mrt 28, 2019 | Alle tips, Gezondheid, Voeding | 0 Reacties

Zo heb je altijd perfect gerijpte avocado’s

Vet mag weer. Vooral als het gezond vet is. Het mediterrane dieet is trouwens wetenschappelijk onderzocht en als beste voor de gezondheid bevonden. Dat komt door de talrijke vezels, de volkorenproducten, het fruit en de groenten, en de gezonde vetten zoals in vette vis en de plantaardige vetten zoals olijfolie en avocado.

Vet mag en koolhydraten, vooral de geraffineerde versie, mag minder en liever niet.

Avocado’s zijn heel lekker en ook heel gezond. De kunst is ze te consumeren op het juiste moment van rijpheid. Daar kunnen we dankzij dit tipje zeker voor zorgen.

Het probleem is dat niet iedereen een uitstekende groentewinkel om de hoek heeft en dat de meesten onder ons slechts eenmaal per week inkopen doen en dan groenten en fruit kopen voor de rest van de week.

Wat moet je dan doen met avocado’s? Ze rijp kopen of precies net niet?

Als je ze te rijp koopt zijn ze wel lekker en smeuïg om uit te lepelen of een heerlijke saus mee te maken, maar dan zijn ze na een paar dagen overrijp en niet meer te genieten. Koop je ze rauw dan kan je dagen of soms nog veel langer wachten tot ze hun ideale rijpheid hebben bereikt.

Wel je kan dat proces perfect sturen als je de avocado’s nog hard en dus niet rijp koopt, want je kan de rijping in gang zetten en zelfs bijzonder versneld laten verlopen.

Als je de avocado wat langer onrijp wilt bewaren, moet je die gewoon in de koelkast leggen. De koude temperatuur zal er voor zorgen dat het rijpingsproces stil wordt gelegd. Wil je nu het rijpingsproces opstarten en versnellen, dan moet je de avocado uit de koelkast nemen en in een bruine papieren zak of onder een kaasstolp samen met een appel of een banaan doen. De ethyleengassen van de appel of banaan zullen de rijping erg versnellen. Zo beschik je eigenlijk altijd over perfect gerijpte avocado’s. Heel lekker en ook heel gezond.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoofdpijn door te weinig drinken

Veel drinken is essentieel voor de afvoer van afvalstoffen en het voorkomt uitdroging. Een tekort aan vocht kan hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken. Daarnaast kan een vochttekort leiden tot verstopping. Drink daarom minimaal 2 liter per dag. Wát je drinkt is wel...

Lees meer

Waar komen die allergieën vandaan?

De allergieën swingen de pan uit en dit jaar zijn ze er echt ongewoon vroeg aan begonnen. Dat kwam doordat in januari al mooie dagen waren en de hazelaar de winter voor bekeken hield en het stuifmeel al liet ronddwarrelen. Daarom zijn de regendagen van de laatste tijd...

Lees meer

Eén op vijf heeft last van brandend maagzuur

Eén op de vijf mensen heeft last van brandend maagzuur, ook wel indigestie of reflux genoemd. Het zure maagsap uit de maag komt dan op een verkeerde plek terecht, namelijk de slokdarm. De slokdarm is niet bekleed met beschermende slijmvliezen zoals de maag, zodat de...

Lees meer

Levenslang goed horen: waar moet je op letten?

Horen zien en zwijgen, zegt het spreekwoord, maar mensen die het lastig hebben om te horen, kunnen er haast niet over zwijgen: het is werkelijk een van de meest vervelende problemen die je met de gezondheid kan voorhebben. De helft van het leven ontgaat je als je...

Lees meer