mrt 26, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Waarom krijgen vrouwen gemakkelijker een blaasontsteking in de lente?

Het is bekend dat vrouwen gevoeliger zijn voor blaasontstekingen dan mannen.
Om te beginnen is het plaskanaal korter, waardoor bacteriën gemakkelijker kunnen opklimmen naar de blaas. Verder heeft een foute toilethygiëne zoals toiletpapier gebruiken in de verkeerde richting vaak een funest gevolg. Tenslotte wordt bij seksuele activiteit het plaskanaal geprikkeld en klimmen bacteriën gemakkelijker op en tenslotte drinken veel vrouwen veel te weinig.

Veel drinken is een remedie omdat daardoor de blaas geregeld schoon wordt gespoeld. Op die manier krijgen bacteriën amper de tijd zich neer te zetten en zich te vermenigvuldigen. Dagelijks twee liter drinken is geen overbodige luxe en voor wie gevoelig is voor dergelijke problemen is kamillethee ideaal, omdat het tegelijk ontsmettend en ontstekingswerend is.

Blaasontstekingen treffen vooral vrouwen in de lente. Ze kunnen er zelf heel wat aan doen.

Maar hoe zit dat met de lente, want in deze periode komen de meeste blaasontstekingen voor. De uitleg is duidelijk: na de winter is het immuunsysteem wat gevoeliger en zwakker en daardoor minder in staat ziektekiemen de baas te worden en tegelijk denken velen tijdens de warme dagen van de lente dat het al volop zomer is. Ze lopen blootsvoets in huis en in de tuin, of trekken schoenen met veel te dunne zooltjes aan, waardoor de voeten gemakkelijk onderkoeld geraken.

Koude voeten verzwakken het weerstandsvermogen en dus kunnen bacteriën in de blaas gemakkelijker de strijd winnen. Derhalve: ook in de lente flink stevige schoenen en, eventueel nog altijd warme sokken of kousen en voldoende drinken. Op die manier blijf je van een prikkende, stekende, blaas en voortdurende urinedrang gespaard.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Minder kans op griep deze winter? Hoezo?

Griep is een erg besmettelijke ziekte en wordt overgebracht door een virus. Je kunt het een beetje vergelijken met Covid, dat ook afkomstig is van een virus, maar aan griep zijn we wel al wat meer gewend. Velen hebben antistoffen opgebouwd, maar zoals alle virussen...

Lees meer

Hoge bloeddruk: de geniepige doder

We zijn eigenlijk niet goed bezig. Slapeloosheid, stress, burn-out, agressie, problemen, vrees en angsten, zelfs existentiële angst, onzekerheid over de toekomst, sterfgevallen in de familie, langdurige ziekten, pandemieën, winter en winterziekten… het zijn allemaal...

Lees meer