mrt 15, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Zo worden tegels en deuren van je badkamer weer glanzend mooi

Alles wat gebruikt wordt, zal ook bezeurd worden. Zelfs al dient het toestel om te reinigen, dan nog zal het de sporen van gebruik dragen. Dat is bijvoorbeeld ook het geval met de douche. Die gebruik je dagelijks, soms meermaals per dag. Gevolg: doucheschuim, zeepresten en water mengen zich en drogen als matte resten op muren en glazen wanden.

Je gaat natuurlijk niet elke keer na de douche aan het werk met spons en zeemvel en dat is ook niet nodig.
Hier is een trucje om zonder moeite vuil en zeepresten en matte of doffe plekken kwijt te raken.

Zeepresten en shampoo drogen zich vast aan wanden en glazen deuren van de douche. Die kan je er dankzij onze tip weer gemakkelijk van afhalen.

Neem een halve liter azijn en warm dit op in de microgolfoven. Voeg er een paar druppeltje detergent aan toe en los ook wat bakpoeder in de vloeistof op. Doe alles in een broesspuit.

Na het douchen moet je deze vloeistof fijn vernevelen op betegelde wanden en op de glazen deuren van je douche. Laat een tijdje inwerken en herhaal desnoods de bewerking. Nadien even met een zachte spons opwrijven en met warm water afspoelen.

Je doucheruimte en de glazen deuren zien er uit als kwamen ze uit de toonzaal. Het wordt weer een genoegen een douche te nemen in zo’n mooie en zuivere ruimte.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat is de beste geneeskunde?

Preventie is de beste geneeskunde. Daar zal niemand aan twijfelen, maar er zijn maar weinig mensen die daar echt naar leven. “We zien wel”. Dan is het gewoonlijk al te laat. Wie verstandig is houdt daar wèl rekening mee en gaat zijn levenswijze afstemmen op zijn...

Lees meer

Bevatten onze maaltijden nog wel voedsel?

We hebben gezien wat de pandemie met de mensen en de maatschappij heeft gedaan en nu wat de hitte en het klimaat kunnen veroorzaken. We gebruiken de natuur en onszelf alsof er geen einde aan komt. We plegen roofbouw zowel op onszelf als op de planeet, terwijl we beide...

Lees meer

Waarom slapen ouderen minder goed?

Het is bekend dat oudere mensen slechter slapen. Ze hebben veelal problemen met het in slaap vallen, het doorslapen en bij het opnieuw in slaap vallen als men 's nachts of te vroeg in de ochtend wakker is geworden. Slecht slapen, is aantoonbaar slecht voor de...

Lees meer

Helder water kan een dodelijke tijdbom zijn

Nu met deze hete dagen worden we er van allerlei kanten op gewezen dat we voldoende moeten drinken. Water, natuurlijk! Het lichaam verliest ongeveer anderhalve liter water per dag en die moet worden gecompenseerd door te drinken. Daar mag je soep bijtellen, maar geen...

Lees meer

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer