mrt 15, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Zo bespaar je op je droogkast

Een droogkast is een prachtige uitvinding, want het bespaart je veel tijd en energie en het is bovendien gezonder dan de was te drogen in de badkamer of de living, zoals sommigen doen. Wie de was in huis droogt, krijgt meer schimmels en het bespaart eigenlijk geen cent, want de verwarming moet hoger en het huis wordt vochtiger. Het enige goede alternatief is buiten. Maar in dit winterweer is dat uiteraard ook geen optie.
Een droogkast is natuurlijk niet goedkoop en het verbruik evenmin. Toch kan je hier wel op besparen met hetzelfde resultaat.

Kleding drogen gaat niet vanzelf. Dat moet in de droogkast of aan de draad. Binnen aan de draad is geen optie, want niet gezond. Dan maar de droogkast. Hier kan je beslist nog op besparen, dankzij onze tip.

Wat kan je doen?
Wikkel de kleding die je wilt drogen in een handdoek en leg het pakketje zo in de droogkast. Start de droogkast en haal het pakket er vijftien minuten later weer uit.
Je zal merken dat de droogtijd veel bekort werd, want de handdoek heeft het meeste vocht geabsorbeerd en zal zelf ook sneller drogen. Op die manier zal de droogtijd korter zijn, maar je elektriciteitsrekening eveneens

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe valstrikken voor je lever vermijden

De lever is een van de belangrijkste organen van het lichaam, zoniet het belangrijkste. Het zorgt voor de eliminatie van toxische stoffen, helpt bij de vertering, maakt gal aan, en we hebben er alle belang bij er goed zorg voor, te dragen. Dat zorg dragen gebeurt door...

Lees meer

De lever: Barometer van je gezondheid

Het hart is natuurlijk een belangrijk orgaan, maar eigenlijk is het enkel en alleen maar een pomp. Het heeft geen emoties, geen persoonlijkheid, het stuwt gewoon het bloed het lichaam rond, meer niet. Dat zei de wereldberoemde hartchirurg Dr. Barnard, tientallen jaren...

Lees meer

Bang van cholesterol of transvet?

Iedereen is bang van een te hoge cholesterolspiegel. Niet onterecht trouwens, want het kan zich afzetten tegen de vaatwand, daardoor vernauwingen veroorzaken en zelfs leiden tot hartinfarct en/of beroerte. Ischemische klachten die verband houden met te weinig...

Lees meer