mrt 26, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Waarom krijgen vrouwen gemakkelijker een blaasontsteking in de lente?

Het is bekend dat vrouwen gevoeliger zijn voor blaasontstekingen dan mannen.
Om te beginnen is het plaskanaal korter, waardoor bacteriën gemakkelijker kunnen opklimmen naar de blaas. Verder heeft een foute toilethygiëne zoals toiletpapier gebruiken in de verkeerde richting vaak een funest gevolg. Tenslotte wordt bij seksuele activiteit het plaskanaal geprikkeld en klimmen bacteriën gemakkelijker op en tenslotte drinken veel vrouwen veel te weinig.

Veel drinken is een remedie omdat daardoor de blaas geregeld schoon wordt gespoeld. Op die manier krijgen bacteriën amper de tijd zich neer te zetten en zich te vermenigvuldigen. Dagelijks twee liter drinken is geen overbodige luxe en voor wie gevoelig is voor dergelijke problemen is kamillethee ideaal, omdat het tegelijk ontsmettend en ontstekingswerend is.

Blaasontstekingen treffen vooral vrouwen in de lente. Ze kunnen er zelf heel wat aan doen.

Maar hoe zit dat met de lente, want in deze periode komen de meeste blaasontstekingen voor. De uitleg is duidelijk: na de winter is het immuunsysteem wat gevoeliger en zwakker en daardoor minder in staat ziektekiemen de baas te worden en tegelijk denken velen tijdens de warme dagen van de lente dat het al volop zomer is. Ze lopen blootsvoets in huis en in de tuin, of trekken schoenen met veel te dunne zooltjes aan, waardoor de voeten gemakkelijk onderkoeld geraken.

Koude voeten verzwakken het weerstandsvermogen en dus kunnen bacteriën in de blaas gemakkelijker de strijd winnen. Derhalve: ook in de lente flink stevige schoenen en, eventueel nog altijd warme sokken of kousen en voldoende drinken. Op die manier blijf je van een prikkende, stekende, blaas en voortdurende urinedrang gespaard.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat is de beste geneeskunde?

Preventie is de beste geneeskunde. Daar zal niemand aan twijfelen, maar er zijn maar weinig mensen die daar echt naar leven. “We zien wel”. Dan is het gewoonlijk al te laat. Wie verstandig is houdt daar wèl rekening mee en gaat zijn levenswijze afstemmen op zijn...

Lees meer

Is uw voeding ook uw medicijn?

“We zijn wat we eten”. En “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze legendarische uitspraak van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates, heeft nog altijd niets van zijn waarde ingeboet. De natuur verschaft ons alle dingen die we nodig...

Lees meer

Bevatten onze maaltijden nog wel voedsel?

We hebben gezien wat de pandemie met de mensen en de maatschappij heeft gedaan en nu wat de hitte en het klimaat kunnen veroorzaken. We gebruiken de natuur en onszelf alsof er geen einde aan komt. We plegen roofbouw zowel op onszelf als op de planeet, terwijl we beide...

Lees meer

Waarom slapen ouderen minder goed?

Het is bekend dat oudere mensen slechter slapen. Ze hebben veelal problemen met het in slaap vallen, het doorslapen en bij het opnieuw in slaap vallen als men 's nachts of te vroeg in de ochtend wakker is geworden. Slecht slapen, is aantoonbaar slecht voor de...

Lees meer

Helder water kan een dodelijke tijdbom zijn

Nu met deze hete dagen worden we er van allerlei kanten op gewezen dat we voldoende moeten drinken. Water, natuurlijk! Het lichaam verliest ongeveer anderhalve liter water per dag en die moet worden gecompenseerd door te drinken. Daar mag je soep bijtellen, maar geen...

Lees meer