mrt 15, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Zo bespaar je op je droogkast

Een droogkast is een prachtige uitvinding, want het bespaart je veel tijd en energie en het is bovendien gezonder dan de was te drogen in de badkamer of de living, zoals sommigen doen. Wie de was in huis droogt, krijgt meer schimmels en het bespaart eigenlijk geen cent, want de verwarming moet hoger en het huis wordt vochtiger. Het enige goede alternatief is buiten. Maar in dit winterweer is dat uiteraard ook geen optie.
Een droogkast is natuurlijk niet goedkoop en het verbruik evenmin. Toch kan je hier wel op besparen met hetzelfde resultaat.

Kleding drogen gaat niet vanzelf. Dat moet in de droogkast of aan de draad. Binnen aan de draad is geen optie, want niet gezond. Dan maar de droogkast. Hier kan je beslist nog op besparen, dankzij onze tip.

Wat kan je doen?
Wikkel de kleding die je wilt drogen in een handdoek en leg het pakketje zo in de droogkast. Start de droogkast en haal het pakket er vijftien minuten later weer uit.
Je zal merken dat de droogtijd veel bekort werd, want de handdoek heeft het meeste vocht geabsorbeerd en zal zelf ook sneller drogen. Op die manier zal de droogtijd korter zijn, maar je elektriciteitsrekening eveneens

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Minder kans op griep deze winter? Hoezo?

Griep is een erg besmettelijke ziekte en wordt overgebracht door een virus. Je kunt het een beetje vergelijken met Covid, dat ook afkomstig is van een virus, maar aan griep zijn we wel al wat meer gewend. Velen hebben antistoffen opgebouwd, maar zoals alle virussen...

Lees meer

Hoge bloeddruk: de geniepige doder

We zijn eigenlijk niet goed bezig. Slapeloosheid, stress, burn-out, agressie, problemen, vrees en angsten, zelfs existentiële angst, onzekerheid over de toekomst, sterfgevallen in de familie, langdurige ziekten, pandemieën, winter en winterziekten… het zijn allemaal...

Lees meer

Vertroetel je metabolisme en leef langer

Wie herinnert zich niet de fameuze uitspraken van wijlen dokter Herman Lecompte, die beweerde dat hij duizend jaar kon worden; Het geheim: de afbraak stoppen door middel van vitamines en antioxidanten, want daar lag het geheim van een lang en gezond leven. Eigenlijk...

Lees meer