen ochtendzon krijgen. Er is een duidelijke voorkeur voor een wat vochtige plaats. Als de plant op een te droge plaats staat, heeft hij duidelijk last van bladluizen. Valt de bloei tegen dan moet er bijgemest worden. Koemest in het voorjaar is daar ideaal voor. De plant kan niet uit zaad worden gekweekt, want ze is steriel. Vermeerderen gebeurt door stekken: takken naar de grond leiden en laten inwortelen. Op die manier krijg je een echte aanwinst voor de tuin.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe kun je je gezondheid verbeteren?

Er zijn weinig dingen die de mensen meer beroeren dan voedsel. Het is ook het onderwerp waarover het meest boeken zijn geschreven en gedrukt. Het is ook heet belangrijkste onderwerp van gesprek als een aantal dames met elkaar converseren, naast mode, kinderen en…...

Lees meer

Brandnetel vult tekorten in de lente aan

Het wordt lente, of tenminste het IS al lente, maar daar hebben we nog niet al te veel van gemerkt. Behalve in de natuur, daar begint het volop te leven en herkennen we kruiden en planten die vanzelf de kop opsteken en typisch zijn voor het voorjaar. We kunnen er...

Lees meer

Passiebloem brengt weer rust in je hoofd

We beleven stressvolle tijden. Veel mensen hebben problemen met de omstandigheden waarin we gedwongen worden om te leven, en voor sommigen is dat “overleven”. De zenuwen staan gespannen, de onzekerheid is koning en dat maakt dat er heel wat meer burn-out en vooral...

Lees meer