mrt 29, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Wat kan je doen aan STRESS?

Er is geen mens die er niet mee te maken heeft: stress. Het leven van velen wordt er zelfs door beheerst, zodat ze allerlei problemen op emotioneel en fysiek vlak ondervinden. Wat kan je er aan doen?

Je moet wel oorzakelijk handelen natuurlijk.

Je kan en mag om te beginnen de echte problemen niet wegredeneren of maskeren met pilletjes. De denkwijze moet worden aangepast. Wie last heeft van stress moet de problemen onder ogen zien en zijn toekomst in handen nemen. Mensen die onder stress staan, zijn vaak niet meer in staat rustig en zelfstandig te denken, ze kunnen oorzaak en gevolg niet meer van elkaar onderscheiden.

Iedereen heeft te maken met stress. Het komt er op aan de oorzaak te analyseren en zich op een natuurlijke wijze te gedragen. Gelukkig is er ook hulp van die natuur.

Er moet meer naar een natuurlijke leefwijze worden gestreefd, waarin een harmonisch evenwicht tussen denken, handelen, ontspannen en fysieke inspanning wordt gezocht. Beweging is een essentieel onderdeel van een goede gezondheid. We zijn gemaakt om ook fysieke prestaties te leveren. Je kan niet de hele dag in een stoel hangen en verwachten dat het lichaam gezond blijft. Hetzelfde met de voeding. Junkfood, vet, zoet, calorierijk, vezelarm, vitaminearm en haastig happen: het kan niet goed zijn, dat weet iedereen. Hart- en vaatziekten, kanker, maag en darmproblemen steken meer dan ooit de kop op. Bovendien zitten zoveel mensen in een depressie.

De jacht naar geld, naar bezit, naar wat genoemd wordt modern comfort, heeft veel mensen met de rug tegen de muur gezet. Ze hebben nog maar voor weinig andere dingen tijd dan voor hard werken om het geld bijeen te brengen om hun comfort te kunnen betalen. Ze hebben de harmonie met de natuur, zichzelf en de wereld verloren, ze kunnen niet meer normaal met anderen omgaan, ze komen in conflictsituaties terecht en worden ongelukkig, want de stress knaagt.

Beter zou het zijn wat minder comfort na te jagen, minder standing te voeren en wat gelukkiger te zijn zonder stress. Zich op de juiste wijze leren ontspanning, vreugde vinden in de natuur en in de anderen is een grote kunst die velen verleerd hebben.

Tenslotte zijn er gelukkig heel wat natuurlijke hulpmiddelen om in stresssituaties te kunnen gebruiken. Maar het heft zelf in handen nemen en de problemen analyseren is een basis om de balans weer in evenwicht te brengen. Weten waar zijn grenzen liggen en zijn mogelijkheden niet overschatten, maar beslist ook niet onderschatten is de sleutel van een evenwichtig en gelukkig leven.

En je kan de natuur je een handje laten helpen: Stressbalans van Fytobell zal je helpen de stress te overwinnen.

Stressbalans vind je in apotheken met CNK-bestelnummer: 2730-232.

Je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Minder kans op griep deze winter? Hoezo?

Griep is een erg besmettelijke ziekte en wordt overgebracht door een virus. Je kunt het een beetje vergelijken met Covid, dat ook afkomstig is van een virus, maar aan griep zijn we wel al wat meer gewend. Velen hebben antistoffen opgebouwd, maar zoals alle virussen...

Lees meer

Hoge bloeddruk: de geniepige doder

We zijn eigenlijk niet goed bezig. Slapeloosheid, stress, burn-out, agressie, problemen, vrees en angsten, zelfs existentiële angst, onzekerheid over de toekomst, sterfgevallen in de familie, langdurige ziekten, pandemieën, winter en winterziekten… het zijn allemaal...

Lees meer

Vertroetel je metabolisme en leef langer

Wie herinnert zich niet de fameuze uitspraken van wijlen dokter Herman Lecompte, die beweerde dat hij duizend jaar kon worden; Het geheim: de afbraak stoppen door middel van vitamines en antioxidanten, want daar lag het geheim van een lang en gezond leven. Eigenlijk...

Lees meer