mrt 15, 2019 | Alle tips, Planten | 0 Reacties

Sansevieria’s kan je zelf gemakkelijk kweken

Sansevieria’s vermeerder je eigenlijk door scheuren. Er komen trouwens altijd nieuwe scheuten bij in de pot en het volstaat die van de moederplant te verwijderen om opnieuw over een volwaardige plant te beschikken.

Geen straat waar geen sansevieria’s, voor het raam staan. Dus aan de slag om ze zelf te kweken!

Er is nog een veel eenvoudiger en gemakkelijker methode: je snijdt gewoon een blad een beetje schuin af en zet dat in een goed vochtige bloempot met teelaarde. De plant zal ongetwijfeld groeien. Het verschil met de plant die gescheurd is, is wel dat bij „gesneden” planten, de kleur van het blad verandert naar groen met spikkels, terwijl dat bij de gescheurde plant gewoon groen met een gele rand is.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer

We worden langzaam vergiftigd

We weten allemaal dat de kwaliteit van de voeding ook de kwaliteit van onze gezondheid beïnvloedt en zelfs in belangrijke mate meebepaalt. Denk maar aan roken, de kwaliteit van de lucht, het fabrieksvoedsel, de bewerking van de basiselementen van de voeding. We eten...

Lees meer