mrt 15, 2019 | Alle tips, Planten | 0 Reacties

Sansevieria’s kan je zelf gemakkelijk kweken

Sansevieria’s vermeerder je eigenlijk door scheuren. Er komen trouwens altijd nieuwe scheuten bij in de pot en het volstaat die van de moederplant te verwijderen om opnieuw over een volwaardige plant te beschikken.

Geen straat waar geen sansevieria’s, voor het raam staan. Dus aan de slag om ze zelf te kweken!

Er is nog een veel eenvoudiger en gemakkelijker methode: je snijdt gewoon een blad een beetje schuin af en zet dat in een goed vochtige bloempot met teelaarde. De plant zal ongetwijfeld groeien. Het verschil met de plant die gescheurd is, is wel dat bij „gesneden” planten, de kleur van het blad verandert naar groen met spikkels, terwijl dat bij de gescheurde plant gewoon groen met een gele rand is.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Last van winterhanden en wintervoeten?

Je kunt je afvragen hoe het komt dat dieren niet doodvallen tijdens de ijzige winterkou: vriesweer en daarbovenop nog ijsregen of sneeuw en een ijzige wind. Geen weer om een hond door te jagen zegt men vaak. De vogels hebben daar blijkbaar geen last van, honden...

Lees meer

Tijm: krachtpatser tegen hoest

Ouderen herinneren zich beslist nog de smaak van zogenaamd hoestsnoepjes uit hun jeugd. Ze smaakten naar tijm en zoethout. Grootmoeders vertelden dat het een ideaal en gezond snoepje was dat je tegen winterse hoest, verkoudheid, vallingen en snotneuzen kon beschermen....

Lees meer

Waarom moet je blijven bewegen met rugpijn?

Haast niemand blijft er levenslang van gespaard: meer dan 85 percent van de volwassenen heeft vroeg of laat last van een pijnlijke rug. Vroeger gold als parool: blijf stil zitten, beweeg zo weinig mogelijk en rust veel. Tegenwoordig klinkt dat compleet andersom: blijf...

Lees meer