mrt 15, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Zo worden tegels en deuren van je badkamer weer glanzend mooi

Alles wat gebruikt wordt, zal ook bezeurd worden. Zelfs al dient het toestel om te reinigen, dan nog zal het de sporen van gebruik dragen. Dat is bijvoorbeeld ook het geval met de douche. Die gebruik je dagelijks, soms meermaals per dag. Gevolg: doucheschuim, zeepresten en water mengen zich en drogen als matte resten op muren en glazen wanden.

Je gaat natuurlijk niet elke keer na de douche aan het werk met spons en zeemvel en dat is ook niet nodig.
Hier is een trucje om zonder moeite vuil en zeepresten en matte of doffe plekken kwijt te raken.

Zeepresten en shampoo drogen zich vast aan wanden en glazen deuren van de douche. Die kan je er dankzij onze tip weer gemakkelijk van afhalen.

Neem een halve liter azijn en warm dit op in de microgolfoven. Voeg er een paar druppeltje detergent aan toe en los ook wat bakpoeder in de vloeistof op. Doe alles in een broesspuit.

Na het douchen moet je deze vloeistof fijn vernevelen op betegelde wanden en op de glazen deuren van je douche. Laat een tijdje inwerken en herhaal desnoods de bewerking. Nadien even met een zachte spons opwrijven en met warm water afspoelen.

Je doucheruimte en de glazen deuren zien er uit als kwamen ze uit de toonzaal. Het wordt weer een genoegen een douche te nemen in zo’n mooie en zuivere ruimte.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe kun je je gezondheid verbeteren?

Er zijn weinig dingen die de mensen meer beroeren dan voedsel. Het is ook het onderwerp waarover het meest boeken zijn geschreven en gedrukt. Het is ook heet belangrijkste onderwerp van gesprek als een aantal dames met elkaar converseren, naast mode, kinderen en…...

Lees meer

Passiebloem brengt weer rust in je hoofd

We beleven stressvolle tijden. Veel mensen hebben problemen met de omstandigheden waarin we gedwongen worden om te leven, en voor sommigen is dat “overleven”. De zenuwen staan gespannen, de onzekerheid is koning en dat maakt dat er heel wat meer burn-out en vooral...

Lees meer

Last van winterhanden en wintervoeten?

Je kunt je afvragen hoe het komt dat dieren niet doodvallen tijdens de ijzige winterkou: vriesweer en daarbovenop nog ijsregen of sneeuw en een ijzige wind. Geen weer om een hond door te jagen zegt men vaak. De vogels hebben daar blijkbaar geen last van, honden...

Lees meer