apr 25, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Hoe verwijder je vetvlekken uit een kledingstuk?

Het is onvermijdelijk: af en toe krijg je vlekken op je mooie kleding. Een beetje onvoorzichtig geweest aan tafel, of een bokaaltje mayonaise dat uit de handen glipt, of een spat terwijl je aan het koken bent en… het is gebeurd. Wat kan je dan doen? Wassen? Dat is niet de beste oplossing, want vet is door wassen niet altijd gemakkelijk te verwijderen.

Vetvlekken behoren dus tot de moeilijkst te verwijderen vlekken. Er bestaan wel verschillende manieren om er toch tegenaan te gaan, maar het succes is soms wisselend. We hebben het er al eerder over gehad om hiervoor natriumbicarbonaat te gebruiken en dat lukt ook wel aardig, maar we hebben nog een veel eenvoudiger en zeker doeltreffende methode gevonden.

Vetvlekken op kledingstukken verwijderen is niet altijd een makkelijk karwei, maar is het dat wèl dankzij onze tip

Als je nog eens last hebt van vetvlekken op je kleding, voorzie je dan van een kalkkrijtje. Gewoon krijt om op het bord te schrijven dus.

Hiermee wrijf je een aantal keren over de vetvlek op je kleding. Doe dit aan de beide kanten van het kledingstuk en stop het nu in de was op de gebruikelijke wijze. Als je nu het kledingstuk wast op de conventionele manier, zal je merken dat het vet verdwenen is. Zo heb je toch weer een mooi kledingstuk gered, wat anders niet vanzelfsprekend was geweest.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe kun je je gezondheid verbeteren?

Er zijn weinig dingen die de mensen meer beroeren dan voedsel. Het is ook het onderwerp waarover het meest boeken zijn geschreven en gedrukt. Het is ook heet belangrijkste onderwerp van gesprek als een aantal dames met elkaar converseren, naast mode, kinderen en…...

Lees meer

Passiebloem brengt weer rust in je hoofd

We beleven stressvolle tijden. Veel mensen hebben problemen met de omstandigheden waarin we gedwongen worden om te leven, en voor sommigen is dat “overleven”. De zenuwen staan gespannen, de onzekerheid is koning en dat maakt dat er heel wat meer burn-out en vooral...

Lees meer

Last van winterhanden en wintervoeten?

Je kunt je afvragen hoe het komt dat dieren niet doodvallen tijdens de ijzige winterkou: vriesweer en daarbovenop nog ijsregen of sneeuw en een ijzige wind. Geen weer om een hond door te jagen zegt men vaak. De vogels hebben daar blijkbaar geen last van, honden...

Lees meer