mrt 15, 2019 | Alle tips, Planten | 0 Reacties

Roseum maakt van je tuin een lusthof

Geurende struiken en bloemen kunnen van je tuin in het voorjaar een echte lusthof maken. Niet enkel mooi voor het oog, maar de neus wil ook wat. Talrijke heesters verspreiden in de zon een aangename geur. Als je dat in de buurt van de zithoek doet, heb je er maximaal profijt van. Daarvoor is de Viburnum opulus „Roseum” uitermate geschikt. De plant is redelijk winterhard en bloeit van mei tot juli. Vanwege de bloemtrossen is de Roseum vooral bekend onder de naam „Sneeuwbal”.

De Viburnum Roseum is een prachtige aanwinst voor elke tuin: door de heerlijke geur waan je je in het paradijs.


Er bestaan heel wat variëten. De meeste hebben roze bloemknoppen. De bloemen verkleuren naar wit als ze zich openen en verspreiden een heerlijke zoetige geur. De Viburnum-familie is verwant aan de kamperfoelie, vandaar… De struik kan drie tot vier meter hoog worden. De plant groeit goed in elke bemeste tuingrond. Hij verdraagt zowel volle zon als halfschaduw, maar hij mag geen ochtendzon krijgen. Er is een duidelijke voorkeur voor een wat vochtige plaats. Als de plant op een te droge plaats staat, heeft hij duidelijk last van bladluizen. Valt de bloei tegen dan moet er bijgemest worden. Koemest in het voorjaar is daar ideaal voor. De plant kan niet uit zaad worden gekweekt, want ze is steriel. Vermeerderen gebeurt door stekken: takken naar de grond leiden en laten inwortelen. Op die manier krijg je een echte aanwinst voor de tuin.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Vlees verzuurt het organisme

Geen spieren zonder eiwitten. Vandaar dat eiwitten heel belangrijk zijn voor ons organisme en dat er dagelijks in de voeding eiwit ter beschikking moet zijn. Maar teveel eiwit is schadelijk, want eiwitrijke voeding vormt een behoorlijke bedreiging voor onze...

Lees meer