mrt 29, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Wat kan je doen aan STRESS?

Er is geen mens die er niet mee te maken heeft: stress. Het leven van velen wordt er zelfs door beheerst, zodat ze allerlei problemen op emotioneel en fysiek vlak ondervinden. Wat kan je er aan doen?

Je moet wel oorzakelijk handelen natuurlijk.

Je kan en mag om te beginnen de echte problemen niet wegredeneren of maskeren met pilletjes. De denkwijze moet worden aangepast. Wie last heeft van stress moet de problemen onder ogen zien en zijn toekomst in handen nemen. Mensen die onder stress staan, zijn vaak niet meer in staat rustig en zelfstandig te denken, ze kunnen oorzaak en gevolg niet meer van elkaar onderscheiden.

Iedereen heeft te maken met stress. Het komt er op aan de oorzaak te analyseren en zich op een natuurlijke wijze te gedragen. Gelukkig is er ook hulp van die natuur.

Er moet meer naar een natuurlijke leefwijze worden gestreefd, waarin een harmonisch evenwicht tussen denken, handelen, ontspannen en fysieke inspanning wordt gezocht. Beweging is een essentieel onderdeel van een goede gezondheid. We zijn gemaakt om ook fysieke prestaties te leveren. Je kan niet de hele dag in een stoel hangen en verwachten dat het lichaam gezond blijft. Hetzelfde met de voeding. Junkfood, vet, zoet, calorierijk, vezelarm, vitaminearm en haastig happen: het kan niet goed zijn, dat weet iedereen. Hart- en vaatziekten, kanker, maag en darmproblemen steken meer dan ooit de kop op. Bovendien zitten zoveel mensen in een depressie.

De jacht naar geld, naar bezit, naar wat genoemd wordt modern comfort, heeft veel mensen met de rug tegen de muur gezet. Ze hebben nog maar voor weinig andere dingen tijd dan voor hard werken om het geld bijeen te brengen om hun comfort te kunnen betalen. Ze hebben de harmonie met de natuur, zichzelf en de wereld verloren, ze kunnen niet meer normaal met anderen omgaan, ze komen in conflictsituaties terecht en worden ongelukkig, want de stress knaagt.

Beter zou het zijn wat minder comfort na te jagen, minder standing te voeren en wat gelukkiger te zijn zonder stress. Zich op de juiste wijze leren ontspanning, vreugde vinden in de natuur en in de anderen is een grote kunst die velen verleerd hebben.

Tenslotte zijn er gelukkig heel wat natuurlijke hulpmiddelen om in stresssituaties te kunnen gebruiken. Maar het heft zelf in handen nemen en de problemen analyseren is een basis om de balans weer in evenwicht te brengen. Weten waar zijn grenzen liggen en zijn mogelijkheden niet overschatten, maar beslist ook niet onderschatten is de sleutel van een evenwichtig en gelukkig leven.

En je kan de natuur je een handje laten helpen: Stressbalans van Fytobell zal je helpen de stress te overwinnen.

Stressbalans vind je in apotheken met CNK-bestelnummer: 2730-232.

Je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De hitte kan dodelijk zijn

We hebben er lang naar uitgekeken, die mooie zomer. Maar voor sommigen wordt het van het goede teveel. Begrijpelijk, want we zijn eigenlijk niet voorbereid op zo’n lange hete periode. Als je je verstand niet gebruikt, kan dat zelfs fataal aflopen. Zo is het absoluut...

Lees meer

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer

Wie zijn bioklok respecteert, leeft langer

De helft van de volwassen bevolking slaapt door middel van slaappillen. Dat is geen goede evolutie, want normaal moet na een dagje werken, de slaap als een welgekomen geschenk bezit van ons nemen. Slaap is nodig, dat hebben we al heel wat keren onderstreept. Het is...

Lees meer

Mooier, jonger en gezonder dankzij honing

De bijen zijn tegenwoordig dagelijks in het nieuws. Niet zozeer omdat het een gezond natuurproduct is, maar vooral omdat de Aziatische hoornaars zich tegoed doet aan onze bijen. En als we die zijn gang laten gaan, kan dat uitdraaien op een ramp. En de bijen zorgen...

Lees meer