apr 30, 2019 | Alle tips, Gezondheid, Planten | 0 Reacties

Ginkgo Biloba: geschenk uit de hemel om oud te worden

Iedereen wil graag oud worden, maar vooral gezond oud worden, met behoud van zijn volle verstand. Dan is de Ginkgoboom een geschenk uit de hemel.

De Ginkgoboom, ook wel Japanse tempelboom genoemd, is de enige nog levende soort van een grote plantenfamilie. Hij vertoont geen enkele verwantschap met andere planten die nu bestaan.

Tot de 18de eeuw kwam hij alleen nog voor in Japan en Taiwan. Tegenwoordig wordt hij ook gekweekt in Europa en Amerika. Hij werd als een goddelijke boom beschouwd en daarom stond hij als een soort „wachter” voor de Japanse tempels. Vandaar ook de naam.

Therapeutisch worden extracten uit de bladeren gebruikt.  Wat de werkzame stoffen betreft, lijkt de Ginkgo sterk op de meidoorn of Crataegus, maar hij bevat ook een groot aantal stoffen, die in geen enkele andere plant voorkomen. Sinds 1975 is er ontzettend veel onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van Ginkgo-extract. De therapeutische werkzaamheid lijkt enorm groot te zijn. Het extract werkt niet slechts op één enkel symptoom, maar op een groot aantal symptomen tegelijk, op voorwaarde dat de eigenschappen van de gehele plant werden gebruikt en niet één enkel geïsoleerd stofje.

Groot voordeel is, dat er absoluut geen nevenwerkingen werden vastgesteld en dat iedereen het kan gebruiken.

Wat zijn de voordelen?

  • Verhoogde bloedtoevoer naar de hersenen.
  • Hersenen krijgen meer zuurstof.
  • Vermindering van de bloedstolling.
  • Versterking van de bloedvatwanden.
  • Vermindert zwellingen.

Omdat hij de enige overgeblevene van zijn soort is, wordt Ginkgo biloba wel beschouwd als een „levend fossiel”. Hij is bijzonder taai en heeft een sterk aanpassingsvermogen. In de nabijheid van de Japanse stad Nagasaki kan men enkele fraaie exemplaren bewonderen die zelfs de atoombom hebben overleefd. De Ginkgoboom blijkt bovendien bestand tegen allerlei parasitaire ziekten.

Momenteel wordt hij in tal van landen als sierboom gekweekt, zelfs bij ons. Goethe heeft er zelf prachtige poëzie over geschreven.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het erg nuttig is om Ginkgo biloba in te nemen als voedingssupplement, als men de hersenfuncties wil optimaliseren. Bij lichte geheugenzwakte, vergeetachtigheid, concentratieproblemen en vermoeidheid kan het preparaat van groot nut zijn. Er zijn geen nevenwerkingen en Ginkgo biloba kan worden ingenomen samen met andere medicijnen. Er bestaan meerdere preparaten, waarvan Ginkgosan van Fytobell het bekendste is.

Er zijn meerdere aanwijzingen, dat Ginkgo biloba ook helpt bij problemen met complete bloedsomloop en bij astma. Het is nog altijd een interessant onderzoeksgebied en veel mensen hebben goede ervaringen met het gebruik van Ginkgo biloba tegen bijvoorbeeld koude handen en voeten. Maar vooral voor de instandhouding van een goed geheugen is het de beste plant.

Je vindt Ginkgosan van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 3002-458. Of je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer

We worden langzaam vergiftigd

We weten allemaal dat de kwaliteit van de voeding ook de kwaliteit van onze gezondheid beïnvloedt en zelfs in belangrijke mate meebepaalt. Denk maar aan roken, de kwaliteit van de lucht, het fabrieksvoedsel, de bewerking van de basiselementen van de voeding. We eten...

Lees meer

Klop van de klok of van de lente?

Waarom is de wereld toch zo moe? Of tenminste de halve wereld, want vooral op het noordelijk halfrond manifesteert zich een merkwaardige soort vermoeidheid: een mengeling van burn-out, depressie, winterkwaaltjes die maar niet overgaan, depressieve gevoelens, en...

Lees meer