apr 25, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Hoe verwijder je vetvlekken uit een kledingstuk?

Het is onvermijdelijk: af en toe krijg je vlekken op je mooie kleding. Een beetje onvoorzichtig geweest aan tafel, of een bokaaltje mayonaise dat uit de handen glipt, of een spat terwijl je aan het koken bent en… het is gebeurd. Wat kan je dan doen? Wassen? Dat is niet de beste oplossing, want vet is door wassen niet altijd gemakkelijk te verwijderen.

Vetvlekken behoren dus tot de moeilijkst te verwijderen vlekken. Er bestaan wel verschillende manieren om er toch tegenaan te gaan, maar het succes is soms wisselend. We hebben het er al eerder over gehad om hiervoor natriumbicarbonaat te gebruiken en dat lukt ook wel aardig, maar we hebben nog een veel eenvoudiger en zeker doeltreffende methode gevonden.

Vetvlekken op kledingstukken verwijderen is niet altijd een makkelijk karwei, maar is het dat wèl dankzij onze tip

Als je nog eens last hebt van vetvlekken op je kleding, voorzie je dan van een kalkkrijtje. Gewoon krijt om op het bord te schrijven dus.

Hiermee wrijf je een aantal keren over de vetvlek op je kleding. Doe dit aan de beide kanten van het kledingstuk en stop het nu in de was op de gebruikelijke wijze. Als je nu het kledingstuk wast op de conventionele manier, zal je merken dat het vet verdwenen is. Zo heb je toch weer een mooi kledingstuk gered, wat anders niet vanzelfsprekend was geweest.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Minder kans op griep deze winter? Hoezo?

Griep is een erg besmettelijke ziekte en wordt overgebracht door een virus. Je kunt het een beetje vergelijken met Covid, dat ook afkomstig is van een virus, maar aan griep zijn we wel al wat meer gewend. Velen hebben antistoffen opgebouwd, maar zoals alle virussen...

Lees meer

Hoge bloeddruk: de geniepige doder

We zijn eigenlijk niet goed bezig. Slapeloosheid, stress, burn-out, agressie, problemen, vrees en angsten, zelfs existentiële angst, onzekerheid over de toekomst, sterfgevallen in de familie, langdurige ziekten, pandemieën, winter en winterziekten… het zijn allemaal...

Lees meer

Vertroetel je metabolisme en leef langer

Wie herinnert zich niet de fameuze uitspraken van wijlen dokter Herman Lecompte, die beweerde dat hij duizend jaar kon worden; Het geheim: de afbraak stoppen door middel van vitamines en antioxidanten, want daar lag het geheim van een lang en gezond leven. Eigenlijk...

Lees meer