mrt 15, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Streeploos ruiten poetsen zonder moeite noch kosten

Soms ben je jaloers als je ziet met welk gemak ruitenwassers de ruiten zemen of poetsen van grote gebouwen. Het is in een mum van tijd gedaan en bovendien streeploos, zonder spatten, met weinig water (of poetsmiddel) een ruitentrekkertje en een zeemlap of microvezeldoek.
Je zou voor minder jaloers zijn.

Toch kan je de klus thuis zelf ook klaren met hetzelfde gemak, zonder kosten en zonder gevaarlijke producten.
Want vroeger werd al eens naar ammonia gegrepen om er een flinke scheut van in het poetswater te doen.
Dat kon de ramen en de verf beschadigen en was bovendien niet zo goed voor de gezondheid. Zelfs de huid had er van te lijden.

Ramen zemen of ruiten poetsen is geen groot karwei meer en de ruiten zullen streeploos helder zijn dankzij onze tip.

Wat kan je dan doen om snel, gezond en streeploos de ruiten te kuisen en dan nog zonder kosten?
Wat heb je nodig: een half emmertje lauwwarm water, een paar druppels detergent van uit de keuken waar je de vaat mee doet en een scheutje azijn.
Dat is alles. Natuurlijk ook wat moed om er aan te beginnen.
Uiteraard ook een spons of een microvacht die je over een trekker doet zoals de ruitenwassers. Dat vind je in doe het zelf zaken of de supermarkt.

Het detergent en het warme water zullen het vuil zeker verwijderen, ook het vet van de roetuitstoot van het verkeer, handjes van kinderen op de ruiten terwijl de azijn er zal voor zorgen dat het detergent het water niet te fel doet schuimen. Bovendien reinigt het ook nog eens streeploos het glas. En nu gewoon inwrijven en met de ruitenwisser zig-zag-gewijs het water van boven naar beneden trekken. Hoeken en kantjes eventueel droog wrijven met een zeemvel of microvezeldoek.
Klaar! De klus is zo geklaard en je ruiten getuigen van een ongezien streeploze helderheid.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waarom krijgen zoveel mensen een depressie?

Het woord “depressie” alleen al zou je depressief kunnen maken. Het is geen leuke term, niet voor het weerbeeld, niet voor het gemoed en de levenskwaliteit van wie er mee te maken heeft. Bovendien heeft niet enkel invloed om het presteren, het werk en het geluk, maar...

Lees meer