mrt 15, 2019 | Alle tips, Planten | 0 Reacties

Sansevieria’s kan je zelf gemakkelijk kweken

Sansevieria’s vermeerder je eigenlijk door scheuren. Er komen trouwens altijd nieuwe scheuten bij in de pot en het volstaat die van de moederplant te verwijderen om opnieuw over een volwaardige plant te beschikken.

Geen straat waar geen sansevieria’s, voor het raam staan. Dus aan de slag om ze zelf te kweken!

Er is nog een veel eenvoudiger en gemakkelijker methode: je snijdt gewoon een blad een beetje schuin af en zet dat in een goed vochtige bloempot met teelaarde. De plant zal ongetwijfeld groeien. Het verschil met de plant die gescheurd is, is wel dat bij „gesneden” planten, de kleur van het blad verandert naar groen met spikkels, terwijl dat bij de gescheurde plant gewoon groen met een gele rand is.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Neen, de menopauze maakt geen eind aan alle vreugde

Elke vrouw maakt het ooit mee: bij de ene wat vroeger dan bij de andere en dat is gewoonlijk erfelijk bepaald, tenzij het vroeger komt vanwege een trauma of ziekte: de menopauze. De menopauze zelf is een compleet natuurlijke “gebeurtenis” en beslist geen ziekte. Er...

Lees meer

Het recept voor een gelukkiger leven

Wat is het belangrijkste in het leven? Dat je gelukkig bent, dat je uitzicht hebt op een mooie en zekere toekomst voor jezelf en je gezin, dat je gezond bent en dat je kinderen en je partner het goed maken. Maar bovenal die wensen torent torenhoog de ultieme wens:...

Lees meer

BERNAGIE verjongt je huid en je geest

De natuur is wondermooi gemaakt en er is niemand ter wereld die niet verfrist en beter uit een natuurbad tevoorschijn komt. De planten en de kleuren dragen daartoe bij. Maar er zijn nog meer kwaliteiten die besloten liggen in de natuur. Je moet ze leren kennen en...

Lees meer