apr 25, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Hoe verwijder je vetvlekken uit een kledingstuk?

Het is onvermijdelijk: af en toe krijg je vlekken op je mooie kleding. Een beetje onvoorzichtig geweest aan tafel, of een bokaaltje mayonaise dat uit de handen glipt, of een spat terwijl je aan het koken bent en… het is gebeurd. Wat kan je dan doen? Wassen? Dat is niet de beste oplossing, want vet is door wassen niet altijd gemakkelijk te verwijderen.

Vetvlekken behoren dus tot de moeilijkst te verwijderen vlekken. Er bestaan wel verschillende manieren om er toch tegenaan te gaan, maar het succes is soms wisselend. We hebben het er al eerder over gehad om hiervoor natriumbicarbonaat te gebruiken en dat lukt ook wel aardig, maar we hebben nog een veel eenvoudiger en zeker doeltreffende methode gevonden.

Vetvlekken op kledingstukken verwijderen is niet altijd een makkelijk karwei, maar is het dat wèl dankzij onze tip

Als je nog eens last hebt van vetvlekken op je kleding, voorzie je dan van een kalkkrijtje. Gewoon krijt om op het bord te schrijven dus.

Hiermee wrijf je een aantal keren over de vetvlek op je kleding. Doe dit aan de beide kanten van het kledingstuk en stop het nu in de was op de gebruikelijke wijze. Als je nu het kledingstuk wast op de conventionele manier, zal je merken dat het vet verdwenen is. Zo heb je toch weer een mooi kledingstuk gered, wat anders niet vanzelfsprekend was geweest.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat kan een kankerpatiënt best eten?

Kankerpatiënten eten vaak de verkeerde producten. Het is dan ook van belang dat ze weten wat goed en slecht is voor hun gezondheid, omdat hun welbehagen in grote mate afhankelijk is van wat ze eten. Kankerpatiënten begaan dikwijls grote dieetfouten die hun genezing...

Lees meer

Veranderende moraal wakkert gonorroe weer aan

Terwijl de aandacht op het levensgevaarlijke aids wordt toegespitst, ontgaat het velen dat er nog andere geslachtsziekten zijn die eveneens toenemen. Gonorroe is één van de „klassieke” geslachtsziekten die alleen via geslachtsverkeer kunnen worden overgedragen. De...

Lees meer

Opgepast met vermageringsdiëten

Vermageringsdiëten zijn het populairst op internet, tenminste wat de zoekmachines als aantal vragen te verwerken krijgen. Ook veel dokters worden tegenwoordig overstelpt met de vraag naar inspuitingen die normaal voor diabetespatiënten bedoeld zijn, maar waarvan...

Lees meer