apr 15, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Eén op drie schoolkinderen is te zwaar

Stevabell kan helpen de slanke lijn te bewaren

Obesitas is voor volwassenen gevaarlijk. Ze lopen een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, op diabetes, artrose, vroegtijdige veroudering en dood; Maar dit geldt ook voor kinderen. Jammer genoeg zien artsen steeds meer obesitas bij jonge kinderen, ook al bij kleuters. De moderne voedingsgewoonten zijn er oorzaak van, samen met het tekort aan beweging. Kinderen zitten te vaak voor televisie, voor de i-pad, voor het kleine scherm. Vroeger speelden ze meer buiten, nu kijken ze naar schermpjes en doen spelletjes. Niet goed voor de ogen, niet goed voor de lijn, niet goed voor de gezondheid.

Ondanks talrijke vermageringsclubs en organisaties, ondanks de toename van het aantal dieetproducten, ondanks de wereldwijde campagnes tegen het overdreven gebruik van dierlijke vetten, ondanks de schandalen bij de vleesindustrie blijkt de vetzucht onder de bevolking toe te nemen.

Niet alleen één op drie volwassenen is te dik, ook onder schooljeugd neemt vetzucht beangstigend toe.

Niet enkel bij volwassenen, ook onder jongeren heeft de plaag uitbreiding genomen. Artsen die belast zijn met medisch schooltoezicht slaan alarm. De schooljeugd wordt ongezonder, het bloedbeeld verzuurt, adipositeit neemt toe als gevolg van gebrek aan beweging en vooral ook met de vette fastfood. We eten thans veel minder gezond dan pakweg dertig jaar geleden.

Maar ook hun conditie gaat er zienderogen op achteruit: ze fietsen niet meer naar school, maar worden door mama netjes aan de schoolpoort afgezet. Wat zich bij de jeugd voordoet, manifesteert zich ook bij de volwassen bevolking, vooral de jong middelbare leeftijd: tussen 30 en 45 jaar. Maar in zijn totaliteit is één op drie volwassenen te dik.

De Duitse wetenschappers hebben dat uitgebreid onderzocht. Dat werd door het ministerie van volksgezondheid in Duitsland meegedeeld. Zolang de overheid geen richtlijnen geeft over gebruik van dierlijke vetten en geraffineerde koolhydraten aan gaarkeukens en schoolrestaurants en… gezondheid geen verplicht leervak zal worden in de scholen, zal het wellicht alleen maar van kwaad tot erger worden, want bij het samenstellen en de keuze van de maaltijden staat voorop wat lekker is en goedkoop, niet wat het lichaam ten goede komt.

Oplossing: meer bewegen, naar buiten trekken en gezonder eten. Dat betekent ook minder suiker en geen frisdrank. Vervang overal suiker door Steviolglycosiden. Een zoete smaak zonder calorieën en zonder nadelen voor de gezondheid, integendeel! Een uitstekend product is Stevabell omdat je het kan gebruiken zoals vroeger suiker: één op één, dus je recepten kunnen behouden blijven. Je vindt Stevabell van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2950-988.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waar komen die allergieën vandaan?

De allergieën swingen de pan uit en dit jaar zijn ze er echt ongewoon vroeg aan begonnen. Dat kwam doordat in januari al mooie dagen waren en de hazelaar de winter voor bekeken hield en het stuifmeel al liet ronddwarrelen. Daarom zijn de regendagen van de laatste tijd...

Lees meer

Eén op vijf heeft last van brandend maagzuur

Eén op de vijf mensen heeft last van brandend maagzuur, ook wel indigestie of reflux genoemd. Het zure maagsap uit de maag komt dan op een verkeerde plek terecht, namelijk de slokdarm. De slokdarm is niet bekleed met beschermende slijmvliezen zoals de maag, zodat de...

Lees meer

Levenslang goed horen: waar moet je op letten?

Horen zien en zwijgen, zegt het spreekwoord, maar mensen die het lastig hebben om te horen, kunnen er haast niet over zwijgen: het is werkelijk een van de meest vervelende problemen die je met de gezondheid kan voorhebben. De helft van het leven ontgaat je als je...

Lees meer

Hoofdluizen bij je kind: hoe pak je het aan?

In de Verenigde Staten - en hier zal dat niet veel verschillen - heeft één op vier schoolkinderen last van hoofdluis. Veel ouders kunnen er niet mee overweg en beschouwen de aandoening erger dan mazelen of griep. Ze weten ook niet goed hoe ze de kwaal moeten...

Lees meer