mrt 28, 2019 | Alle tips, Gezondheid, Voeding | 0 Reacties

Zo heb je altijd perfect gerijpte avocado’s

Vet mag weer. Vooral als het gezond vet is. Het mediterrane dieet is trouwens wetenschappelijk onderzocht en als beste voor de gezondheid bevonden. Dat komt door de talrijke vezels, de volkorenproducten, het fruit en de groenten, en de gezonde vetten zoals in vette vis en de plantaardige vetten zoals olijfolie en avocado.

Vet mag en koolhydraten, vooral de geraffineerde versie, mag minder en liever niet.

Avocado’s zijn heel lekker en ook heel gezond. De kunst is ze te consumeren op het juiste moment van rijpheid. Daar kunnen we dankzij dit tipje zeker voor zorgen.

Het probleem is dat niet iedereen een uitstekende groentewinkel om de hoek heeft en dat de meesten onder ons slechts eenmaal per week inkopen doen en dan groenten en fruit kopen voor de rest van de week.

Wat moet je dan doen met avocado’s? Ze rijp kopen of precies net niet?

Als je ze te rijp koopt zijn ze wel lekker en smeuïg om uit te lepelen of een heerlijke saus mee te maken, maar dan zijn ze na een paar dagen overrijp en niet meer te genieten. Koop je ze rauw dan kan je dagen of soms nog veel langer wachten tot ze hun ideale rijpheid hebben bereikt.

Wel je kan dat proces perfect sturen als je de avocado’s nog hard en dus niet rijp koopt, want je kan de rijping in gang zetten en zelfs bijzonder versneld laten verlopen.

Als je de avocado wat langer onrijp wilt bewaren, moet je die gewoon in de koelkast leggen. De koude temperatuur zal er voor zorgen dat het rijpingsproces stil wordt gelegd. Wil je nu het rijpingsproces opstarten en versnellen, dan moet je de avocado uit de koelkast nemen en in een bruine papieren zak of onder een kaasstolp samen met een appel of een banaan doen. De ethyleengassen van de appel of banaan zullen de rijping erg versnellen. Zo beschik je eigenlijk altijd over perfect gerijpte avocado’s. Heel lekker en ook heel gezond.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat is de beste geneeskunde?

Preventie is de beste geneeskunde. Daar zal niemand aan twijfelen, maar er zijn maar weinig mensen die daar echt naar leven. “We zien wel”. Dan is het gewoonlijk al te laat. Wie verstandig is houdt daar wèl rekening mee en gaat zijn levenswijze afstemmen op zijn...

Lees meer

Is uw voeding ook uw medicijn?

“We zijn wat we eten”. En “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze legendarische uitspraak van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates, heeft nog altijd niets van zijn waarde ingeboet. De natuur verschaft ons alle dingen die we nodig...

Lees meer

Bevatten onze maaltijden nog wel voedsel?

We hebben gezien wat de pandemie met de mensen en de maatschappij heeft gedaan en nu wat de hitte en het klimaat kunnen veroorzaken. We gebruiken de natuur en onszelf alsof er geen einde aan komt. We plegen roofbouw zowel op onszelf als op de planeet, terwijl we beide...

Lees meer

Waarom slapen ouderen minder goed?

Het is bekend dat oudere mensen slechter slapen. Ze hebben veelal problemen met het in slaap vallen, het doorslapen en bij het opnieuw in slaap vallen als men 's nachts of te vroeg in de ochtend wakker is geworden. Slecht slapen, is aantoonbaar slecht voor de...

Lees meer

Helder water kan een dodelijke tijdbom zijn

Nu met deze hete dagen worden we er van allerlei kanten op gewezen dat we voldoende moeten drinken. Water, natuurlijk! Het lichaam verliest ongeveer anderhalve liter water per dag en die moet worden gecompenseerd door te drinken. Daar mag je soep bijtellen, maar geen...

Lees meer