mrt 26, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Waarom krijgen vrouwen gemakkelijker een blaasontsteking in de lente?

Het is bekend dat vrouwen gevoeliger zijn voor blaasontstekingen dan mannen.
Om te beginnen is het plaskanaal korter, waardoor bacteriën gemakkelijker kunnen opklimmen naar de blaas. Verder heeft een foute toilethygiëne zoals toiletpapier gebruiken in de verkeerde richting vaak een funest gevolg. Tenslotte wordt bij seksuele activiteit het plaskanaal geprikkeld en klimmen bacteriën gemakkelijker op en tenslotte drinken veel vrouwen veel te weinig.

Veel drinken is een remedie omdat daardoor de blaas geregeld schoon wordt gespoeld. Op die manier krijgen bacteriën amper de tijd zich neer te zetten en zich te vermenigvuldigen. Dagelijks twee liter drinken is geen overbodige luxe en voor wie gevoelig is voor dergelijke problemen is kamillethee ideaal, omdat het tegelijk ontsmettend en ontstekingswerend is.

Blaasontstekingen treffen vooral vrouwen in de lente. Ze kunnen er zelf heel wat aan doen.

Maar hoe zit dat met de lente, want in deze periode komen de meeste blaasontstekingen voor. De uitleg is duidelijk: na de winter is het immuunsysteem wat gevoeliger en zwakker en daardoor minder in staat ziektekiemen de baas te worden en tegelijk denken velen tijdens de warme dagen van de lente dat het al volop zomer is. Ze lopen blootsvoets in huis en in de tuin, of trekken schoenen met veel te dunne zooltjes aan, waardoor de voeten gemakkelijk onderkoeld geraken.

Koude voeten verzwakken het weerstandsvermogen en dus kunnen bacteriën in de blaas gemakkelijker de strijd winnen. Derhalve: ook in de lente flink stevige schoenen en, eventueel nog altijd warme sokken of kousen en voldoende drinken. Op die manier blijf je van een prikkende, stekende, blaas en voortdurende urinedrang gespaard.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoofdpijn door te weinig drinken

Veel drinken is essentieel voor de afvoer van afvalstoffen en het voorkomt uitdroging. Een tekort aan vocht kan hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken. Daarnaast kan een vochttekort leiden tot verstopping. Drink daarom minimaal 2 liter per dag. Wát je drinkt is wel...

Lees meer

Waar komen die allergieën vandaan?

De allergieën swingen de pan uit en dit jaar zijn ze er echt ongewoon vroeg aan begonnen. Dat kwam doordat in januari al mooie dagen waren en de hazelaar de winter voor bekeken hield en het stuifmeel al liet ronddwarrelen. Daarom zijn de regendagen van de laatste tijd...

Lees meer

Eén op vijf heeft last van brandend maagzuur

Eén op de vijf mensen heeft last van brandend maagzuur, ook wel indigestie of reflux genoemd. Het zure maagsap uit de maag komt dan op een verkeerde plek terecht, namelijk de slokdarm. De slokdarm is niet bekleed met beschermende slijmvliezen zoals de maag, zodat de...

Lees meer

Levenslang goed horen: waar moet je op letten?

Horen zien en zwijgen, zegt het spreekwoord, maar mensen die het lastig hebben om te horen, kunnen er haast niet over zwijgen: het is werkelijk een van de meest vervelende problemen die je met de gezondheid kan voorhebben. De helft van het leven ontgaat je als je...

Lees meer