Tegen elk kwaaltje een kruidje

Eigenlijk gaat het altijd wat beter met een beetje goede raad van je vrienden. Daarom volgende unieke tips, die je als een echte vriendendienst mag beschouwen, want kruiden zijn niet alleen lekker in de keuken, ze kunnen ook goede diensten bewijzen tegen veel kleine kwaaltjes.

Kruiden zijn erg lekker en een noodzaak in een gezonde en lekkere keuken. Maar kruiden kunnen nog veel meer: ze zijn ook uitstekend voor de gezondheid en helpen tegen vele kwaaltjes.

Bieslook: Maakt je vast en zeker mooier. Jongeren die sukkelen met acné gaan er beslist mooier door worden.

Basilicum: het kruid dat de zomer tot vriend maakt. Vliegen komen niet in de buurt van basilicum. Een kruidje dat dus in elke keuken past.

Rabarber: Soms heb je wel eens last van dof of van brekend haar. Met rabarber word je wel geen barbiepop, maar je krijgt er zijdeachtig, glanzend haar door.

Mierikswortel: Dit kruid wordt het natuurlijk antibioticum genoemd. Maar bovendien is het een middeltje van moeder natuur tegen zomerdepressie.

Venkel: De zomer is ook het seizoen van de smullers, maar ook dat van ongelukkige vrouwtjes die liever wat slanker op het strand willen verschijnen. Venkel is ideaal om wat af te slanken.

Wortelen: Zomersproetjes vinden sommigen mooi, anderen hebben er een hekel aan. Voor wie tot deze laatste groep behoort, zijn wortelen een vluchtheuvel: zomersproetjes smelten als sneeuw voor de zon met wortelen.

Tijm: Niet enkel voor wie last heeft van een „valling”, maar ook voor wie met een kater zit opgescheept, is tijm een uitkomst. Tijm verdrijft pijn in het haar, de dag nadat je wat te vrolijk bent geweest…

Lavendel: Af en toe gebeurt het iedereen wel eens dat je een nachtje minder goed slaapt. Lavendel is een toevlucht voor de slechte slapers!

Marjolein: De feestvreugde heeft ook haar keerzijde: wallen onder de ogen, iets waar niemand gelukkig mee is. Gelukkig is er dan wel marjolein om die zakken „leeg te halen”.

Zeep: Jeukende insectenbeten zijn erg vervelend. Wrijf er over met een stuk zeep en je krijgt meteen betere gewaarwordingen.

Weegbree: Natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen. Omdat je de hele insectenwereld niet kan uitroeien, kan je beter beletten dat ze gaan steken. Daarvoor is weegbree een goede vriend!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde