apr 17, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Beweging helpt suikerziekte voorkomen

Een van de grote problemen van deze tijd is naast obesitas ook diabetes van het type 2. Het wordt ook ouderdomsdiabetes genoemd.

Dat betekent dat het vooral gerelateerd is aan een rijpere leeftijd. Het komt vooral voor bij obese mensen vanaf de middelbare leeftijd. Het begint met veel dorst, ’s nachts moeten opstaan om te plassen en te drinken en dan komen er problemen met de ogen enz. Dan is het de hoogste tijd om de arts een bloedonderzoek te laten uitvoeren en het suikergehalte in het bloed te laten bepalen. Onderzoek in Duitsland en de USA heeft aangetoond dat een pilletje om de pancreas te dwingen meer insuline af te scheiden niet de beste oplossing is.

Sport is een ideaal, gezond en goedkoop middel om diabetes van het type 2 te voorkomen. En voor het zoete mondje is Stevabell een veilig alternatief.

Men kan door middel van een andere leefstijl en een verstandiger dieet het roer meestal zeer snel omgooien en de diabetes vermijden zelfs omkeren, zodat de resistentie van het organisme tegen insuline afneemt en verdwijnt.

Men heeft er alle belang bij het roer om te gooien en het niet zover te laten komen dat men insuline moet gaan innemen of spuiten. Dan komen er nieuwe risico’s bij.

Er zijn twee belangrijke maatregelen die kunnen worden genomen: beweging of sport en een verstandig dieet waarbij geraffineerde koolhydraten volledig worden vermeden: snoep, suiker, gebak, alcohol, wittebrood en witte meelspijzen.

Het is wel belangrijk het probleem op tijd te herkennen. Daarom zou iedereen vanaf de leeftijd van vijftig om de twee jaar een bloedonderzoek moeten ondergaan en ook de urine laten onderzoeken op mogelijke problemen met „suiker”. Diabetes van het type II komt jammer genoeg steeds meer voor.

Het feit dat er nieuwe hoop bestaat op behandeling dankzij inspuiten van gezonde pancreascellen mag niet van aard zijn een roekeloos dieet te volgen, noch natuurlijke voorzorgen te verwaarlozen.

Uit een onderzoek gehouden door de Duitse diabetesvereniging is gebleken dat spierarbeid een goede bescherming biedt tegen diabetes. Het meest gunstige is fietsen, wandelen en joggen, samen met een meer natuurlijk dieet. Op die manier kan iedereen zijn vrije tijd omtoveren tot een gezondheidskuur. Liever een wandelingetje meer maken dan een insulinepilletje te moeten slikken.

En wil je toch een zoet mondje zonder de risico’s, schakel suiker uit en schakel over op steviolglycosiden. Stevabell van Fytobell is een uitstekende keuze daarvoor.

Je vindt Stevabell in apotheken met CNK-bestelnummer: 2950-988 voor de strooisuiker. Je kan het net hetzelfde en net evenveel gebruiken voor je recepten als bij suiker.

Je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer