mrt 15, 2019 | Alle tips, Planten | 0 Reacties

Sansevieria’s kan je zelf gemakkelijk kweken

Sansevieria’s vermeerder je eigenlijk door scheuren. Er komen trouwens altijd nieuwe scheuten bij in de pot en het volstaat die van de moederplant te verwijderen om opnieuw over een volwaardige plant te beschikken.

Geen straat waar geen sansevieria’s, voor het raam staan. Dus aan de slag om ze zelf te kweken!

Er is nog een veel eenvoudiger en gemakkelijker methode: je snijdt gewoon een blad een beetje schuin af en zet dat in een goed vochtige bloempot met teelaarde. De plant zal ongetwijfeld groeien. Het verschil met de plant die gescheurd is, is wel dat bij „gesneden” planten, de kleur van het blad verandert naar groen met spikkels, terwijl dat bij de gescheurde plant gewoon groen met een gele rand is.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Minder kans op griep deze winter? Hoezo?

Griep is een erg besmettelijke ziekte en wordt overgebracht door een virus. Je kunt het een beetje vergelijken met Covid, dat ook afkomstig is van een virus, maar aan griep zijn we wel al wat meer gewend. Velen hebben antistoffen opgebouwd, maar zoals alle virussen...

Lees meer

Hoge bloeddruk: de geniepige doder

We zijn eigenlijk niet goed bezig. Slapeloosheid, stress, burn-out, agressie, problemen, vrees en angsten, zelfs existentiële angst, onzekerheid over de toekomst, sterfgevallen in de familie, langdurige ziekten, pandemieën, winter en winterziekten… het zijn allemaal...

Lees meer

Vertroetel je metabolisme en leef langer

Wie herinnert zich niet de fameuze uitspraken van wijlen dokter Herman Lecompte, die beweerde dat hij duizend jaar kon worden; Het geheim: de afbraak stoppen door middel van vitamines en antioxidanten, want daar lag het geheim van een lang en gezond leven. Eigenlijk...

Lees meer