mrt 28, 2019 | Alle tips, Gezondheid, Voeding | 0 Reacties

Zo heb je altijd perfect gerijpte avocado’s

Vet mag weer. Vooral als het gezond vet is. Het mediterrane dieet is trouwens wetenschappelijk onderzocht en als beste voor de gezondheid bevonden. Dat komt door de talrijke vezels, de volkorenproducten, het fruit en de groenten, en de gezonde vetten zoals in vette vis en de plantaardige vetten zoals olijfolie en avocado.

Vet mag en koolhydraten, vooral de geraffineerde versie, mag minder en liever niet.

Avocado’s zijn heel lekker en ook heel gezond. De kunst is ze te consumeren op het juiste moment van rijpheid. Daar kunnen we dankzij dit tipje zeker voor zorgen.

Het probleem is dat niet iedereen een uitstekende groentewinkel om de hoek heeft en dat de meesten onder ons slechts eenmaal per week inkopen doen en dan groenten en fruit kopen voor de rest van de week.

Wat moet je dan doen met avocado’s? Ze rijp kopen of precies net niet?

Als je ze te rijp koopt zijn ze wel lekker en smeuïg om uit te lepelen of een heerlijke saus mee te maken, maar dan zijn ze na een paar dagen overrijp en niet meer te genieten. Koop je ze rauw dan kan je dagen of soms nog veel langer wachten tot ze hun ideale rijpheid hebben bereikt.

Wel je kan dat proces perfect sturen als je de avocado’s nog hard en dus niet rijp koopt, want je kan de rijping in gang zetten en zelfs bijzonder versneld laten verlopen.

Als je de avocado wat langer onrijp wilt bewaren, moet je die gewoon in de koelkast leggen. De koude temperatuur zal er voor zorgen dat het rijpingsproces stil wordt gelegd. Wil je nu het rijpingsproces opstarten en versnellen, dan moet je de avocado uit de koelkast nemen en in een bruine papieren zak of onder een kaasstolp samen met een appel of een banaan doen. De ethyleengassen van de appel of banaan zullen de rijping erg versnellen. Zo beschik je eigenlijk altijd over perfect gerijpte avocado’s. Heel lekker en ook heel gezond.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer

We worden langzaam vergiftigd

We weten allemaal dat de kwaliteit van de voeding ook de kwaliteit van onze gezondheid beïnvloedt en zelfs in belangrijke mate meebepaalt. Denk maar aan roken, de kwaliteit van de lucht, het fabrieksvoedsel, de bewerking van de basiselementen van de voeding. We eten...

Lees meer