mrt 15, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Zo worden tegels en deuren van je badkamer weer glanzend mooi

Alles wat gebruikt wordt, zal ook bezeurd worden. Zelfs al dient het toestel om te reinigen, dan nog zal het de sporen van gebruik dragen. Dat is bijvoorbeeld ook het geval met de douche. Die gebruik je dagelijks, soms meermaals per dag. Gevolg: doucheschuim, zeepresten en water mengen zich en drogen als matte resten op muren en glazen wanden.

Je gaat natuurlijk niet elke keer na de douche aan het werk met spons en zeemvel en dat is ook niet nodig.
Hier is een trucje om zonder moeite vuil en zeepresten en matte of doffe plekken kwijt te raken.

Zeepresten en shampoo drogen zich vast aan wanden en glazen deuren van de douche. Die kan je er dankzij onze tip weer gemakkelijk van afhalen.

Neem een halve liter azijn en warm dit op in de microgolfoven. Voeg er een paar druppeltje detergent aan toe en los ook wat bakpoeder in de vloeistof op. Doe alles in een broesspuit.

Na het douchen moet je deze vloeistof fijn vernevelen op betegelde wanden en op de glazen deuren van je douche. Laat een tijdje inwerken en herhaal desnoods de bewerking. Nadien even met een zachte spons opwrijven en met warm water afspoelen.

Je doucheruimte en de glazen deuren zien er uit als kwamen ze uit de toonzaal. Het wordt weer een genoegen een douche te nemen in zo’n mooie en zuivere ruimte.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer