mrt 15, 2019 | Alle tips, Planten | 0 Reacties

Sansevieria’s kan je zelf gemakkelijk kweken

Sansevieria’s vermeerder je eigenlijk door scheuren. Er komen trouwens altijd nieuwe scheuten bij in de pot en het volstaat die van de moederplant te verwijderen om opnieuw over een volwaardige plant te beschikken.

Geen straat waar geen sansevieria’s, voor het raam staan. Dus aan de slag om ze zelf te kweken!

Er is nog een veel eenvoudiger en gemakkelijker methode: je snijdt gewoon een blad een beetje schuin af en zet dat in een goed vochtige bloempot met teelaarde. De plant zal ongetwijfeld groeien. Het verschil met de plant die gescheurd is, is wel dat bij „gesneden” planten, de kleur van het blad verandert naar groen met spikkels, terwijl dat bij de gescheurde plant gewoon groen met een gele rand is.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat is de beste geneeskunde?

Preventie is de beste geneeskunde. Daar zal niemand aan twijfelen, maar er zijn maar weinig mensen die daar echt naar leven. “We zien wel”. Dan is het gewoonlijk al te laat. Wie verstandig is houdt daar wèl rekening mee en gaat zijn levenswijze afstemmen op zijn...

Lees meer

Bevatten onze maaltijden nog wel voedsel?

We hebben gezien wat de pandemie met de mensen en de maatschappij heeft gedaan en nu wat de hitte en het klimaat kunnen veroorzaken. We gebruiken de natuur en onszelf alsof er geen einde aan komt. We plegen roofbouw zowel op onszelf als op de planeet, terwijl we beide...

Lees meer

Waarom slapen ouderen minder goed?

Het is bekend dat oudere mensen slechter slapen. Ze hebben veelal problemen met het in slaap vallen, het doorslapen en bij het opnieuw in slaap vallen als men 's nachts of te vroeg in de ochtend wakker is geworden. Slecht slapen, is aantoonbaar slecht voor de...

Lees meer

Helder water kan een dodelijke tijdbom zijn

Nu met deze hete dagen worden we er van allerlei kanten op gewezen dat we voldoende moeten drinken. Water, natuurlijk! Het lichaam verliest ongeveer anderhalve liter water per dag en die moet worden gecompenseerd door te drinken. Daar mag je soep bijtellen, maar geen...

Lees meer

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer