mrt 21, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Zo verwijder je krassen op je brilglazen

Zo, dan heb je dan een mooie montuur gekocht met de aangepaste glazen die je duur genoeg betaald hebt en daar zitten dan krassen op. Hopeloos? Wel sommigen denken er aan om meteen naar de opticien te gaan om die krassen er te laten uithalen of de glazen te laten vervangen. Dat is meestal niet nodig want tegen krassen zelfs op dure glazen kan je zelf meestal wat doen.

Om te beginnen moet je de glazen reinigen. Dat kan eenvoudig met een ruitenpoetsmiddel, of wat witte azijn.

Krasjes in je brillenglazen? Dat is geen probleem. Dankzij onze tips gaan die er zo weer uit.

Maar om de krassen eruit te halen moet je iets meer doen. Meng gewone witte azijn met wat bakpoeder oftewel natriumbicarbonaat. Zorg er voor dat je een smeuïg papje krijgt, een beetje zoals de consistentie van mayonaise.

Wrijf nu voorzichtig de glazen met dit papje aan beide kanten in en laat even zitten. Met een zachte doek of een wattenpropje schoon maken en licht wrijven. Daarna met lauw water grondig afspoelen en schoonmaken met een microvezeldoek of een zeemvelletje, of een speciaal doekje dat je van de opticien hebt meegekregen met de bril.

Maar je kan nog meer als het sterk geprononceerde krasjes zijn. Wrijf hiervoor aan beide zijden van het brillenglas wat tandpasta, bij voorkeur doodgewone tandpasta zonder smaak of geurtjes. Wrijf nu met duim en wijsvinger de tandpasta goed open over het brillenglas. Daarna weer dezelfde procedure met het propje watten, een beetje zoals je de auto zou waxen. Daarna grondig uitspoelen met zuiver lauw water en opnieuw schoon maken met een zeemvel of een microvezeldoek.

De brillenglazen zullen niet enkel schoon en helder zijn, maar de krasjes zullen ook verdwenen zijn. Zo krijg je weer een goede heldere kijk op het leven.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde