mrt 15, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Streeploos ruiten poetsen zonder moeite noch kosten

Soms ben je jaloers als je ziet met welk gemak ruitenwassers de ruiten zemen of poetsen van grote gebouwen. Het is in een mum van tijd gedaan en bovendien streeploos, zonder spatten, met weinig water (of poetsmiddel) een ruitentrekkertje en een zeemlap of microvezeldoek.
Je zou voor minder jaloers zijn.

Toch kan je de klus thuis zelf ook klaren met hetzelfde gemak, zonder kosten en zonder gevaarlijke producten.
Want vroeger werd al eens naar ammonia gegrepen om er een flinke scheut van in het poetswater te doen.
Dat kon de ramen en de verf beschadigen en was bovendien niet zo goed voor de gezondheid. Zelfs de huid had er van te lijden.

Ramen zemen of ruiten poetsen is geen groot karwei meer en de ruiten zullen streeploos helder zijn dankzij onze tip.

Wat kan je dan doen om snel, gezond en streeploos de ruiten te kuisen en dan nog zonder kosten?
Wat heb je nodig: een half emmertje lauwwarm water, een paar druppels detergent van uit de keuken waar je de vaat mee doet en een scheutje azijn.
Dat is alles. Natuurlijk ook wat moed om er aan te beginnen.
Uiteraard ook een spons of een microvacht die je over een trekker doet zoals de ruitenwassers. Dat vind je in doe het zelf zaken of de supermarkt.

Het detergent en het warme water zullen het vuil zeker verwijderen, ook het vet van de roetuitstoot van het verkeer, handjes van kinderen op de ruiten terwijl de azijn er zal voor zorgen dat het detergent het water niet te fel doet schuimen. Bovendien reinigt het ook nog eens streeploos het glas. En nu gewoon inwrijven en met de ruitenwisser zig-zag-gewijs het water van boven naar beneden trekken. Hoeken en kantjes eventueel droog wrijven met een zeemvel of microvezeldoek.
Klaar! De klus is zo geklaard en je ruiten getuigen van een ongezien streeploze helderheid.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat is de beste geneeskunde?

Preventie is de beste geneeskunde. Daar zal niemand aan twijfelen, maar er zijn maar weinig mensen die daar echt naar leven. “We zien wel”. Dan is het gewoonlijk al te laat. Wie verstandig is houdt daar wèl rekening mee en gaat zijn levenswijze afstemmen op zijn...

Lees meer

Bevatten onze maaltijden nog wel voedsel?

We hebben gezien wat de pandemie met de mensen en de maatschappij heeft gedaan en nu wat de hitte en het klimaat kunnen veroorzaken. We gebruiken de natuur en onszelf alsof er geen einde aan komt. We plegen roofbouw zowel op onszelf als op de planeet, terwijl we beide...

Lees meer

Waarom slapen ouderen minder goed?

Het is bekend dat oudere mensen slechter slapen. Ze hebben veelal problemen met het in slaap vallen, het doorslapen en bij het opnieuw in slaap vallen als men 's nachts of te vroeg in de ochtend wakker is geworden. Slecht slapen, is aantoonbaar slecht voor de...

Lees meer

Helder water kan een dodelijke tijdbom zijn

Nu met deze hete dagen worden we er van allerlei kanten op gewezen dat we voldoende moeten drinken. Water, natuurlijk! Het lichaam verliest ongeveer anderhalve liter water per dag en die moet worden gecompenseerd door te drinken. Daar mag je soep bijtellen, maar geen...

Lees meer

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer