mrt 8, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Waarom worden kinderen zwaarlijvig? Geef hen liever Stevabell in de plaats van suiker!

Zwaarlijvigen hebben vaak last van kortademigheid, vooral als ze een inspanning moeten leveren. Het middenrif wordt beklemd vanwege het vet, zodat de longen onder druk komen. Het kan zo erg worden dat het syndroom van Pickwick optreedt, een sterk slaperig gevoel tijdens het eten, zodat sommige patiënten zelfs aan tafel in slaap vallen. Uiteindelijk zijn er cardiovasculaire problemen en ook reumatische aandoeningen. Meer dan de helft, ruim zestig percent van zwaarlijvigen sterft aan een hartziekte en heeft bovendien te lijden van sleet aan de gewrichten, meestal door overbelasting vanwege het zware gewicht.

Het begint meestal in de kinderleeftijd. Eigenlijk is vetzucht bij kinderen niet verschillend van die der volwassenen. De oorzaak van vetzucht bij kinderen is niet zozeer de erfelijkheid, wel de neiging om veel te eten en de aanmoediging van sommige ouders en familieleden. Kinderen krijgen daardoor soms een dik buikje.

Maak kinderen niet zwaarlijvig en schrap zoetigheid en laat ze bewegen. Stevia is een goede vervanger van suiker en heeft geen calorieën.

Vetzucht bij kinderen komt dan ook dikwijls op andere plaatsen voor dan bij volwassenen. Zo komt het dat vetzucht bij kinderen zich soms ook rond de schaamstreek manifesteert. Men denkt bij kinderen veelal in de richting van een endocriene stoornis, vooral als de puberteit nog wat achterwege blijft, doch dat is slechts hoogst zelden het geval. Tel liever de calorieën en geef vooral niet het slechte voorbeeld. Dergelijke kinderen moeten ook meer aangespoord worden tot sportbeoefening: zwemmen, fietsen, lopen en turnen, allerhande balspelen. Best van al kunnen ze die sport samen met de ouders beoefenen, dat zal hen ook deugd doen. Waarom eens geen gezinswandeling in het weekend?

Verder moeten calorieën worden geteld. Schrap de zoete frisdranken die veel calorieën aanbrengen. Beperk de snoepjes, of snoep caloriearm fruit: grapefruit en sinaasappelen. Eet volkorenproducten in de plaats van het verarmde, maar wel calorierijke witte meel. Eet meer groenten en minder vetten en schrap fantasievoedsel zoals chocoladehagel, allerhande slaatjes met veel vetten en vooral rommel. Schrap varkensvlees en bereide vleeswaren. Eet alleen magere kaassoorten en laat kinderen hoegenaamd geen alcohol gebruiken.

Laat ze niet te vaak frieten met mayonaise eten en schrap suiker volledig. Als je wil zoeten, doe het dan met honing of stevia. Dat bevat ook wel calorieën, maar is stukken gezonder en je kan er niet te pas en te onpas en overal gebruik van maken. Vergeet vooral niet dat, als je dikke kinderen maakt, ze niet alleen gemakkelijker ziek zullen zijn, maar dat je hun levensverwachting aanzienlijk beperkt. Dat is toch niet de cadeau die je je kinderen wil meegeven?

Steviolglycosiden in Stevabell zijn een natuurlijk en gezond zoetmiddel dat niet dik maakt.

Je vindt strooisuiker Stevabell van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer : 2914-988. Je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer